In India komen we vaker wel dan niet mensen tegen met een gele en lichtbruine teint. Dit type huid lijkt erg op de kleur van tarwe. Dit is wat we een tarweachtige teint noemen.

Als je een tarweachtige huid hebt, blijf dan lezen om te weten wat voor soort kleuren en make-up perfect zijn voor je teint.

Hoogtepunten:

  • Wat is tarweachtige teint?
  • Waarom hebben de meeste Indiërs een tarweachtige teint?
  • Tarweachtige teint versus schemerige teint
  • Make-uptips voor de vrouw met een tarwehuid
  • Voor welke haarkleuren moet je kiezen als je een tarweachtige huid hebt?
  • Welke kleur kleding moet je dragen als je een tarweachtige huid hebt?

1. Wat is tarweachtige teint?

jong meisje met perfecte lichtbruine huid en mooi krullend zwart haar glimlachend

Tarweachtige teint wordt gekenmerkt door een lichtbruine huid, bijna als de kleur van tarwe. Deze teint is meestal donkerder dan een perzikachtige of eerlijke teint en lichter dan een schemerige.

De kleur van je huid wordt bepaald door de hoeveelheid melanine die in je lichaam aanwezig is. Hoe meer melanine, hoe donkerder de schaduw.

Genen spelen een grote rol bij het bepalen van de kleur van je huid. Als een van je ouders toevallig een tarweachtige teint heeft, is het waarschijnlijk dat jij het ook zult hebben.

2. Waarom hebben de meeste Indiërs een tarweachtige teint?

Miljoenen jaren van menselijke evolutie en genetica bepalen de dominante huidskleur in elk deel van de wereld. Ook suggereren wetenschappelijke studies dat omdat we dichter bij de evenaar wonen, ons lichaam wordt blootgesteld aan de maximale UVB-stralen van de zon.

Dit is mogelijk de reden waarom je een verschil kunt zien in de huidskleuren van Indianen en degenen die verder weg van de evenaar wonen. Dezelfde theorie zou ook van toepassing kunnen zijn op het verschil in huidskleur van Noord-Indiërs en Zuid-Indiërs. (1)

3. Tarweachtige teint versus schemerige teint

Een tarweachtige teint ligt ergens tussen een eerlijke en schemerige teint in. Het wordt gekenmerkt als lichtbruin van kleur, terwijl een donkere teint meestal verwijst naar een donkerdere bruine tint.

4. Make-uptips voor de vrouw met een tarwehuid

Als je in de categorie tarweachtige teint valt, kun je het volgende doen met je make-up:

Make-up Dos

1. Draag een foundation op waterbasis

De Indiase huid is relatief vettig, gezien de luchtvochtigheid in het land. Als je een tarweachtige vette huid hebt, gebruik dan make-upproducten en removers op waterbasis. Foundations op basis van crème kunnen vettig lijken op je gezicht.

2. Bedek die zonnevlekken met concealer

Een concealer wordt gebruikt om verkleurings- en pigmentvlekken aan te pakken. Kies een concealer die een tint of twee donkerder is dan je huidskleur voor een egale look.

3. Oogliners

Draag eyeliners in bruin, blauw en groentinten.

4. Warmere tonen werken beter

Tarweachtige huid ziet er goed uit met subtiele, gouden tinten. Als je iemand bent die oogschaduw draagt, kies dan voor een bruine of gouden tint. Naakten gaan ook goed.

5. Toon de lipschaduw af

Rijpe, subtiele en warme tinten zoals wijn, kastanjebruin en nudes passen goed bij de Indiase, tarweachtige huidskleur.

6. Ga niet te roze met de blush

Kies voor een pruim of dieprode blush.

Make-up Don’ts

1. Probeer er niet eerlijk uit te zien

Draag geen foundation die lichter is dan je huidskleur. Het zorgt er alleen maar voor dat je gezicht er poederig, fragmentarisch en ongelijk uitziet. Het doel van goede make-up is om je huid er stralend en gezond uit te laten zien. Draag je tarweachtige teint met trots.

2. Vermijd zilveren oogschaduw en highlighters

Warme tinten als goud, koper en bruin passen goed bij de tarweachtige teint. Vermijd koele of heldere tinten zoals zilver, lichtpaars of roze. Vermijd het dragen van neonkleurige oogliners.

3. Vermijd felle lippenstifttinten

Felroze en rode tinten passen beter bij een lichte huid. Als je een tarweachtige tint hebt, vermijd dan felroze, oranje en rode tinten lippenstift.

4. Vermijd het dragen van lichtgekleurde blosjes

We willen allemaal die roze aanraking op onze wangen! Maar als je een tarweachtige huidskleur hebt, vermijd dan het dragen van lichtroze blosjes. Het kan gewoon over-the-top en onwerkelijk lijken.

5. Vergeet de nek niet

Dit is een veelgemaakte fout die de meeste vrouwen maken. Je wilt niet dat je gezichtskleur verschilt van je nek. Breng je full-coverage foundation ook aan op je kaaklijn en nek.

5. Voor welke haarkleuren moet je kiezen als je een tarweachtige huid hebt?

Meest Indian huidtinten gaan goed samen met donkerbruin met een vleugje rood of bordeauxrood. Er is een verscheidenheid aan bruintinten beschikbaar voor alle Indiase huidtinten. Het is altijd aan te raden om een haarkleur te kiezen die contrasteert met je huidskleur. Vermijd blonde haartinten.

Diepe rijke bruinen, kastanje en koper:

Als je de voorkeur geeft aan een vleugje kleur en niet van te veel experimenteren houdt

Bordeaux, Kastanjebruin en Diep Rood:

Als je het niet erg vindt om een beetje avontuurlijk te zijn in je keuzes

Viooltjes, blues en neons :

Dit zijn de kleuren die je moet vermijden

6. Welke kleur kleding moet je dragen als je een tarweachtige huid hebt?

Kies tinten die contrasteren met je huid. Kies voor tinten rood, roze, blauw of pastel (die ver van de middenweg liggen). Vermijd het dragen van tinten dicht bij je huidskleur zoals beige en lichtbruin. Om je huidskleur te accentueren, kun je ook voor wit gaan.

Deze richtlijnen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld in de schoonheidsindustrie en zijn niet de evangeliewaarheid van hoe je jezelf moet dragen. De schoonheidsindustrie is zich pas gaan realiseren dat contrast de sleutel is als het gaat om het kiezen van de kleur van je haar of kleding. Aan het einde van de dag moet je ervoor zorgen dat je je comfortabel voelt in wat je draagt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen