Verlang je naar een heldere en stralende huid? Maar de koppige mee-eters en whiteheads zitten in de weg, toch?

Nou, dit zijn niets anders dan het verstopte vuil, dode huidcellen en bacteriën in je huidporiën. Gelukkig kun je deze witte en mee-eters aanpakken door een paar eenvoudige methoden te volgen.

Lees verder om enkele effectieve behandelingen en huismiddeltjes te leren om deze huidaandoening te genezen. Laten we beginnen, zullen we?

Hoogtepunten:

 • Wat zijn de oorzaken mee-eters?
 • Behandeling voor mee-eters &whiteheads
 • Home Remedies voor mee-eters &Whiteheads
 • Tips om mee-eters te voorkomen

Wat zijn de oorzaken mee-eters?

Je huid bevat een natuurlijke olie genaamd talg, die het gehydrateerd houdt en beschermt tegen verontreinigende stoffen. Maar soms blokkeert een dode cellaag je huidporiën, waardoor de talg binnenin verstopt raakt. Wanneer talg geen uitweg vindt, ontwikkelt je huid mee-eters of whiteheads.

In het geval van mee-eters, zoals de naam al doet vermoeden, ziet het oppervlak van je huidporiën er zwart en groot uit. Whiteheads lijken erg op mee-eters. Meestal zijn whiteheads wit of geel en zien ze eruit als kleine bultjes. Zowel mee-eters als whiteheads verschijnen meestal op de T-zone (gezicht, voorhoofd, neus en kin) van je gezicht.

Enkele factoren die leiden tot mee-eters en whiteheads zijn:

 • Overmatige productie van talg.
 • Verstopping in het haarzakje als gevolg van dode huidcellen.
 • Hormonale veranderingen kunnen de talgproductie tijdens de puberteit, menstruatie en zwangerschap beïnvloeden.
 • Het nemen van anticonceptiepillen kan ook van invloed zijn op uw talgolieproductie, wat mee-eters of whiteheads kan veroorzaken.
 • Bepaalde medicatiegeneesmiddelen zoals corticosteroïden, lithium of androgenen stimuleren de talgolieproductie, wat leidt tot mee-eters en whiteheads.
 • Vochtig weer.
 • Het hebben van een ongezond dieet zoals het eten van vet voedsel.

veel voorkomende oorzaken van mee-eters whiteheads

Behandeling voor mee-eters &whiteheads

1. Huidborstel

Gebruik een huidborstel om je huid te exfoliëren en de dode huidcellen te verwijderen. Als u uw dode huidcellen regelmatig afwerpt, loopt uw huid een lager risico om zwarte of witte koppen te krijgen.

Artsen raden aan om de borstels eenmaal per week te gebruiken met een milde reinigende gezichtsreiniger. U kunt een verscheidenheid aan huidborstels over de toonbank krijgen op basis van uw behoeften en budget.

2. Benzoylperoxide

Benzoylperoxide [1] werkt goed voor spotbehandeling en een volledige gezichtsbehandeling. Het vermindert overtollig talg en doodt de bacteriën in je huidporiën. Ook vermindert benzoylperoxide de ontsteking veroorzaakt door whiteheads. Zoek een product met ten minste 2% benzoylperoxide erin.

3. Salicylzuur

Salicylzuur [2] helpt ook de talgproductie te verminderen, waardoor je huid uitdroogt en de dode huidcellen verwijdert. Het wordt beschouwd als de meest effectieve behandeling voor whiteheads.

Zoek naar een product verrijkt met salicylzuur en breng het dagelijks 1 tot 3 keer aan. Meestal vind je dit ingrediënt in acne toners, crèmes en gels. Een paar moisturizers bevatten ook salicylzuur.

4. Retinoïde Crèmes

Retinoïden [3] zijn een geweldige bron van vitamine A. Samen met de behandeling van mee-eters en whiteheads hebben retinoïden anti-aging eigenschappen. Retinoïde crème kan over je hele gezicht worden gebruikt.

Als je een extreem droge of gevoelige huid hebt, kun je het 2 tot 3 dagen proberen om te controleren of het bij je huid past. Later kunt u de dosering verhogen.

Retinoïden hebben de neiging om je huid gevoelig te maken voor de zon. Neem daarom altijd de nodige voorzorgsmaatregelen en breng zonnebrandcrème aan voordat je overdag naar buiten gaat.

5. Exfoliatie

Exfoliatie is de handigste manier om mee-eters en whiteheads te verslaan. Het zal al je dode huidcellen afwerpen en je huid glad maken.

Kies een zachte scrub die bij je huid past en scrub minstens één keer per week. Het vermindert de droogheid van je huid en geeft je ook een stralend uiterlijk.

6. Houtskoolmasker

Houtskoolmaskers graven diep in je huid en halen alle overtollige olie en vuil uit je huidporiën. Het helpt om je poriën te ontstoppen en verwijdert mee-eters en whiteheads voorzichtig.

7. Klei Masker

Kleimaskers trekken ook de extra talg uit je huidporiën. Het helpt je om van de gifstoffen af te komen en verwijdert je huidporiën, waarbij het probleem van de zwarte of witte koppen wordt behandeld.

Kleimaskers werken het beste voor de vette huide. Weinig kleimaskerproducten bevatten zwavel, wat een oerdegelijk ingrediënt is om mee-eters te bestrijden. Breng het eens in de week aan.

8. Chemische peeling

Hoewel chemische peelings voornamelijk worden gebruikt om het huidverouderingsproces te vertragen, is het ook effectief op mee-eters. Veel chemische peelings hebben AHA en BHA [4] (alfa- en bètahydroxyzuren) die geweldig zijn voor de exfoliatie van de huid. Chemische peelings kunnen de dode huidcellen van je huid verwijderen en je huid gladder maken.

trio pack kruiden ingrediënten voor het bestrijden van roos

Home Remedies voor mee-eters &Whiteheads

1. Tea Tree Olie

Tea tree olie staat bekend om zijn natuurlijke ontstekingsremmende voordelen. Het biedt ook antimicrobiële eigenschappen. Tea tree olie is dus een goede remedie voor whiteheads. U kunt de olie direct op uw gezicht aanbrengen of u kunt producten gebruiken die tea tree olie bevatten, zoals reinigingsmiddelen, spotbehandelingsserum, maskers enz.

2. Aloë Vera

Aloë vera is een natuurlijk kalmerend antibacterieel ingrediënt. Het kan een geweldige partner voor je huid zijn, omdat het de acne-veroorzakende bacteriën kan doden. Het ontstopt je poriën en kalmeert je huid zachtjes. Aloë vera sluit de kans op mee-eters en whiteheads uit.

3. Toverhazelaar

Toverhazelaar is een botanisch ingrediënt dat voorkomt in de bladeren en schors van een bloeiende plant Hamamelis virginiana. Het wordt meestal gebruikt als een samentrekkend middel, wat een vloeibare formule is om huidirritatie te verminderen. De kalmerende en ontstekingsremmende eigenschap van toverhazelaar wordt gebruikt om de ontwikkeling van mee-eters en whiteheads te beheersen.

4. Havermout Face Pack

Havermout is een uitstekende optie als u op zoek bent naar een zelfgemaakte exfoliant. Het is natuurlijk en zacht voor je huid. Maak je havermout gezichtspak door er wat melk of water aan toe te voegen. Breng het aan op je gezicht en wrijf het een paar minuten. Laat de face pack 10 tot 15 minuten staan en was je gezicht met schoon water.

5. Stoom

Hete stoom op je gezicht is al jaren een populaire schoonheidstechniek. Het stomen van je gezicht zal je poriën openen en het gemakkelijker voor je maken om van je mee-eters en whiteheads af te komen. Het verwijdert al het vuil, bacteriën, olie en verontreinigende stoffen uit je huidporiën.

6. Tandpasta

Tandpasta is een veel voorkomend huismiddeltje voor veel van onze problemen. Het is schokkend hoeveel dit product kan bieden!  Breng elke dag 30 minuten tandpasta aan op uw whitehead getroffen gebied. Het zal uiteindelijk je whiteheads verminderen en je voorzien van een schonere huid.

Tips om mee-eters te voorkomen

 • Verwijder je make-up dagelijks voordat je naar bed gaat.
 • Gebruik alleen niet-comedogene producten.
 • Raak je gezicht niet aan met vuile handen.
 • Bedek je gezicht wanneer je naar een stoffige plek gaat.
 • Gebruik face wash twee keer per dag.
 • Probeer lauw water te gebruiken om je gezicht te wassen elke keer dat je een gezichtsreiniger gebruikt.
 • Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten en make-up op chemische basis.
 • Houd je gezicht veilig voor haarverzorgingsbehandelingen.
 • Maak je spullen schoon die je gezicht vaak raken, zoals telefoon, kussen, zonnebril, oorbellen, etc.
 • Houd je haar schoon. Olie uit je haar kan je gezichtshuid vettig maken en mee-eters veroorzaken.
 • Deel je make-up kwasten nooit met iemand.
 • Reinig al je make-up applicators met warm water.

Inpakken

Als uw huid geen verbetering vertoont, zelfs niet na de behandeling en remedies die we hebben voorgesteld, zoek dan hulp bij een dermatoloog. Mogelijk hebt u een product nodig dat is afgestemd op uw huidtype en aan uw specifieke behoeften voldoet. Esse Organic Skincare is het allereerste huidverzorgingsmerk in India dat een aangepast huidverzorgingsregime biedt. Grijp je kans om gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten voor de deur te hebben. Bestel nu.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen