Bad hair days zijn een spelbreker; dat is een schoonheidswaarheid! Ruwweg een handdoek over je haar wrijven of over nat haar stylen zijn routines die je hoofdhuid en haar kunnen beschadigen.

Maar wat doe je als je te laat bent voor die belangrijke vergadering en je haast hebt om je haar droog en klaar te krijgen? Met kleine aanpassingen aan je routine kun je op tijd de deur uit. Scroll naar beneden om erachter te komen.

Hoogtepunten:

 • Hoe droog je het haar snel met een handdoek?
 • Hoe droog je haar met een haardroger?
 • Hoe droog je haar snel met een T-shirt?
 • Hoe droog je haar snel met Sambrani?
 • Hoe droog je het haar snel met een diffuser?

Hoe droog je het haar snel met een handdoek?

Het is bijna instinctief om je haar in een handdoek te wikkelen op het moment dat je uit de douche stapt. Maar om je haar goed aan de lucht te drogen, is agressief wrijven over je natte haar met een handdoek niet de manier.

Nat haar heeft meer kans om te breken omdat wanneer het nat is, de nagelriemen van het haar opzwellen en uitrekken. In zo’n fragiele toestand als je ruw bent tijdens het drogen van de handdoek, is het gewoon een recept voor grote kroezen en breuk.

De juiste manier voor een absorberende en soepele aanpak is om het overtollige water voorzichtig te deppen en voorzichtig uit te persen, zodat je haar niet druipnat is. Draai je haar niet strak om overtollig water eruit te krijgen. Bind in plaats daarvan je haar vast in een tulband en laat de handdoek de rest van het overtollige water gedurende 10-15 minuten absorberen.

Esse Organic Skincare Tip:

Laat je haar nooit meer dan 50 tot 60 procent drogen. Als je haar te droog wordt, kun je het niet manipuleren.

Hoe droog je haar met een haardroger?

Vrouwen drogen haar met haardroger
 • Pak na het douchen het stylingproduct van je keuze. Gebruik je vingers en werk het door je vochtige haar van je wortel naar je punt en borstel vervolgens je haar om het product te verdelen.
 • Droog je haar in secties terwijl je de luchtstroom langs de haarschacht concentreert, op een lage warmte- en snelheidsinstelling totdat het warm aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat je haar niet oververhit raakt. Houd de droger minstens 5 inch, of zo ver naar achteren als je comfortabel vanuit je hoofd kunt reiken en gebruik een continue beweging om te drogen.
 • Zodra je haar 90% droog is, kun je het vuur hoger zetten.
 • De # 1 essentieel voor een geweldige blowout is een geweldige föhn. Zoek er een met meerdere lucht- en warmte-instellingen. Een explosie van koele lucht op het einde, zorgt ervoor dat je interne bindingen opnieuw worden gemaakt, en het sluit de stijl op zijn plaats af

Esse Organic Skincare Tip:

Middelmatige warmte is het beste voor het voordrogen van haar, terwijl je hoge hitte gebruikt om de vorm van je haar te manipuleren en een stijl in te stellen.

Hoe droog je haar snel met een T-shirt?

Zou je ooit gedacht hebben dat de remedie voor weerbarstig, kroeshaar een oud T-shirt is? Ja, je oude gym-T-shirt kan de haartemmende openbaring zijn waar je om hebt gepleit.

Terwijl gewone handdoeken al het vocht uit je haar absorberen, kunnen de groeven agressief zijn op de nagelriem van je haar. Wat je wilt is het overtollige water opnemen zonder het haar van het vocht te ontdoen, waardoor het niet pluizig wordt.

Het platte oppervlak van een katoenen t-shirt laat water naar binnen zakken terwijl het over het haar glijdt in plaats van het op te ruwen. Deze methode van T-shirt drogen staat bekend als ‘ploppen’.

Notitie:

Ploppen werkt meestal niet super goed voor mensen met steil haar. Eigenlijk is het de beste manier om voor krullend haar te zorgen, omdat het gaat om het definiëren van de krullen of golven die al bestaan in plaats van het creëren van nieuwe.

Hoe droog je haar snel met Sambrani?

Zo kun je je haar natuurlijk en snel drogen.

Het verlichten van sambrani is een oude traditie die al vele jaren in verschillende Indiase huishoudens wordt gevolgd. Er was een tijd dat vrouwen na een haarwas sambrani oplichtten, bedekten met een stromand en de stoom uit de poriën lieten sijpelen om het haar te drogen.

Sambrani droogt het haar sneller en trekt het overtollige water in het hoofd en gezicht. Het is dus een uitstekende behandeling voor mensen met sinusitis en verkoudheid. Een paar huishoudens strooien rozenblaadjes op de sambrani die een zoete geur uitstraalt die dagenlang op je haar blijft zitten.

Sambrani desinfecteert ook de huid en het haar. Ook bekend als benzoëhars, het is de hars van een boom die wordt gedroogd, gepoederd en verkocht. De moderne wetenschap heeft ontdekt dat benzoïne verschillende geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Hoe droog je het haar snel met een diffuser?

In plaats van je lokken opnieuw te krullen met een tang of veel te veel tijd te besteden aan het rechttrekken van je kroezen, is het perfecte hulpmiddel om je natuurlijke haar te verbeteren een diffuser.

Een diffuser is een bevestiging voor uw föhn. Het gooit lucht weg die het golf/ krulpatroon van het haar niet verstoort of kroezen veroorzaakt bij het drogen. Het is perfect voor texturen, van kurkentrekkerkrullen tot golven.

Notitie:

Een föhn werkt goed voor steil haar, maar niet voor krullend haar. Op dezelfde manier werkt een diffuser goed voor krullend / golvend haar en niet voor steil haar.

Voor krullend haar klontert het haar samen tot gedefinieerde golven of krullen en de luchtmacht van een haardroger kan dit verpesten. Als je ooit je haar hebt geföhnd en met een bolletje kroezen bent beland, weet je waar we het over hebben.

Een diffuser vermindert de luchtsnelheid van de haardroger en stelt u in staat om uw haar te drogen zonder uw haartextuur te verstoren. Het is ideaal voor mensen met haast die hun haar veilig en snel moeten drogen. Bovendien kunt u het volume van uw golven maximaliseren en de illusie van voller, dikker haar geven.

Dit is wat u moet doen als u nieuw bent in diffuseren

Vrouw die haar stylet met diffuser haardroger
 • Breng op nat haar (ongeveer 75% nat of meer – de keuze is aan jou) je favoriete stylingproduct aan.
 • Zet je droger op een koele tot medium stand. Vermijd zoveel mogelijk warmte om de algehele gezondheid van het haar te behouden.
 • Hang je hoofd ondersteboven of zijwaarts en plaats voorzichtig delen van je haar in de kom van de diffuser.
 • Beweeg zachtjes rond je haar zonder de klonterende of krulvorming te verstoren.
 • Je kunt grote delen verspreiden totdat je haar ongeveer 80 tot 90% droog is.
 • Nadat je haar droog is, gebruik je een lichte krulcrème om je haar gedefinieerde krullen te geven.
 • Voor extra volume schud en pluis je de wortels. Raak je haar niet aan.

Notitie:

Sommige steil haar reageert mogelijk niet op een diffuser. Wat je kunt doen is veel delen van je haar vlechten en verspreiden. De vorm houdt niet stand als je te veel vocht achterlaat, dus droog tot 90%.

Inpakken

Afhankelijk van je haartextuur, de tijd die je op je handen hebt en wat bij je past, kun je kiezen uit een van de bovenstaande methoden om je haar snel te drogen. Laat je haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen onder de ventilator, het is het beste. Als je gevoelig bent voor kroezen, wikkel je haar dan in een handdoek of T-shirt totdat je klaar bent om het droogproces aan te pakken.

Begin met het kennen van je huid