We snappen het. Elke keer dat u op zoek bent naar huidverzorgingsproducten, vindt u opties voor een droge huid of een vette huid. Tegenwoordig zijn merken nog een stap verder gegaan om te vermelden “zelfs voor het type gevoelige huid”! Maar je hebt nog geen enkel product gevonden dat is gelabeld als “voor de gecombineerde huid”, toch?

Hoewel het misschien een taak lijkt, is het kiezen van de juiste vochtinbrengende crème voor de gecombineerde huid gemakkelijker dan je denkt. Hier leest u hoe u de perfecte vochtinbrengende crème kunt krijgen als u een gecombineerd huidtype hebt.

Hoogtepunten:

  • Wat is een gecombineerde huid en wat veroorzaakt het?
  • Hoe belangrijk is het om de gecombineerde huid te hydrateren?
  • Waar moet je op letten bij het kopen van moisturizers voor gecombineerde huidtypes?
  • Welke moisturizer moet je gebruiken als je een gecombineerde huid hebt?

Wat is een gecombineerde huid en wat veroorzaakt het?

De gecombineerde huid wordt meestal gekenmerkt door een vette T-zone en droge wangen. Het kan een gevolg zijn van genetica, hormonale veranderingen en de huidverzorgingsproducten die u gebruikt. Veranderingen in het weer kunnen ook bijdragen aan veranderingen in uw huidtype, waarbij alleen bepaalde delen van uw gezicht worden getarget.

Hoe belangrijk is het om de gecombineerde huid te hydrateren?

Hydrateren is niets anders dan het hydrateren van je huid. Het is een van de belangrijkste stappen van uw huidverzorgingsregime voor elk huidtype. Hydrateren zorgt ervoor dat je huid er stralender, soepeler en gezonder uitziet.

Ook voor de gecombineerde huid is het belangrijk om te hydrateren, omdat de droge delen van je gezicht extreem droog kunnen worden zonder hydratatie en het vette deel voldoende hydratatie nodig heeft voor het gezond functioneren van je huidcellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van moisturizers voor gecombineerde huidtypes?

Gecombineerde huidtypes vragen om verschillende ingrediënten voor verschillende delen van de huid. De droge delen van je huid zouden het bijvoorbeeld waarschijnlijk goed doen met de waterbindende eigenschappen van een ingrediënt zoals hyaluronzuur. De vette delen vereisen waarschijnlijk een lichte vochtinbrengende crème op basis van lotion die ervoor zorgt dat het halverwege de dag niet te vettig aanvoelt.

Dus het gebruik van twee verschillende moisturizers voor de twee huidtypen is de beste manier om met de gecombineerde huid om te gaan. Beoordeel hoe het product aanvoelt op uw huid. Consistentie is belangrijk.

Een zware, crème-gebaseerde moisturizer op de vette delen van je gezicht zal je alleen maar een ongemakkelijk, vettig en plakkerig gevoel geven tegen het midden van de dag. Evenzo zal een lichte vochtinbrengende crème op basis van lotion niets meer doen dan je droge huid irriteren.

Houd het bij een zware moisturizer voor de droge delen van je gezicht. Draag voor je T-zone een moisturizer die luchtig en licht is en je huid laat ademen.

Welke moisturizer moet je gebruiken als je een gecombineerde huid hebt?

Zoek naar een barrière-herstellende moisturizer gemaakt voor uw unieke huidtype. Vochtverlies kan een grote boosdoener zijn voor de vette, droge en gecombineerde huid. Benieuwd wat barrièrereparatie betekent?

Je huid is bedekt met een laag ceramiden die het beschermen tegen agressors uit de omgeving en vochtverlies. Weersveranderingen, vervuiling en de producten die je gebruikt kunnen samen deze beschermlaag uitroeien.

Wanneer uw huidbarrière beschadigd is, verliest uw huid vocht en essentiële oliën, waardoor deze extreem droog en geïrriteerd is. Soms kan dit ervoor zorgen dat je talgklieren talg overproduceren om je huid gehydrateerd te houden.

Een barrière-herstellende moisturizer zal ceramiden in de huid herstellen, waardoor deze gehydrateerd blijft en extreem vette of extreem droge huid bestrijdt.

Wist je dat?

Ceramiden zijn lipiden die deel uitmaken van je huidbarrière. Ze beschermen je huid tegen agressors van buitenaf en voorkomen dat het vocht verliest. Bepaalde factoren kunnen deze beschermende laag echter uitroeien, waardoor uw huid droog en geïrriteerd aanvoelt.

Inpakken

Dus de beste manier om met de twee verschillende huidtypes in een gecombineerde huid om te gaan, is het gebruik van twee afzonderlijke moisturizers. Zoek naar barrièreherstellende moisturizers terwijl ze de gebroken huidbarrière repareren en vocht vasthouden, waardoor je huid gehydrateerd blijft en de overproductie van talg wordt voorkomen.

Begin met het kennen van je huid