Ervaart u roos en acne-uitbraak tegelijkertijd? Puistjes op je gezicht zijn niet ongebruikelijk, maar zijn vaak wel het meest ongemakkelijk. Acne-puistjes op het gezicht gebeuren echter als gevolg van een breed scala aan factoren, waaronder dode huidcellen, verstopte poriën, enz.

Maar weet je dat roos ook een reden kan zijn achter je gezichtsacne? In feite hebben roos en acne een speciale verbinding. Vandaag zullen we ingaan op het verband tussen acne en roos en de beschikbare behandelingen ontdekken.

Hoogtepunten:

 • Veroorzaakt Roos acne?
 • Hoe roos gerelateerde gezichtsacne te behandelen?
 • Tips om acne als gevolg van roos te voorkomen
 • Wat zijn de meest getroffen gebieden in uw lichaam als gevolg van roos gerelateerde acne?

Veroorzaakt Roos acne?

Acne op je gezicht kan optreden als gevolg van meerdere redenen, waaronder ophoping van dode huidcellen in je huidporiën, te veel olieproductie, bacterieopbouw, enz. Een andere zeer belangrijke reden is echter seborrheic dermatitis, de wetenschappelijke term voor roos.

Meestal treedt seborrheic dermatitis op uw hoofdhuid op. Het maakt je huid schilferig en genereert jeukende huiduitslag op je hoofdhuid. Vaak aangeduid als cradle cap, seborrhea en seborrheic eczeem, dit lijkt veel op huideczeem, maar dat is het niet. Hoewel in de meeste gevallen de hoofdhuid wordt aangetast, kunnen andere delen van uw lichaam, zoals het gezicht, ook worden aangetast. Acne-veroorzakende bacteriën verspreiden zich door aanraking. Vandaar dat u de ontwikkeling van acne over uw hele gezicht kunt ervaren.

Experts hebben de oorzaken van roos of seborrheic dermatitis bestudeerd en het lijkt erop dat deze aandoening niet één concrete oorzaak heeft. Het is technisch gezien een combinatie van factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van roos. Genetica, extreme weersomstandigheden, bepaalde medische aandoeningen, stress en schimmelinfecties worden geteld als een paar roostriggers.

Roos geeft aan dat de huid vocht mist. Als je huid droog wordt, overproduceert de talgklier onder je huid talgolie om het gebrek aan vocht te compenseren. Door de verhoogde hoeveelheid talgolie wordt je huid vettig. De extra talgolie en dode huidcellen verstoppen je huidporiën, wat leidt tot acne-puistjes.

Wanneer je je hoofdhuid en voorhoofd ziet opwerken en acne ontwikkelt, komt dat in de meeste gevallen door roos. Maar de acne stopt niet alleen bij je voorhoofd. Naarmate de roosvlokken op je gezichtsgebieden vallen, zoals neus, wangen, kin, enz., Begin je ook gezichtsacne te ontwikkelen. En in tegenstelling tot andere acne, kan roos-gerelateerde gezichtsacne blijven of blijven terugkeren totdat het probleem van roos is opgelost.

1. Gebruik Anti-Roos Shampoo

De eenvoudigste manier om van roos af te komen, is door een anti-roosshampoo te gebruiken. Een shampoo gewijd aan de behandeling van roos bevat meestal ingrediënten zoals salicylzuur, zinkpyrithione, seleniumsulfide, enz. [1]

 • Salicylzuur verwijdert de schilferophoping van je hoofdhuid. Het werkt als een keratolyticum, wat betekent dat het de eiwitstructuur van je huid beïnvloedt. Het helpt irritatie en huidontsteking te verminderen.
 • Aan de andere kant is zinkpyrithione een antischimmelmiddel dat verlichting biedt bij schimmelinfecties. Het is een milde verbinding die roos vrij goed controleert.
 • Seleniumsulfide is geweldig om de schimmelinfectie te behandelen die roos veroorzaakt. Meestal gebruiken mensen met gekleurd haar een shampoo die seleniumsulfide bevat.
 • Teer is een ander bestanddeel dat vaak wordt aangetroffen in anti-roos shampoos. Koolteer vertraagt de productie van huidcellen en vermindert zowel huidirritatie als ontsteking veroorzaakt door acne.

Was je haar en hoofdhuid met anti-roos shampoo minstens twee keer per week. Het zou het probleem tot op zekere hoogte moeten oplossen.

2. Hete olie massage

Zoals eerder vermeld, is een droge hoofdhuid de thuisbasis van roos. Het verminderen van de droogheid kan een oplossing bieden voor uw roos en roos-gerelateerde acne. Hete olie massage is een geweldige optie om het gebrek aan vocht in je hoofdhuid onder controle te houden. Meerdere natuurlijke oliën die gunstig zijn voor je haar en helpen bij het verminderen van roos, kunnen worden gebruikt.

 • Kokosolie wordt beschouwd als de natuurlijke remedie tegen roos. Een studie onthult dat kokosolie duidelijke effecten heeft op de hydratatie en droogheid van de huid.[2] Bovendien kan het helpen bij het verminderen van huideczeem en andere huidaandoeningen die mogelijk acne kunnen veroorzaken. In feite vermindert de toepassing van virgin kokosolie op acne acne symptomen.
 • Tea tree olie wordt al eeuwenlang gebruikt om meerdere huidaandoeningen en haarproblemen te behandelen. Roos en acne kunnen contro zijnlled met tea tree olie. Het heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Beoordelingen suggereren dat tea tree olie competent is om te gaan met acne-veroorzakende schimmelstammen. [3]
 • Omdat zowel kokosolie als tea tree olie kunnen worden gebruikt tegen acne, zou directe toepassing op je gezicht ook gunstig zijn. Probeer je gezicht te masseren met twee tot drie druppels van een van de oliën voordat je gaat slapen.

3. Aloë Vera Applicatie

Aloë vera is een sappige plant die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, waaronder huidverzorging, haarverzorging en vele gezondheidsproblemen. Veel grote merken huidverzorgingsproducten gebruiken aloë vera als hun belangrijkste verbinding.

 • Aloë vera heeft altijd een kalmerend effect op de huid. Zo wordt het gebruikt om ontstekingen, koortsblaasjes, acne etc. te behandelen. [4]
 • Als je hoofdhuid jeukt en schilferig is, kalmeert aloë vera-toepassing je huid en vermindert irritatie.
 • Omdat het antibacterieel en schimmelwerend is, vecht aloë vera tegen roos. [5]
 • Je kunt aloë vera direct op je gezicht aanbrengen om van het stekende gevoel af te komen.

4. Breng Appelciderazijn aan

Appelciderazijn biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder de behandeling van roos.

 • Het heeft een zuur effect op de dode huidcellen van je hoofdhuid. Vandaar dat de dode huidcellen beginnen af te stoten.
 • Bovendien herstelt het de pH-balans van uw hoofdhuid en stopt het de schimmelgroei die roos veroorzaakt.
 • Reageerbuisstudie toont aan dat appelciderazijn het potentieel heeft om enkele schimmelstammen te vertragen die roos en roosgerelateerde acne kunnen veroorzaken. [6]

5. Massage met citroensap

 • Citroen heeft citroenzuur dat vecht tegen de schimmel die roos veroorzaakt.
 • Als je citroensap op je hoofdhuid masseert, zal het de overtollige talgolie van je huid verwijderen en de dode huidcellen afwerpen.
 • Je kunt citroensap mengen met elke dragerolie zoals kokosnoot, tea tree olie, rozemarijn, amandelolie etc.

Tips om acne als gevolg van roos te voorkomen

1. Kam je haar regelmatig. Kammen ontwart niet alleen je haar, maar verwijdert ook de dode huidcellen en schilfers. Op die manier zouden de dode huidcellen zich niet ophopen in je hoofdhuid en zal de kans op acne-ontwikkeling afnemen.

2. Zorg er tijdens het aanbrengen van conditioner voor dat je alleen aan je haarschachten kleeft. Breng geen conditioner aan op je hoofdhuid. Conditioner wordt gebruikt voor hydratatie. Als je hoofdhuid vettig wordt door het residu van de conditioner, kan dit roos verergeren.

3. Als je een groot roosprobleem hebt, probeer dan je haar van het gezicht te houden. Als met roos gevuld haar je voorhoofd of wangen raakt, kunnen de bacteriën dat gebied ook beïnvloeden. Bacteriën of door schimmels aangetaste gebieden zullen jeuken, irriteren en uiteindelijk leiden tot acne-uitbraak.

4. Haarstyling producten misdragen zich soms met je kostbare lokken. Overmatig gebruik van stylingproducten maakt je haar droog of extreem vettig. Op beide manieren raakt je haar beschadigd en gevoelig voor roos.

5. Was je haar minstens twee keer per week met roosshampoo als je Aziatisch bent. Afro-Amerikaanse mensen moeten hun haar één keer per week wassen.

6. Probeer je haar niet te overspoelen. Het zal het vocht verwijderen en je hoofdhuid droog maken.

7. Reinig je haarverzorgingshulpmiddelen zoals kam, borstels, clips en handdoeken regelmatig.

8. Kies haarverzorgingsproducten die bij uw haartype passen en pak uw roosprobleem aan.

9. Voeg anti-acne huidverzorgingsproducten toe aan je huidverzorgingsroutine.

10. Vermijd het gebruik van agressieve make-upproducten als je een acnegevoelige huid hebt.

Afgezien van je gezicht, is het meest getroffen gebied als gevolg van roos je hoofdhuid. Je hoofdhuid draagt de maximale hoeveelheid schade als je roos en roos gerelateerde acne ontwikkelt. Het is uiterst ongemakkelijk voor iedereen die acne op zijn hoofdhuid heeft. Je hoofdhuid wordt jeukend en schilferig, omdat het kleine deeltjes schilferige huid afwerpt. Trouwens, wanneer je hoofdhuid overtollige talgolie produceert, beïnvloedt dit ook je voorhoofd en wangen, wanneer ze in contact komen met je haar.

Seborroïsche dermatitis komt soms voor op vette plekken in je lichaam zoals rond de navel, boven je borst, onder de borststreek, lies etc.

Inpakken

Acne is een hardnekkige huidaandoening. Wanneer je last hebt van een combinatie van acne en roos, wordt het nog moeilijker om ermee om te gaan. Niet alleen beschadigt roos je haar, de schaamte die het veroorzaakt, is een ander moeilijk aspect om mee om te gaan. Het gebruik van anti-roos shampoos en andere huismiddeltjes kan helpen. Neem echter deskundig advies als je het niet zelf kunt aanpakken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen