Na verloop van tijd heb je je favoriete nieuwe lippenstift in handen. Net wanneer je op het punt staat om het te passen, realiseer je je dat je lippen gebarsten en droog zijn? Je gaat nog steeds door en glijdt het verder. Resultaat: De gladde lippenstift nestelt zich in de scheuren van je lippen!

Helaas! Schrale en droge lippen zijn niet alleen een ellende tijdens de winter. Het blijft bestaan omdat je een belangrijke stap overslaat – het exfoliëren van je lippen.

In dit artikel zullen we je door alles leiden wat je moet weten over het exfoliëren van lippen voor een gladde en zachte finish.

Hoogtepunten:

 • Waarom is het belangrijk om je lippen te exfoliëren?
 • Hoe lippen te exfoliëren – de beste manieren?
 • Hoe vaak moet je je lippen scrubben?
 • Tips en trucs om lippen te exfoliëren?
 • Wat te vermijden als je je lippen exfolieert?
 • Wat gebeurt er als je je lippen te veel exfolieert?
 • Wanneer kun je weer beginnen met het scrubben van je lippen?

Waarom is het belangrijk om je lippen te exfoliëren?

Soms is het bedekken van je lippen met lippenbalsems of oliën niet genoeg om constant schrale lippen te genezen. Exfoliatie is cruciaal voor het verdwijnen van de dode cellen en voor het verschijnen van nieuwe lagen. Het helpt een gezonde en gladde poef te behouden.

1. Dode huid verwijderen

De huid op je lippen is erg dun, waardoor het erg gevoelig en gevoelig voor beschadiging is. Producten kunnen de huid niet binnendringen wanneer er een opeenhoping van dode cellen is. Exfoliëren helpt het bovenste, droge oppervlak van je lippen te verwijderen om de gezondere laag weer te laten opduiken.

2. Helpt hydrateren van je lippen

Een van de belangrijkste redenen om je lippen te exfoliëren is het wegwerken van een droge huid. Zodra je de dode laag weg exfolieert, blijf je achter met lippen die gehydrateerd zijn en niet gemakkelijk uitdrogen.

3. Maakt je lippen glad

Er moet een tijd zijn geweest dat je lippenstift op je gescheurde, droge lippen veegde. Als je dat hebt, weet je dat je een hekel hebt aan dat klonterige en schilferige effect. Exfoliëren bereidt je lippen voor en primeert en laat een glad en gelijkmatig oppervlak achter om mee te werken, wat zorgt voor een soepelere lipsticktoepassing en een langer verblijf mogelijk maakt.

Fooi

Voor het beste resultaat hydrateer je na exfoliatie en wacht je een uur voordat je lippenstift aanbrengt.

4. Neutraliseert verkleuring

Exfoliatie is een effectieve techniek om van die vervelende donkere vlekken, onzuiverheden af te komen en lipverkleuring te neutraliseren. Wanneer je lippen exfolieert met een tandenborstel en vaseline of een ander medium, worden de donkere gebieden die rondhangen afgeschrobd met de dode huid. Dit laat minder vlekken achter bij elke ronde exfoliatie.

Hoe lippen te exfoliëren – de beste manieren?

Exfoliatie is een eenvoudige techniek. Het gaat om een exfoliant, een grofkorrelig ingrediënt gemaakt van minuscule vaste fragmenten die zijn ontworpen om de dode huid te verwijderen.

Lipscrubs zijn een makkelijke manier om je lippen thuis te scrubben. Je kunt genieten van een plezierig en leuk proces wanneer je thuis een lipscrub maakt met de meest elementaire ingrediënten. Als alternatief kunt u een in de winkel gekocht kant-en-klaar product in handen krijgen.

Het scrubben van lippen met suiker en olijfolie of kokosolie is een brouwsel dat je in enkele minuten in elkaar kunt zetten. Exfolieer lippen snel en subtiel door een snufje suiker te combineren met je favoriete lippenbalsem. Dit werkt goed en bespaart veel tijd.

Zo niet, dan kunt u kiezen uit een assortiment huishoudelijke ingrediënten op basis van uw persoonlijke voorkeur. Het idee is om je favoriete exfoliërende ingrediënt samen te smelten met een verzachtend / vochtinbrengend middel en je bent klaar om te gaan!

natuurlijke zelfgemaakte lipscrub met kaneel

DIY Zelfgemaakte Lip Scrub

Exfoliërend ingrediënt

Verzachtend

Kaneel

Je favoriete lippenbalsem

Gemalen koffie

Vaseline (Vaseline)

Wattenstaafje

Oliën (jojoba, kokosnoot, olijf, enz.)

Suiker (wit/ bruin)

Honing

Handdoek of tandenborstel

Sheaboter

Stappen:

1. Als je thuis een exfoliator maakt, neem dan ongeveer een eetlepel van je exfoliërende ingrediënt.

2. Voeg vervolgens je verzachtende middel toe. De hoeveelheid is volledig afhankelijk van de ingrediënten die je hebt gekozen.

3. Meng het allemaal door elkaar.

4. Voordat u het mengsel op uw lippen aanbrengt, veegt u alle productresten af. Maak vervolgens je lippen nat met water om het te verzachten.

5. Dompel het gereedschap van uw keuze zoals een tandenborstel of scrubber in het mengsel en breng het in een kleine cirkelvormige beweging op uw lippen aan.

6. Of je lippen exfolieert met een washandjeof een ander middel, poets of veeg niet te hard door. Dit zal je lippen overdreven strippen.

7. Was na 2-3 minuten scrubben het overgebleven product af met water of veeg af met een zachte doek of tissue. Schuim vervolgens op een hydraterende lippenbalsem naar keuze.

8. Als u een in de winkel gekocht product gebruikt, volgt u stap 4 tot en met 7.

Fooi

Het toevoegen van smaak, zoals een scheutje cacaopoeder of een druppel puur vanille-extract, geeft je exfoliator een heerlijke geur.

Hoe vaak moet je je lippen scrubben?

De algemene consensus is dat je baat hebt bij het één tot drie keer per week scrubben van je lippen.

Wat je ook doet, je moet niet te veel exfoliëren. Je moet beginnen met één keer per week en je een weg banen tot drie keer per week als dat nodig is. Dit is geheel afhankelijk van hoeveel lippenstift en andere producten je door de week gebruikt.

Hoewel het verleidelijk is, schrob niet te hard of gebruik geen agressieve ingrediënten. Als je je herinnert dat je eerder hebt gelezen, is de huid op je lippen dun en gevoelig. Dus elke hardheid kan irritatie of een wond veroorzaken.

Fooi

Door ’s nachts te scrubben en een lippenbalsem van goede kwaliteit te gebruiken, word je wakker met gladde, gehydrateerde en mollige lippen.

Tips en trucs om lippen te exfoliëren?

1. Wees zachtaardig

Dit punt kan niet genoeg benadrukt worden! Wees voorzichtig met je lippen. Of je nu lippen exfolieert met een tandenborstel, je handen of een wattenstaafje gebruiken zachte cirkelvormige bewegingen.

2. Niet te exfoliëren

Nogmaals, een ander punt dat moet worden herhaald. In het hele artikel zijn dwingende redenen aanwezig die suggereren dat over exfoliatie slecht voor je is. Houd het bij één of maximaal drie keer per week. Dit verwijdert de dode huid en houdt je lippen zacht en soepel.

3. Bescherm je lippen

Exfoliatie en bescherming gaan hand in hand. Je moet je lippen beschermen met een goede lippenbalsem na exfoliatie. Een goede lippenbalsem met SPF beschermt je lippen tegen de zon en zorgt ervoor dat het er altijd goed uitziet. Deze stap helpt ook om donkere vlekken te voorkomen.

4. Exfolieer niet op een droge huid

Een van de belangrijkste tips is om nooit te exfoliëren op droge lippen. Exfoliëren op droge lippen zal roodheid veroorzaken en je lippen irriteren. Dus, hoe exfoliëren lippen dan? Het is simpel, je lippen een beetje nat maken.

5. Stop met irritatie

Dit is waar, vooral als u werkt met in de winkel gekochte producten. Niet alle exfoliators zijn hetzelfde. Sommige producten kunnen ingrediënten bevatten zoals salicylzuur, die de huid irriteren als u het heel vaak gebruikt. Op het moment dat u iets ongewoons voelt, zoals irritatie of roodheid, stop dan met het gebruik van het product.

6. Altijd ’s nachts scrubben

Neem het exfoliëren van je lippen op in je nachtelijke huidverzorgingsregime. Het geeft de huid voldoende tijd om te genezen voordat het wordt blootgesteld aan externe omstandigheden zoals zon, stof, vervuiling, enz.

Wat te vermijden als je je lippen exfolieert?

Exfoliatie is een gevoelige business; doe het goed en je doel van gloeiende, gladde, stralende en soepel uitziende lippen is haalbaar. Als er iets misgaat, blijf je achter met vervelende, geïrriteerde, rode en boos kijkende lippen.

Voor een perfecte balans tussen een clean sweep en exfoliation overkill, zijn hier enkele voorzorgsmaatregelen die u moet volgen:

1. Doe het rustig aan. Het is niet nodig om harde deeltjes of krachtige chemische peelings te gebruiken.

2. Na exfoliatie moet je minstens zestig minuten wachten voordat je make-up aanbrengt. Je moet een lippenbalsem gebruiken om dingen te kalmeren zodra je exfolieert.

3. Vermijd exfoliatie wanneer je lippen geïrriteerd, schilferig en schilferig zijn. Dit doet meer kwaad dan goed. Plukken aan je lippen met een scrub als het pijn doet, zal meer zweren en scheuren veroorzaken die de dingen erger kunnen maken. Geef je huid in plaats daarvan een week of zo een pauze en gebruik in de tussentijd een lippenbalsem op basis van zalf die het vocht vasthoudt en helpt om scheuren en scheuren te genezen. Nadat het volledig is genezen, probeer je opnieuw te exfolieren.

4. Gebruik geen bodyscrubs op de lippen. Het duurt slechts een paar minuten om een paar ingrediënten uit je voorraadkast bij elkaar te gooien. In een mum van tijd kun je je lippen scrubben met honing en suiker.

Wat gebeurt er als je je lippen te veel exfolieert?

Het blijkt dat het gezegde ’te veel is te erg’ hier geldt. Overmatig scrubben is een van de grootste fouten die je onbewust kunt maken. Als je dag na dag op exfoliators smijt, is de kans groot dat je lippen huilen om een pauze.

Klassieke tekenen van over-exfoliatie zijn:

 • Een toename van de gevoeligheid voor andere producten in uw routine
 • Breakouts
 • Ontsteking
 • Roodheid
 • Irritatie
 • PEeling
 • Brandend

U kunt een van de bovenstaande reacties ervaren door het gebruik van zuren in uw exfoliator of een overijverige schrobsessie.

Ten eerste, stop met scrubben totdat je huid geneest en terugkeert naar de textuur voordat je overbelicht raakt. Hier is herstel 101 voor over-exfoliatie:

 • Stop alle vormen van externe exfoliators totdat uw huid geneest.
 • Zodra je huid geneest, schakel je over op een milde exfoliator en een geurvrije lippenbalsem en kijk of dit helpt.

Wanneer kun je weer beginnen met het scrubben van je lippen?

Het ervaren van enige irritatie wanneer u exfolieert, is niet ongewoon of ongehoord. Je kunt het wel of niet ervaren. Als je dat doet, hoef je het spul niet voor altijd af te zweren. Zodra je lippen genezen, kun je langzaam en strategisch je favoriete exfoliators en verzachtende middelen opnieuw in je routine introduceren.

Het kan een paar dagen of wel een maand duren voordat je huid weer op het goede spoor komt. Heb geduld.

Inpakken

Als je lipverzorgingsroutine niet zo uitgebreid is als je huidverzorgingsroutine, is het tijd om nu te beginnen. Vergeet niet dat zelfs na exfoliatie het werk niet klaar is. Hoewel je met succes van de droge en schilferige huid bent afgekomen, is het belangrijk dat je je lippen onverbiddelijk verzorgt om ervoor te zorgen dat ze vochtig, soepel en zacht blijven.

Begin met het kennen van je huid