Het borstelen van je haar lijkt vrij eenvoudig, toch? Het is dezelfde techniek, met dezelfde tools, en je doet het elke ochtend. Maar wat als we je zouden vertellen dat je je haar je hele leven verkeerd hebt geborsteld?

Voordat je lacht, hoor ons uit, vooral als het gezond, zacht en glad haar is dat je wilt. Er komt veel meer bij kijken dan af en toe een borstel door je strengen laten lopen.

In dit artikel leggen we uit hoe je je haar op de juiste manier kunt borstelen. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Voordelen van het borstelen van je haar
  • Hoe je je haar op de juiste manier kunt borstelen
  • Hoe vaak moet je je haar borstelen?
  • Is het beter om je haar te borstelen als het nat of droog is?
  • Wat gebeurt er als je stopt met het borstelen van je haar?
  • Welk type haarborstel is het beste voor uw haar?

Voordelen van het borstelen van je haar

Je talgklieren produceren olie om het haar en de hoofdhuid te smeren. Wanneer je je haar borstelt, verdeel je de natuurlijke oliën van de hoofdhuid naar de uiteinden, wat resulteert in glanzend en gezond uitziend haar. Bovendien worden je wortels minder vettig.

Wist je dat we dagelijks tot 100 strengen haar verliezen? Borstelen is een uitstekende manier om los haar te verwijderen.

Een goede brush-through helpt ook de hoofdhuid. Bloedstroom is de basis van haargroei: het levert zuurstof en essentiële voedingsstoffen aan de hoofdhuid en het haarzakje. Wanneer je je haar borstelt, masseren de borstelharen de hoofdhuid, wat de microcirculatie stimuleert en als gevolg daarvan de hoofdhuid ontspant.

Esse Organic Skincare Tip:

Je hoofd ondersteboven draaien kan de bloedstroom naar je hoofdhuid verbeteren, wat de haargroei kan stimuleren.

Hoe je je haar op de juiste manier kunt borstelen

Het borstelen van haar moet beginnen met het langzaam borstelen van de uiteinden en het maken van je weg naar de hoofdhuid om breuk te voorkomen.

Wanneer je knopen tegenkomt, dep dan wat leave-in conditioner en werk de knoop voorzichtig uit. Nogmaals, van onderop. Zodra je de klitten hebt losgemaakt, begin je vanaf de hoofdhuid en werk je je een weg naar beneden. Dit helpt de oliën onderweg te verdelen.

Het klinkt als veel moeite, maar uiteindelijk is het het allemaal waard!

Vergeet niet dat als je je haar herhaaldelijk stress bezorgt met chemische behandelingen en een slechte waterkwaliteit, het je haar kwetsbaar maakt. Een beetje moeite tijdens het borstelen van haar in plaats van er doorheen scheuren, waar we ons allemaal schuldig aan maken, kan een wereld van verschil maken.

Hoe vaak moet je je haar borstelen?

Er wordt vaak aangenomen dat het borstelen van je haar met 100 slagen voor het slapengaan het gezond en zacht houdt. Maar dit is niet waar.

Te veel borstelen kan je haar belasten en je hoofdhuid irriteren, wat gemakkelijk breuk en haaruitval veroorzaakt. Dus, hoe vaak moet je een borstel door je haar laten lopen?

Als vuistregel geldt dat je het bij twee keer per dag houdt. Vergeet niet dat het type haar dat je hebt hier een belangrijke factor speelt. Als je van je textuur en krullen houdt, leg dan je haarborstel af, want je verliest je natuurlijke textuur en borstel alleen voor je shampoo.

Esse Organic Skincare Tip:

Degenen met krullend haar, borstel je haar nooit als het droog is. Of trek je handen en vingers losjes door je krullen.

Is het beter om je haar te borstelen als het nat of droog is?

Vrouw die haar haar borstelt

Regelmatig poetsen bevordert een snellere groei en stimuleert de wortels. Maar als je nat haar borstelt, is dat vreselijk nieuws voor je haar. Wanneer ze nat zijn, hebben je lokken de neiging om op te zwellen en breekt gezwollen haar gemakkelijker, waardoor je kort, kroeshaar krijgt.

Dus, moet je nat haar borstelen? Nee, tenzij je jezelf wilt veroordelen tot een leven vol kroeshaar.

Dus, hoe ga je te werk om nat haar te borstelen zonder het te beschadigen? Een waterdichte manier is om voorzichtig met de handdoek te drogen en vervolgens aan de lucht te drogen tot ongeveer 80% droogheid. Gebruik vervolgens een ontwarringsproduct om de strengen glad te strijken. Kies ten slotte de juiste borstel.

Gebruik een borstel die speciaal is ontworpen voor nat haar. Meestal worden dergelijke borstels geleverd met zachte, flexibele borstelharen die zachter zijn voor het haar en u helpen zachtjes te ontwarren.

Notitie:

Droog je haar niet ruw af met een handdoek; dit veroorzaakt veel schade. Dep in plaats daarvan je haar met een handdoek en laat het het vocht opnemen.

Als je een drukke routine hebt en niet genoeg tijd hebt om te wachten op een tijdrovende luchtdroogsessie, droog dan zo lang mogelijk aan de lucht. Zelfs 5-10 minuten luchtdrogen kan helpen om schade te minimaliseren.

Je hebt meer opties met het borstelen van droog haar, omdat het minder gevoelig is voor schade. Gebruik de juiste borstel en wat ontwarringsproduct om de proc te makeness minder schadelijk. Wanneer uw haar droog is, kunt u kiezen uit een reeks verschillende borstels om aan uw vereisten te voldoen.

Esse Organic Skincare Tip:

Een kam met brede tanden en een tangle teezer zijn geweldige hulpmiddelen die zacht zijn voor kwetsbare strengen. Vermijd te veel poetsen. Het tellen van maximaal 100 slagen is een overkill. Richt je in plaats daarvan op de kwaliteit van het poetsen. Dit garandeert dat je alle knopen en klitten met vriendelijkheid aanpakt en geen schade aanricht.

Wat gebeurt er als je stopt met het borstelen van je haar?

1. Verwacht Tangles

Misschien merk je meer knopen. Trek niet met een kwast aan deze klitten. Breng in plaats daarvan een serum, haarolie of leave-in conditioner aan en werk zachtjes met je vingers door het haar.

2. Olie bouwt zich op

De olie van je wortel bereikt je uiteinden wanneer je je haar borstelt. Zonder borstelen kunnen je wortels sneller vetter worden.

3. U kunt uw afvoer verstoppen

Het kammen van haar maakt je lokken los en ze vallen uit. Wanneer je niet borstelt, zal het natuurlijke haar dat je elke dag verliest toenemen en zich uiteindelijk verzamelen in de doucheafvoer.

Welk type haarborstel is het beste voor uw haar?

Soorten haarborstels

1. Peddel borstel

Beste voor:Ontwarrend haar

Haartype:Alle

De bekende peddelborstel kan gemakkelijk en comfortabel het haar in een handomdraai ontwarren. U kunt moeiteloos het brede, platte en rechthoekige oppervlak bedienen om de gewenste resultaten te bereiken zonder het natuurlijke patroon van uw haar te schaden.

Peddelborstels zijn gemaakt met verschillende borstelharen. Kies er een die goed voor u werkt. Ze zijn ook geweldig om recht te zetten.

2. Ronde borstel

Beste voor:Ontwarrend nat haar

Haartype:Gemiddeld tot dik

Spijker thuis een salonverse blowout met de juiste ronde borstel en veel oefening. Een ronde borstel temt kroezen en voegt extra pit toe door bounciness te bieden.

Ronde borstels zijn er in verschillende maten. Kies een maat op basis van de krullen die je wenst. Strakkere krullen hebben kleine borstels nodig, terwijl grotere borstels je grote krullen geven.

Notitie:

De metalen of ionische loop van de ronde borstel kan hitteschade aan zwakke uiteinden veroorzaken, dus degenen met fijn tot normaal haar moeten uit de buurt blijven. Kies in plaats daarvan voor een met gemengde borstelharen.

3. Brede tandkam

Beste voor: Ontwarrend nat haar

Haartype: Alle

Nat haar is gevoelig voor beschadiging en deze tool is het beste om nat haar te borstelen, omdat het een gelijkmatige leave-in haarbehandeling afgeeft.

Fooi:

Zet je haar vast in een losse knot om wakker te worden met klittenvrij haar!

4. Ontwarringsborstel

Beste voor: Ontwarrend nat of droog fijn haar

Haartype: Alle

Werk je een weg rond je weerbarstige haar of die vervelende knopen en klitten met een ontwarrende borstel zonder schade aan te richten. Probeer het, en het zal snel je go-to ding worden. De super flexibele borstelharen zijn zacht en perfect voor het loslaten van klitten met gemak en trekvrije styling.

5. Tangle Teezer

Haartype: Alle

Beste voor: Ontwarrend nat of droog medium tot dik haar en volume voor droog fijn tot medium haar

Als je haar gevoelig is voor knopen en klitten, maak dan kennis met je nieuwe beste vriend, de tangle teezer. Met een scheutje serum helpen de stevige, plastic borstelharen om knopen moeiteloos te ontwarren. Je kunt het ook gebruiken om je hoofdhuid te masseren voor meer volume.

Notitie:

Borstelverzorging is net zo belangrijk als het type borstel dat u gebruikt. Het is van vitaal belang om je borstel minstens één keer per week schoon te maken. Afhankelijk van het type borstel, kunt u het schoonmaken met behulp van een oude tandenborstel, kam of wattenstaafje.

Inpakken

Het borstelen van je haar lijkt misschien net zo natuurlijk als het aantrekken van je favoriete jurk, maar er is een goede en verkeerde manier om het te doen. Mix en match stijlen en routines op basis van uw unieke haartype en houd u aan een haarverzorgingsregime, en nog belangrijker, een haarborstel die voor u werkt.

Begin met het kennen van je huid