COVID-19 heeft je verplicht om een mondkapje te dragen wanneer je uitstapt. Hoewel het dragen van een mondkapje een cruciale rol speelt bij het beschermen tegen het coronavirus, kan het de gezondheid en het uiterlijk van uw gezichtshuid beïnvloeden.

Gezichtsmaskers kunnen een paar ongewenste huidproblemen veroorzaken, zoals roodheid, huiduitslag, huidirritatie, enz. In dit artikel bespreken we verschillende huidproblemen die u kunt ervaren als gevolg van het dragen van een gezichtsmasker en effectieve manieren om deze te voorkomen. Lees verder voor meer informatie.

Wat zijn de huidproblemen die worden veroorzaakt door het dragen van een gezichtsmasker?

1. Warmte-uitslag

Warmte-uitslag, ook bekend als miliaria [1], gebeuren als gevolg van zweet onder uw masker. Wanneer je een masker opzet, neemt de koolstofdioxide eronder toe, wat de luchtvochtigheid en de temperatuur van dat gebied verhoogt. Ook de bacteriën en micro-organismen uit je mond dragen bij aan de schade.

2. Acne

Een masker bedekt een groter deel van je gezichtshuid, waardoor de luchtstroom eromheen wordt verminderd. Je gezicht krijgt niet het broodnodige vocht uit de lucht, wat essentieel is voor de hydratatie van de huid door bedekt te zijn. Bij elkaar opgeteld veroorzaakt de wrijving tussen uw masker en de huid huiduitslag en irritatie. Uiteindelijk leiden constante wrijving, druk, gebrek aan vocht tot acne.

COVID-19 heeft enorme stress veroorzaakt, wat een aanzienlijke invloed heeft op uw geestelijke gezondheid en huidgezondheid [2]. Het beïnvloedt je hormonale balans. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en ook het meest geviseerde orgaan van stress.

3. Rosacea

Rosacea [3] is een huidaandoening die acne veroorzaakt en je bloedvat zichtbaar maakt. Het dragen van maskers kan rosacea veroorzaken of de huidaandoening verergeren bij mensen die het al hebben. Rosacea is niet zoals gewone acne. Het is een huidontsteking die de functie van de huidbarrière afbreekt. En wanneer je huidbeschermer naar beneden is, kun je worden gebombardeerd met huidproblemen.

jonge Aziatische vrouw die medisch gezichtsmasker draagt

Hoe voorkom je huidproblemen door het dragen van een mondkapje?

Met de toenemende coronapandemie is het onmogelijk om het dragen van een masker te vermijden. Er zijn echter eenvoudige manieren om huidproblemen te voorkomen die worden veroorzaakt door het dragen van een gezichtsmasker.

1. Reiniger

Maskers laten je huid zweten en voeren het vocht af. Het is noodzakelijk om je gezicht regelmatig schoon te maken na het gebruik van een masker. Je huid zou een milde reiniger op prijs stellen. Het wassen van je gezicht met water zal je huid helpen gehydrateerd te blijven en bacteriën op afstand te houden.

2. Vochtinbrengende crème

Een gezichtsmasker maakt je huid droog en het aanbrengen van moisturizer is een van de handigste remedies voor de droge huid. Het zal de hydraterende laag van je huid stimuleren en droogheid verminderen.

Zodra je klaar bent met je masker, reinig je je gezicht grondig en breng je de moisturizer aan. Om huidproblemen zoals huiduitslag en irritatie te voorkomen, gebruikt u een vochtinbrengende crème voor en na het dragen van een masker.

Als je een vette huid hebt, kun je gaan voor een vochtinbrengende crème op waterbasis. In het geval van een droge huid, krijg een vochtinbrengende crème, en als je een gecombineerde huid hebt, kies dan voor lotion. Als je een acnegevoelige huid hebt, kun je het beste een vochtinbrengende crème op waterbasis gebruiken.

3. Vermijd nieuwe huidverzorgingsproducten

Je huid wordt gevoeliger wanneer je een masker gebruikt en het proberen van nieuwe vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten kan je gevoelige huid beschadigen. Het is beter om te voorkomen dat je experimenteert met nieuwe huidverzorgingsproducten als het niet geschikt is voor je huidtype. Je kunt in plaats daarvan altijd kiezen voor huidverzorgingsproducten op maat.

4. Zorg goed voor je lippen

Schrale lippen zijn een ander probleem dat u kunt ervaren als gevolg van gezichtsmaskers. Gebruik vaseline of hydraterende lippenbalsem op je lippen om ze te beschermen tegen uitdroging. Breng het product aan voordat u het masker draagt en ook voordat u naar bed gaat.

5. Sla make-up over

Probeer te voorkomen dat je make-up onder je masker draagt. Het zal de poriën van je huid verstoppen, wat kan leiden tot acne-puistjes. Als je make-up niet kunt vermijden, kies dan voor niet-comedogeen [4] (cosmetica speciaal samengesteld om verstopte poriën te voorkomen) producten.

6. Kies het juiste masker

We raden aan om alle voorzorgsrichtlijnen van het dragen van een masker te volgen en iets te kiezen dat je niet verstikt. Het is essentieel om iets comfortabels en zachts te dragen, vooral als je het lang draagt. U kunt verzachtende stoffen maskers gebruiken om u te beschermen tegen COVID-19 en om te voorkomen dat uw huid roodheid, droogheid, huiduitslag en andere huidirritaties krijgt.

7. Neem pauzes

Het langdurig dragen van een masker kan zowel je huid als je hele huid aantasten.l gezondheid. Wanneer het veilig is om je masker af te zetten, neem dan elke 4 uur een pauze van 15 minuten. Vergeet daarbij niet je handen te ontsmetten.

8. Was je maskers

Als u een herbruikbaar masker draagt, was het dan na elk gebruik. Het gebruik van een vies masker zal niet alleen huidproblemen veroorzaken, maar ook de kans op het oplopen van een infectie vergroten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg adviseren ook om het masker na elk gebruik te wassen.

Inpakken

Een mondkapje kan inderdaad huidproblemen veroorzaken, maar dat mag je er niet van weerhouden om het te dragen. Het is de behoefte van dit uur en je moet veiligheidsmethoden volgen om jezelf te beschermen tegen het dodelijke coronavirus.

Daarom kunt u de tips proberen die we hebben gegeven om gezichtsmaskergeoriënteerde huidproblemen te voorkomen. Als u een ernstig huidprobleem heeft als gevolg van gezichtsmaskers (wat minder waarschijnlijk is), neem dan onmiddellijk contact op met een dermatoloog.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen