Je bent misschien bekend met probiotica, de nuttige bacteriën die enorme gezondheids- en huidvoordelen bieden. Maar weet je wat deze gezonde bacteriën doet gedijen?

Prebiotica, een vorm van voedingsvezels, voedt de gezonde bacteriën in je darmen. Ze ondersteunen je spijsvertering, voorkomen bepaalde ziekten en doen wonderen voor je huid.

In dit artikel vertellen we je over de verschillende huidvoordelen van prebiotica en hoe je ze kunt gebruiken. Laten we beginnen!

Hoogtepunten:

  • Wat zijn prebiotica in huidverzorging?
  • Welke prebiotische ingrediënten moet u zoeken in uw huidverzorging?
  • Zijn prebiotica goed voor je huid?
  • Wat zijn de huidverzorging voordelen van Prebiotica?
  • Hoe prebiotica in huidverzorging te gebruiken voor de beste resultaten?
  • Wie kan prebiotica gebruiken?

Wat zijn prebiotica in huidverzorging?

Prebiotica zijn het voedsel waar probiotica of de gezonde bacteriën in je darmen zich mee voeden om goed te functioneren. Aanvankelijk mochten prebiotica alleen oraal worden geconsumeerd. Er is veel onderzoek en studies gedaan om de goedheid die het biedt te bewijzen. De actuele toepassing van prebiotica is echter recent, maar meerdere opkomende studies laten fascinerende resultaten zien. [1]

Onderzoekers hebben bevestigd dat de fundamenten van prebiotica zijn om je huid gezond en jeugdig te houden. Omdat prebiotica en probiotica met elkaar verbonden zijn, is het nuttig om beide voor uw huid te gebruiken.

Het gebruik van prebiotica in uw huidverzorging helpt het oppervlak van uw huid sterk, glad en gezond te houden, voorkomt tekenen van veroudering, verbetert de algehele gezondheid van de huid, enz.

Welke prebiotische ingrediënten moet u zoeken in uw huidverzorging?

Probeer te zoeken naar huidverzorgingsproducten die zijn geformuleerd met prebiotische ingrediënten zoals Xylitol, Rhamnose, Glucomannan, Oligosacchariden, Inuline enz.

Een paar van de andere prebiotica-rijke ingrediënten die u in huidverzorgingsproducten kunt vinden, zijn haver die helpt bij het kalmeren van de geïrriteerde huid, ginseng die huidontsteking vermindert, pijnboom die uw huid beschermt tegen UV-straling.

Zijn prebiotica goed voor je huid?

Ja, prebiotica zijn goed voor je huid. Zoals gezegd heeft het een diepe band met probiotica. Probiotica zijn de goede bacteriën die uw gezondheid en huid onder controle houden en prebiotica helpen deze gezonde bacteriën om hun werk te doen zonder falen. Prebiotica zijn de voedselbron van probiotica.

Het houdt het microbioom van je huid sterk en fit. Het versterkt uw huidbarrière en beschermt uw huid tegen externe ziekteverwekkers die huidproblemen veroorzaken zoals ontstekingen, allergieën, huiduitslag, acne enz. Bovendien behouden prebiotica de pH-waarde van uw huid Doorgaans zijn prebiotica die voor de huid worden gebruikt gemaakt van plantaardige suiker en andere complexe koolhydraten.

Wat zijn de huidverzorging voordelen van Prebiotica?

1. Controleert Acne Breakouts

Prebiotica zijn een krachtig hulpmiddel bij de behandeling van bepaalde soorten acne-puistjes. Het vecht tegen elke huidontsteking die kan leiden tot een acne-uitbraak. In feite heeft een studie vastgesteld dat het prebiotische ingrediënt, glucomannan, effectief werkt tegen acne in combinatie met probiotische ingrediënten. [2] Probiotica houden de acne-veroorzakende slechte bacteriën weg van de huid en prebiotica helpen probiotica om de klus efficiënter te klaren. Het werkt ook voor cystische acne.

2. Beschermt de huidbarrière

Een van de belangrijkste functies van prebiotica is het beschermen van uw huidbarrière. De goede bacteriën die een cruciale rol spelen in een soepele barrièrefunctie leven in het microbioom van je huid. Probiotica handhaven een gezonde balans van de bacteriën in het microbioom van de huid die uw huidbarrière versterken, waardoor het vermogen om te beschermen wordt aangemoedigd. Een sterke huidbarrière zorgt voor bescherming tegen UV-schade, milieuvervuiling, etc.

3. Kalmeert de huid

Van suiker afgeleide prebiotica hebben verzachtende eigenschappen die helpen om de geïrriteerde huid te kalmeren. Meestal zijn prebiotische serums zacht en goed voor de gevoelige huid. Ook als u huiduitslag, irritatie en roodheid heeft, zullen prebiotica verlichting bieden. Het staat bekend om het verminderen van de gevoeligheid van de huid.

4. Weinig andere voordelen

  • Handhaaft de pH-balans van de huid.
  • Verminder huidvlekken.
  • Bevorder een gezonde en stralende huid.
  • Beheer verouderingsverschijnselen.

Hoe prebiotica in huidverzorging te gebruiken voor de beste resultaten?

Als je bereid bent om prebiotica aan je huidverzorging toe te voegen, zoek dan naar producten met prebiotische ingrediënten. Hoewel prebiotica op zichzelf geweldig werken, is het resultaat veel beter als je ze combineert met probiotica. Producten kiezen die beide compon hebbenents is een geweldige optie. Maar zorg ervoor dat u geurvrije en niet-comedogene producten koopt om allergische reacties te voorkomen.

1. Neem een body wash en face wash met prebiotica op in je huidverzorgingsroutine. Het reinigt niet alleen je huid, maar biedt ook hydraterende voordelen. Het zal de pH-waarde van je huid in evenwicht brengen en deze glad en soepel houden. Gebruik twee keer per dag een gezichtsreiniger.

2. Prebiotisch gezichtsserum is op grote schaal verkrijgbaar in de markt. In de meeste gevallen hebben deze serums zowel prebiotische als probiotische ingrediënten om een betere ervaring te bieden. Het zal het vocht in je huid vasthouden en zorgen voor verzachtende effecten. Ook zal het de verouderingsverschijnselen beheersen.

3. Huidboosters verrijkt met prebiotica worden gebruikt om uw huidbarrière sterk te maken en het schadelijke externe allergeen op afstand te houden. De prebiotica voeden de microbiota op je huid en houden de gezondheid van je huid in stand.

Opmerking: Wanneer u probiotica-rijke huidverzorgingsproducten kiest, vergeet dan niet om een notitie van hun verpakking te maken. Kies voor ondoorzichtige flessen of flessen die voorkomen dat lucht erin komt.

Wie kan prebiotica gebruiken?

Prebiotica worden voor iedereen aanbevolen omdat ze essentiële doelen dienen, zoals het beschermen van het microbioom van uw huid. Als je een gecompromitteerde huidbarrière en gevoeligheid hebt, kunnen ze een geweldige optie voor je zijn. Bovendien is bewezen dat prebiotica effectief zijn voor acne-gevoelige en vochtarme huid. Mensen die op zoek zijn naar antiverouderingsoplossingen kunnen er ook baat bij hebben. Mensen met elk huidtype kunnen prebiotica gebruiken.

Inpakken

Prebiotica dienen voornamelijk als voedselbron voor gezonde bacteriën in je darmen. Ze houden het microbioom van je huid gezond en verbeteren je algehele gezondheid van de huid. In dit proces versterken ze uw huidbarrière, beschermen ze tegen externe verontreinigende stoffen en helpen ze bepaalde huidaandoeningen te verbeteren. De topische toepassing van prebiotica maakt je huid glad en soepel. Prebiotica werken beter samen met probiotische componenten. Om maximale huidvoordelen te behalen, kiest u een product dat beide ingrediënten bevat.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen