Gezichtsbeharing verwijderen door te scheren is niet langer iets dat alleen mannen doen. Tegenwoordig kiezen zelfs vrouwen voor scheren om hun gezichtshaar te verwijderen. De vraag of het goed is voor de huid of niet, wat het juiste proces is en hoe het aan te pakken, maakt velen echter lastig.

Ongeacht of je een man of een vrouw bent, het is belangrijk om je gezicht perfect te scheren en ook de juiste aftershave-zorg te nemen. Lees verder om er alles over te weten.

Hoogtepunten:

  • Is het scheren van gezichtshaar goed voor je huid?
  • Hoe scheer je je gezicht goed?
  • Hoe verzorg je je huid na het scheren?
  • Hoe vaak moet je je gezicht scheren?
  • Wat gebeurt er als een vrouw haar gezicht scheert?

Is het scheren van gezichtshaar goed voor je huid?

Terwijl mannen hun gezichtshaar bijna elke dag scheren, hebben vrouwen de neiging om het af en toe te doen. Het scheren van gezichtshaar heeft zowel zijn voor- als nadelen.

Pros

1. Sneller &minder pijnlijk

Het scheren van je gezicht verwijdert al het vervelende, donkere en dikke haar van je gezicht en hals. Het is een sneller ontharingsproces dan andere. Het is ook een minder pijnlijke methode van ontharing. Tenzij je je huid snijdt met het scheermes, voel je misschien geen enkele vorm van pijn tijdens het scheren.

2. Reinigt &exfolieert

Naast het verwijderen van haar, reinigt scheren ook de dode huidcellen uit de buitenste laag van je huid. Natuurlijk wordt je huid elke keer dat je scheert geëxfolieerd.

3. Gemakkelijker om make-up aan te brengen

Het scheren van je gezicht verwijdert het dikke haar en exfolieert je huid. Het maakt je gezichtsoppervlak glad, waardoor het heel gemakkelijk is om make-up aan te brengen. Je make-up producten zoals foundation, concealer etc worden gelijkmatig aangebracht. Make-upproducten passen goed op het haarvrije gezicht.

Tegens

1.Ingegroeid haar

Het scheren van vellushaar (kort en onmerkbaar haar) levert niet veel problemen op. Maar het scheren van terminaal haar dat dik en donker is, kan ingegroeid haar veroorzaken, wat kan leiden tot pijnlijke bultjes.[1]

2.Beschadigt de huid

Scheren kan je huid beschadigen. U kunt snijwonden krijgen tijdens het gebruik van een scheermes. Het kan ook scheerbrandwonden veroorzaken. Meerdere slagen met het scheermes kunnen ook leiden tot huidirritatie. [2] Degenen die te maken hebben met huidaandoeningen zoals acne of eczeem kunnen te maken krijgen met verhoogd ongemak.

3. Droogheid & Jeuk

Scheren maakt je huid droog en dof. U kunt een ongemakkelijke jeuk op uw gezicht voelen na het scheren.

Hoe scheer je je gezicht goed?

Stappen voor vrouwen

1. Reinig je gezicht eerst met een milde reiniger en dep het droog. Gezichtskrullen moet op een schone huid worden gedaan zonder scheerschuim of een product aan te brengen. Als je het gevoel hebt dat droog scheren je huid irriteert, kun je een crème of een vochtinbrengende crème gebruiken.

2. Kies voor een scheermes met één mesje dat speciaal is ontworpen voor de vrouwenhuid. Je kunt ook een dermaplaning-tool proberen om je gezichtshaar te verwijderen.

3. Gebruik geen dof of oud scheermes om te scheren. Gebruik altijd een scherpe en frisse.

4. Houd je huid stevig vast met één hand en houd het scheermes vast met een andere hand. Gebruik het scheermes in een hoek van 45 graden en strijk zachtjes op je gezicht.

5. Scheer niet tegen je haarkorrel.

6. Spoel je scheermes na elke slag af met warm water.

7. Blijf uit de buurt van je ogen tijdens het scheren.

8. Was je gezicht met water zodra je klaar bent met scheren.

9. Breng moisturizer op de juiste manier aan op je gezicht.

Stappen voor mannen [3]

1. Hydrateer je huid om de kans op snijwonden en irritatie tijdens het scheren te verminderen.

2. Het is beter om je te scheren tijdens het douchen of net na het douchen. Hydratatie maakt je baard zachter en helpt je om je gladder te scheren.

3. Exfolieer je huid om dode huidcellen te verwijderen. Als je huid schoon is, heb je een betere scheerervaring.

4. Gebruik een scheergel of schuim voor het scheren. Breng het aan op je gezicht met een borstel om je baard te verzachten. Neem dan kleine halen met het scheermes.

5. Controleer het scheermes voordat je het scheert. Gebruik geen oud en dof mesje omdat dit veel huidproblemen kan veroorzaken.

6. Spoel je scheermes na het scheren af met warm water, want een vies scheermes kan irritatie en ongemak veroorzaken.

7. Gebruik je scheerschuim of -gel niet te veel. product. Neem gewoon een voldoende hoeveelheid van de scheerschuim.

8. Mannen moeten het scheermes zowel met de korrel als tegen de korrel gebruiken.

9. Breng aftershave aan als je klaar bent met scheren.

jong stel dat vochtinbrengende crème op hun gezicht aanbrengt

Hoe zorg je voor Yoje huid na het scheren?

Dos

1. Bescherming tegen de zon:

Na het scheren heeft je huid bescherming nodig tegen de zon. Terwijl de huid gevoelig wordt wanneer deze gedurende een lange periode aan zonlicht wordt blootgesteld, [4] scheren kan de huid nog gevoeliger maken en ook beschadigen. Het aanbrengen van zonnebrandcrème is dus een must, elke keer dat je naar buiten gaat.

2. Hydraterend:

Scheren maakt je huid droog. Hydrateer je gezicht direct na het scheren. Dit is nog belangrijker voor mensen met een droge huid, omdat scheren het verder kan uitdrogen. Probeer te kiezen voor een diepe vochtinbrengende crème of lotion.

3. Neem een pauze:

Als je gezichtshuid geïrriteerd raakt of jeukt elke keer dat je je scheert, moet je een pauze nemen van het scheren. Terwijl vrouwen kunnen kiezen voor andere ontharingsmethoden zoals harsen, kunnen mannen een trimmer gebruiken.

Don’ts

1. Gebruik geen oude scheerapparaten:

Het gebruik van hetzelfde scheermes voor een lange tijd is schadelijk. Als je enige vorm van roest of afval in je scheermes ziet, gooi het dan onmiddellijk weg. Oude scheermesjes bevatten bacteriën en ze kunnen ernstige huidproblemen veroorzaken zoals wratten, folliculitis enz. [5] Als het scheermes een beetje vies is, kun je de mesjes met heet water schoonmaken met een borstel.

2. Gebruik geen aftershave op basis van alcohol:

Mannen moeten alcoholvrije aftershaves en toners gebruiken, omdat alcohol de neiging heeft om de huid uit te drogen.

3. Wees niet gehaast:

Hoewel je misschien onder tijdsdruk staat, resulteert gehaast scheren in huidirritatie en verbranding. Wees glad en stabiel met het scheermes, zodat het ontharen gemakkelijker en sneller gaat.

Hoe vaak moet je je gezicht scheren?

Mannen die een gladgeschoren look willen, kunnen zich eens in de twee tot drie dagen scheren. Als alternatief kunt u ook om de drie tot vijf dagen scheren.

Voor vrouwen die zware haargroei ervaren, wordt scheren één keer per week aanbevolen, maar niet meer dan dat. Over het algemeen is eens in de twee weken scheren prima voor vrouwen.

Wat gebeurt er als een vrouw haar gezicht scheert?

Een vrouw die haar gezicht scheert, verschilt niet veel van een man die zijn baard scheert. De effecten zijn bijna vergelijkbaar. Onthoud echter niet,

  • Scheren zal je haar niet permanent kwijtraken.
  • Je gezichtshaar groeit sneller terug na het scheren.
  • Andere ontharingsmethoden zoals harsen en threaden geven meer tijd voor haar om terug te groeien.
  • Veel vrouwen denken dat scheren hun haar dikker en donkerder maakt, maar dit is slechts een illusie. Scheren stompt gewoon de randen van je haar af, waardoor het een beetje grof aanvoelt.

Inpakken

Net als mannen kiezen vrouwen ook voor scheren als ontharingsoptie voor gezichtshaar. Niet alleen is scheren sneller en probleemloos, het exfolieert ook de huid. Scheren moet echter correct worden uitgevoerd, volgens de juiste stappen. Nazorg van de huid is ook van het grootste belang. Afgezien van scheren, zijn er meerdere gezichtsontharingsopties beschikbaar. Lees hier meer over hen en zorg ervoor of scheren geschikt voor u is of niet.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen