Wat is die ene huidverzorgingsstap die je nooit mag vergeten voordat je overdag uitstapt? De zonnebrandcrème natuurlijk!

Zonnebrandcrème werkt als een schild voor je huid en beschermt het tegen schadelijke UV-stralen, die bruining, roodheid en irritatie veroorzaken. Er zijn echter veel te veel soorten zonnebrandmiddelen die de markt overspoelen, toch? Ze passen niet allemaal per se bij je huid.

Vandaag gaan we licht werpen op hoe u de beste zonnebrandcrème voor uw huidtype kunt kiezen. Lees dan verder.

Hoogtepunten:

 • Uw basisgids voor zonnebrandcrème
 • Dingen om te overwegen voordat u een zonnebrandcrème kiest
 • Hoe kies je een zonnebrandcrème op basis van je huidtype?
 • Hoe zonnebrandcrème te gebruiken?

Uw basisgids voor zonnebrandcrème

Zonnebrandmiddelen zijn er in twee vormen – fysisch en chemisch. De ingrediënten die in de zonnebrandcrème worden gebruikt [1] helpt u bij het bepalen van de categorie. Hier hebben we het proces voor u vereenvoudigd.

Fysieke zonnebrandcrème

Chemische zonnebrandcrème [2]

Het heeft ingrediënten zoals titaandioxide en zinkoxide.

Avobenzone en oxybenzone zijn de belangrijkste ingrediënten.

Werkt goed op acne, gevoelige en geïrriteerde huid omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Het is misschien niet ideaal voor alle huidtypes.

Het beschermende schild van zonnebrandcrème weerkaatst het zonlicht weg.

Het absorbeert UV-straling en voorkomt dat ze je huid binnendringen.

In het geval van onjuiste vermenging, kan het een witte zweem op uw gezicht achterlaten.

Chemische zonnebrandmiddelen laten geen witte zweem achter bij het aanbrengen.

Het begint onmiddellijk na het aanbrengen te werken, wat betekent dat u niet 20 minuten hoeft te wachten voordat u uitstapt.

Het duurt 20-30 minuten om te beginnen met werken. Je moet het dus 20 minuten voordat je onder de zon stapt aanbrengen.

Je zult tegenwoordig ook enkele zonnebrandmiddelen vinden die een mix zijn van fysieke en chemische zonnebrandmiddelen. Ze zijn speciaal aangepast om ze veilig te maken voor de gevoelige huid en om de witte zweem bij het aanbrengen te voorkomen. Esse Organic Skincare past fysisch-cum-chemische zonnebrandmiddelen aan voor zowel de vette huid als de droge huid.

Dingen om te overwegen voordat u een zonnebrandcrème kiest

Nu u hebt begrepen hoe u een fysieke en chemische zonnebrandcrème kunt identificeren, zijn er een paar andere dingen die u moet overwegen voordat u uw zonnebrandcrème koopt. Je zonnebrandcrème moet:

 • SPF 30 of hoger zijn
 • Bescherm u tegen zowel UVA- als UVB-stralen (breed spectrum)
 • Waterbestendig zijn
 • Pas bij je huid

infographic over zonnebrandcrème beschermt de mens

Hoe kies je een zonnebrandcrème op basis van je huidtype?

Net als je vingerafdrukken is ook je huidtype uniek. Als u wilt weten wat uw huidtype is en hoe u ervoor moet zorgen, doe dan deze gratis Skin ID-test van Esse Organic Skincare. U kunt ook op maat gemaakte huidverzorgingsproducten kopen die zijn geformuleerd om bij uw unieke huid te passen door de huidquiz te doen.

Je bewust zijn van je huidtype is van het grootste belang en geeft je duidelijkheid over hoe het moet worden verzorgd. Hier zijn de meest voorkomende huidtypes en de ideale zonnebrandmiddelen voor hen:

1. Droge huid

Een droge huid heeft volledige hydratatie nodig. Het kiezen van een zonnebrandcrème met vochtinbrengende elementen is dus de beste optie voor de droge huid. Ga voor een zonnebrandcrème op crème of lotionbasis met SPF tussen de 30 en 50. Het beschermt je huid niet alleen tegen schade door de zon, maar maakt het ook zachter en gladder. Minerale en fysieke zonnebrandmiddelen werken meestal goed op een droge huid.

2. Vette huid

Een vette huid voelt altijd vettig aan en ziet er glanzend uit, zelfs na een gezichtsreiniger. Het betekent dat je talgklieren overproductie van talg zijn. Omdat je huid al vettig is, is een niet-vette, lichtgewicht en matte chemische zonnebrandcrème de beste keuze voor je huid. Als u een zware of vette zonnebrandcrème gebruikt, kunnen uw huidporiën verstopt raken door overtollige olie.

3. Gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid moeten fysieke zonnebrandmiddelen gebruiken die ingrediënten zoals titaniumdioxide en zinkoxide bevatten. Deze ingrediënten zijn milder en zouden geen grote bijwerkingen op uw huid hebben. Gebruik ook geen producten met parabenen of oxybenzone, om huiduitslag en irritatie te voorkomen.

4. Acne-gevoelige huid

Acne-gevoelige huid kan lastig zijn. Mensen met een acne-gevoelige huid moeten hun zonnebrandcrème heel verstandig kiezen. Er zijn fysieke zonnebrandmiddelen die meestal als niet-comedogeen worden bestempeld [3], wat betekent dat het speciaal is geformuleerd om verstopte poriën te voorkomen. Gebruik geen agressieve ingrediënten op je gezicht en vermijd ten strengste chemische zonnebrandcrèmes.

5. Normale huid

Degenen onder u die gezegend zijn met een normale huid en die geen huidproblemen hebben, kunnen kiezen voor elke zonnebrandcrème die er goed uitziet op hun huid. Het is echter altijd raadzaam om te kiezen voor fysieke zonnebrandmiddelen in plaats van chemische, om huidirritatie in de toekomst te voorkomen.

stap om zonnebrandcrème op gezicht en hals aan te brengen

Hoe zonnebrandcrème te gebruiken?

 • Breng je moisturizer direct aan na een douche of face wash. Geef het 10-15 minuten om in je huid te worden opgenomen.
 • Breng vervolgens minstens 20 tot 30 minuten voordat je onder de zon gaat zonnebrandcrème aan als je een chemische zonnebrandcrème gebruikt. Bij een fysieke zonnebrandcrème kun je er direct uitstappen.
 • Neem een voldoende hoeveelheid zonnebrandcrème in je handpalm en breng deze voorzichtig aan op alle blootgestelde gebieden met je vingertoppen.
 • Gebruik niet te veel tegelijk. Een zeer kleine hoeveelheid kan u echter ook niet genoeg bescherming tegen de zon geven.
 • Vermijd elk contact met de ogen tijdens het aanbrengen.
 • Breng het elke 2-3 uur aan als u gaat zwemmen of voor een andere buitenactiviteit.

Woord van waarschuwing

Als u een nieuwe zonnebrandcrème probeert, doe dan 24 uur voor de daadwerkelijke toepassing een patchtest op een klein deel van uw huid. U zou te weten komen of het product allergie of uitslag op uw huid veroorzaakt.

Inpakken

Zonnebrandcrème is een onvermijdelijke stap in je huidverzorgingsroutine. U moet een product kiezen dat perfect bij uw huid past en voldoende bescherming tegen de zon biedt. Kies een combinatie van fysische en chemische zonnebrandmiddelen voor maximale voordelen en een breedspectrumvariëteit voor ideale bescherming.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen