Wil je je haar laten bleken, maar maak je je zorgen over de gezondheid van je haar? Het is niet meer dan normaal om te denken dat bleekmiddel een negatieve invloed op je haar zou hebben, vooral vanwege de reputatie.

Maar u kunt het effect van bleekmiddel neutraliseren als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt voor en na de bleekprocedure. Laten we dus diep graven in het proces van haarbleken en meer te weten komen over het veilig gebruiken ervan.

Hoogtepunten:

  • Wat is haarbleekmiddel en wat doet het met je haar?
  • Hoe bereid je je haar voor voordat je het bleekt?
  • Hoe je je haar stap voor stap kunt bleken
  • Hoeveel manieren zijn er om je haar te bleken?
  • Hoe lang gaat haarbleekmiddel mee?
  • Bijwerkingen van haarbleekmiddel
  • Hoe verzorg je je haar na het bleken?
  • Hoe bleek beschadigd haar te repareren?

Wat is haarbleekmiddel en wat doet het met je haar?

Haarbleekmiddel is een chemische procedure waarbij bleekmiddelen op je haar worden aangebracht om het natuurlijke pigment van je haar te strippen en het lichter van kleur te maken.

Bleekmiddel heeft alkalische middelen die de beschermende laag van je haarlokken afbreken. De oxidatieve middelen van bleekpoeder dringen diep in je haarschacht door en veranderen het melaninemolecuul. De melanine blijft in je haar zitten, maar zodra de moleculen geoxideerd zijn, worden ze kleurloos.

Hoe langer je het bleekmiddel op je haar bewaart, hoe meer melanine het oplost en hoe lichter je haar wordt.

Hoe bereid je je haar voor voordat je het bleekt?

1. Neem de tijd voor het bleken

Bleken is een chemische procedure en het kan je haar beïnvloeden als het niet goed wordt gedaan. Als je denkt aan een haarbleekmiddel, moet je beginnen met het voorbereiden van je haar maanden voordat je het bleekt. Ga strikt genomen niet voor een chemische behandeling of kleur je haar zelfs minstens drie maanden voordat je je haar bleekt. Het niet volgen van deze voorzorgsmaatregel kan ernstige schade aan uw haar veroorzaken. [1]

2. Beperk haarstyling

Net als kleuren is haarstyling ook maanden voor het bleken een grote nee. Als je niet kunt gaan zonder je haar te stylen, probeer dan op zijn minst het gebruik van verwarmingshulpmiddelen zoals stijltangen, krulspelden, enz. Te beperken. Gebruik ook haarproducten die geen natriumlaurylsulfaat en natriumlaurylethersulfaat bevatten. Sulfaat kan vochtverlies in je haar veroorzaken en beschadigen.

3. Diepe conditionering

Producten en behandelingen op chemische basis veroorzaken een enorm vochtverlies uit je haar en maken het droog. Daarom is het essentieel om je haar diep te conditioneren. Vergeet niet om na elke shampoo een conditioner te gebruiken. Breng ook twee keer per week diepe conditioneringshaarmaskers aan. Begin minstens twee weken voor het haarbleek met het speciaal verzorgen van je haar.

4. Haar oliën

Oiling is een geweldige optie om je haar gehydrateerd en gezond te houden. Kokosolie of olijf kan goed zijn voor je haar. Masseer je haar met je eigen haarolie naar keuze en laat het een nacht staan. Kokosolie vormt een beschermende barrière rond je haarschacht. Was ’s ochtends je haar met shampoo en volg het op met een conditioner. [2]

Hoe je je haar stap voor stap kunt bleken

Als je van plan bent om je haar te bleken, weet dan dat het een diepgaand proces is. Als het echter goed wordt gedaan, kan het u gewenste resultaten opleveren.

Laten we beginnen met wat je nodig hebt:

1. Een goede kwaliteit over-the-counter haarbleek kit.

2. Kies een haarniveau voordat u het product koopt.

3. Vol 10 tot Vol 40 ontwikkelaars zijn beschikbaar in de markt. Vol 10 zou je de lichtste haartint geven, terwijl Vol 40 je de donkerste tint zou geven. Wil je dan een lichtblonde look, dan is Vol 10 een perfecte keuze. Evenzo zou een puur blonde tint een Vol 40-ontwikkelaar nodig hebben.

4. Gereedschap zoals een borstel, kam, mengschalen, douchemuts, clips enz. voor de procedure.

5. Een neutralisator shampoo en conditioner.

Houd er rekening mee dat het hele proces ongeveer 45 – 50 minuten kan duren.

Stap 1: Bescherm je huid

Vrouw met handschoenen is stervend haar

Ten eerste en het belangrijkste, bescherm je huid tegen het bleekmiddel. Draag beschermende handschoenen en breng petroleumgel aan op uw nek, oor en blootgestelde gebieden dicht bij uw hoofd.

Stap 2: Bereid je haar voor

Verdeelde vrouwenhaar in secties met clips

Verdeel je haar in kleine stukjes en bind ze vast met clips. Het zou gemakkelijker voor u zijn om het bleekmiddel snel en gemakkelijk aan te brengen. Ook het kroondeel zou worden weggezet. U kunt begin vrij met de achterkant van je eerste en reserveer de doorsnede voor het einde.

Stap 3: Meng het poeder goed

Kapper colorist mengt ingrediënten voor haarkleuring

Open de productverpakking en meng het bleekpoeder en de ontwikkelaar volgens de instructies. Idealiter moet u twee delen van de ontwikkelaar toevoegen voor een deel bleekmiddel.

Zorg ervoor dat je ze goed mengt zonder klontjes achter te laten.

Stap 4: Breng het bleekmiddel aan

Het bleekmiddel met kwast aanbrengen

Begin met het aanbrengen van het mengsel vanaf de onderste delen van je haar. Bedek langzaam ook het bovenste gedeelte van je haar. Als je klaar bent met het aanbrengen van bleekmiddel over je hele haar, bedek je je hoofdhuid met een haarkapje.

Stap 5: Laat het bleekmiddel op het haar zitten

Jonge vrouw met folie op haar haar op bleekproces

Houd het bleekmiddel 30 tot 40 minuten op je haar. Het langer bewaren van het bleekmiddel kan schadelijk zijn voor je haar. Blijf het haar tussendoor controleren om te zien of de kleur het gewenste niveau bereikt.

Belangrijke opmerking:

Als u roodheid, jeuk of verbranding opmerkt nadat u het bleekmiddel een tijdje op uw haar hebt bewaard, was dan het bleekmiddel af en bezoek een arts.

Stap 6: Spoel je haar uit

Vrouw zit bij de gootsteen om het hoofd te wassen

Spoel vervolgens je haar in stromend water en was het met een neutralisatorshampoo en conditioner. Volg met een conditioner. Laat je haar aan de lucht drogen.

Hoeveel manieren zijn er om je haar te bleken?

Afgezien van de conventionele en meest populaire manier die we zojuist hebben besproken, kunt u ook kiezen voor zelfgemaakte bleekopties die veel veiliger zijn. Hier zijn drie methoden om u te helpen met zelfgemaakt haarbleekmiddel.

1. Bleken met citroen

Ingrediënten:

Een citroen, een kopje water en een spuitfles.

Methode

1. Meng citroensap en water in de spuitfles en schud het goed.

2. Breng het serum aan over je hele haar en wacht twee tot drie uur.

3. Was je haar en gebruik een conditioner om het te conditioneren.

4. Herhaal dit elke week totdat je de gewenste resultaten krijgt.

2. Bleken met appelciderazijn

Ingrediënten:

Een kopje appelciderazijn, een half kopje honing en een eetlepel kokosolie.

Methode

1. Meng de ingrediënten in een kom en blijf roeren tot het goed mengt.

2. Breng het mengsel aan op je haar en laat het een nacht staan.

3. Was je haar ’s ochtends met shampoo en conditioner.

3. Bleken met kamillethee

Ingrediënten:

Kamille theebladeren, spuitfles

Methode

1. Kook de kamillethee 5 minuten en laat afkoelen.

2. Giet het in de fles en spray het over je hele haar.

3. Laat het 30 minuten op je haar zitten.

4. Was je haar met shampoo en conditioner.

5. Herhaal hetzelfde twee keer per week totdat je de gewenste look krijgt.

Hoe lang gaat haarbleekmiddel mee?

Bleken is permanent. Zodra je je haar bleekt, zal het niet teruggaan naar de natuurlijke staat, tenzij je je haar laat groeien. Je kunt een bepaalde lengte afhakken om van het geblondeerde haar af te komen. [3]

Bijwerkingen van haarbleekmiddel

1. Bleekpoeder bevat een alkalisch middel zoals ammoniumhydroxide en een oxidatiemiddel zoals waterstofperoxide. Deze zijn schadelijk voor je haar.

2. U kunt haaruitval opmerken na een haarbleeksessie.

3. U kunt een branderig gevoel op uw hoofdhuid en andere gebieden in de buurt van uw hoofd voelen als ze worden blootgesteld aan het bleekmengsel.

4. Bleken vermindert het vochtgehalte van je haarschacht. Je haar wordt gevoeliger voor beschadiging en breuk.

5. Bleken maakt je haar en hoofdhuid droog. Je haar kan erg dof aanvoelen als het niet goed wordt onderhouden.

6. In ernstige gevallen kunt u ook brandwonden op de hoofdhuid, irritatie, roodheid of een stekend gevoel voelen.

Hoe verzorg je je haar na het bleken?

1. Gebruik natuurlijke producten

Bleken beschadigt je haar deels. Het gebruik van een product op chemische basis kan je haar verder beschadigen. Daarom is het raadzaam om natuurlijke producten voor je haar te gebruiken. Je kunt gaan voor parabenenvrije, sulfaatvrije producten om je haar te beschermen tegen schade.

2. Vermijd stylingtools

Net zoals u het gebruik van verwarmingshulpmiddelen vóór uw haarbleeksessie moet beperken, raden we u aan hetzelfde te blijven doen, zelfs nadat de procedure is voltooid. Verwarmingsgereedschap in het algemeen maakt je haar droog en gevoelig voor breuk.

3. Oliën

Haarolie is een van de beste opties om je haar gezond. Zonnebloemolie, kokosolie en olijfolie zijn geweldige keuzes voor natuurlijke haaroliën. Haarolie zou je haar voeden en verdere schade aan het haar voorkomen. [5]

4. Hydrateer je haar

Houd je haar gehydrateerd en gehydrateerd. Gebruik vochtinbrengende shampoo en conditioner om je haar te wassen en de gezondheid te behouden.

Hoe bleek beschadigd haar te repareren?

1. Keratine therapie

Als je haar al beschadigd is door bleken, kun je kiezen voor een keratinetherapie om de schade onder controle te houden.

2. Verander je kam

Gebruik een kam van betere kwaliteit voor je haar. Een kam van slechte kwaliteit kan meer breuk veroorzaken. Koop een kam met brede tanden met dunne en natuurlijke borstelharen.

3. Diepe conditionering

Ga voor diepe haarconditionerende shampoo en maskers om je beschadigde haar te conditioneren.

Een paar maskers waar je haar baat bij kan hebben zijn,

A. Bananenmasker:

Banaan heeft veel te bieden. Sla een banaan in een kom en voeg er 2 eetlepels honing aan toe. Meng het tot het perfect gemengd is. Breng het masker aan op het haar. Laat het 10 tot 15 minuten staan en was het af.

B. Eigeel:

Je kunt een eimasker voor je haar maken. Eigeel heeft eiwitten en hydrateert je beschadigde haar diep. Breek 1 ei in een kom en voeg wat natuurlijke olie zoals kokos- of olijfolie toe. Breng het masker aan op je haar en laat het 10 minuten rusten. Maak het goed schoon en was daarna met shampoo om van de geur af te komen. [6]

C. Avocado Masker:

Avocado is een andere uitstekende optie om je beschadigde haar te voeden. Pureer een avocado in een kleine kom en voeg er kokosolie aan toe. Meng ze goed voordat je ze aanbrengt. Houd het masker 30 minuten op en was het dan af.

Inpakken

Bleken is niet zo moeilijk als je denkt. Maar als je haar lang en dik is, raden we je aan om naar een salon te gaan voor haarbleekmiddel. Een salonprofessional kiest een bleekproduct op basis van uw behoefte en haartype. U krijgt ook de juiste zorg en deskundig advies van een professional. Als u het thuis doet, houd er dan rekening mee dat brandwonden op de hoofdhuid, irritatie, roodheid en een stekend gevoel waarschuwingssignalen zijn voor een medisch noodgeval.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen