“Je gezicht ziet er zo fris, gezond en stralend uit!” Dit is een compliment dat ieders dag zou maken. De eerste stap in het bereiken van een schone, heldere en stralende huid is reiniging.

Dit betekent niet alleen dat je wat reinigingsmiddel op je gezicht moet spatten en het moet afspoelen. Een goede reinigingsroutine omvat veel meer stappen, die wonderen doen voor je gezicht als ze religieus worden gevolgd. Scroll naar beneden om erachter te komen.

Hoogtepunten:

  • Wat is een schoon gezicht?
  • Hoe maak je je gezicht schoon in 5 stappen
  • Natuurlijke reinigingsingrediënten thuis gevonden

1. Wat is een schoon gezicht?

Een gezichtsreiniging is een huidverzorgingsregime dat vuil en dode huidcellen van je gezicht verwijdert. Het dagelijks reinigen van je gezicht houdt bacteriën weg, waardoor verstopte poriën worden voorkomen. Hierdoor ziet je huid er stralend en fris uit.

Hoewel sommige stappen elke dag moeten worden gevolgd, moeten andere slechts één keer in de 7-15 dagen worden uitgevoerd om te voorkomen dat de barrière van uw huid wordt uitgeroeid. Blijf lezen om te begrijpen wat we bedoelen.

2. Hoe maak je je gezicht schoon in 5 stappen?

Gezichtsreiniging is een belangrijke eerste stap in een goed huidverzorgingsregime. Als het goed wordt gedaan, helpt het om vuil, dode cellen en bacteriën te verwijderen, waardoor je een stralende uitstraling krijgt. Het helpt ook verstopte poriën te voorkomen.

Wat je nodig hebt:

Reinigingsmiddel

Toner

Vochtinbrengende crème

Het hele proces kan ongeveer 10 minuten duren.

Stap 1: Verwijder make-upresten

Vrouw kijkt in de spiegel en verwijdert make-up

Gebruik een reiniger die bij je huidtype past en verwijder alle make-upresten op je gezicht. Je kunt kiezen voor een reiniger op waterbasis als je een vette huid hebt. Vermijd schuimende reinigingsmiddelen, agressieve zepen en chemicaliën op je gezicht.

Notitie:

U kunt alcoholvrije doekjes gebruiken om zachtjes over de getroffenen te vegen. Ze kunnen anders overmatige uitdroging en irritatie veroorzaken.

Stap 2: Was je gezicht met warm water

Vrouw reinigt gezicht met water

Was de cleanser van je gezicht met warm water. Vermijd heet water omdat het essentiële oliën van je huid kan verwijderen. Als u een gevoelige huid of rosacea heeft, kan heet water leiden tot blozen in het gezicht en een opflakkering. Als alternatief kunt u ook kiezen voor micellair water.

Stap 3: Dep je gezicht droog

Vrouw met schoon gezicht en witte handdoek

Gebruik nu een schone en zachte handdoek om je gezicht droog te deppen. Gebruik een zachte, schone doek die je alleen op je gezicht gebruikt. Vermijd het gebruik van ruwe textuurstof en wrijven over je gezicht, omdat dit je huid kan schaden.

Stap 4: Gebruik een toner

Vrouwenhanden houden wattenschijfje en toner vast

Doe wat toner op een stuk katoen en veeg je gezicht af met zachte bewegingen. Hoewel toners helpen om achtergebleven vuil van je huid te verwijderen, helpen ze ook bij het kalmeren van de huid en het handhaven van de pH-balans. Als je huid gevoelig is voor acne, gebruik dan een toner met salicylzuur.

Stap 5: Hydrateren

Vrouw die huid gezichtscrème vochtinbrengende lotion gebruikt na het nemen van bad

Het hydrateren van je huid met een lichte moisturizer na het reinigen is belangrijk. Gebruik een moisturizer die past bij uw huidtype en breng deze aan met cirkelvormige bewegingen op uw gezicht en hals. Dit houdt je huid gehydrateerd.

3. Natuurlijke reinigingsingrediënten thuis gevonden

A. Melk

Het traditionele ‘melkbad’ is nog steeds een populaire methode om de huid te reinigen. Melk is ook effectief in het verbeteren van uw huidbarrièrefuncties (2).

B. Komkommer en wrongel

Deze combinatie is een effectieve manier om je huid te reinigen en te verzachten. Komkommer is een koelmiddel en helpt ook bij het verbeteren van vlekken. Komkommer verbetert ook het vochtgehalte in je huid (3).

C. Honing

Honing werkt als een bevochtigingsmiddel en trekt vocht uit de omgeving aan op je huid. Het reguleert de pH-waarden van uw huid en kalmeert deze tegelijkertijd (4). De hydraterende eigenschappen zorgen ervoor dat je huid fris en verjongd aanvoelt.

D. Havermout Cleanser

Havermout vertoont ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die het een goede optie maken om te gebruiken als een natuurlijke reiniger. Havermout is een populair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten en is effectief in het elimineren van droogheid (5).

Reiniging is belangrijk om te voorkomen dat vuil, bacteriën en ander vuil zich ophopen op je huid. Als je geen reinigingsroutine volgt, kan je huid er droog, donker en dof uitzien. Het kan zelfs leiden tot verstopte poriën en acne. Zorg ervoor dat je de juiste producten voor je huidtype krijgt en reinig je huid van tijd tot tijd grondig.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen