Heb je een te droge, jeukende en schilferige huid rond je mond? We begrijpen dat dit je ongemakkelijk maakt. Het is echter meestal geen ernstige aandoening en kan worden behandeld. Scroll naar beneden om erachter te komen hoe.

Hoogtepunten:

  • Oorzaken van een droge huid rond de mond
  • Droge huid rond uw mond Behandelingen
  • Home Remedies om droge huid rond de mond te behandelen

Oorzaken van een droge huid rond de mond

De huid op je gezicht is gevoelig en wordt voortdurend blootgesteld aan agressors uit de omgeving. Het regelmatig gebruiken van make-up en schoonheidsproducten draagt ook bij aan verandering in je huidtype, waardoor het gevoelig wordt. Dit zijn enkele van de belangrijkste factoren die verantwoordelijk zijn voor de aandoening:

1. Periorale dermatitis

Een huidaandoening die meestal voorkomt bij jonge vrouwelijke volwassenen, periorale dermatitis kan droge, schilferige plekken rond de mond veroorzaken (1). Het kan zich ook verspreiden naar de neus en onder de ogen.

Periorale dermatitis op het gezicht

Andere symptomen van periorale dermatitis zijn:

  • Rode huiduitslag
  • Inflammatoire puisten en papels
  • Schilferige patches

Periorale dermatitis treedt meestal op als gevolg van langdurig gebruik van topische steroïde crèmes of inhalatoren (2). Huidaandoeningen zoals rosacea kunnen ook bijdragen aan periorale dermatitis. Meestal, wanneer u stopt met het gebruik van topische steroïde crèmes, verergert de uitslag vóór genezing. Gebruik milde reinigingsmiddelen en moisturizers om irritatie te voorkomen en te voorkomen dat de uitslag erger wordt.

2. Gebrek aan talg

Talg is de olie die wordt geproduceerd door talgklieren die onder je poriën liggen. Het is een belangrijke olie die essentieel is om een goede gezondheid van de huid te behouden. Een gebrek aan talg kan bijdragen aan een droge huid. De huid rond je mond en ogen is dunner en gevoeliger in vergelijking met de rest van je gezicht. Dit maakt het gevoeliger voor huidirritatie en uitdroging.

3. Allergieën

Het blootstellen van je huid aan agressieve schoonheidsproducten kan de barrière beschadigen, wat bijdraagt aan allergieën en een droge huid rond je mond. Een gebroken huidbarrière kan je huid niet beschermen tegen agressors van buitenaf, waardoor het voor deze producten gemakkelijker wordt om essentiële oliën uit je huid te halen, waardoor allergieën ontstaan.

4. Klimaat

Koude, droge klimaten kunnen bijdragen aan een droge en schilferige huid. De huid rond je mond is dun, waardoor deze gevoeliger is voor de symptomen met dalende vochtigheidsniveaus.

5. Overmatige blootstelling aan de zon

Vrouw die water drinkt om gehydrateerd te raken

UV-stralen kunnen de beschermende barrière van je huid afbreken en je huid uitdrogen. Dit kan resulteren in een droge huid rond je mond.

6. Eczeem en psoriasis

Andere aandoeningen zoals eczeem en psoriasis kunnen leiden tot een gebroken huidbarrière. Je huid heeft de neiging om zijn watergehalte te verliezen wanneer het geen beschermende barrière heeft om vocht vast te houden. Dit kan resulteren in een schilferige huid en huiduitslag rond je mond en ogen.

7. Constant likken van lippen

Constant je lippen likken om ze nat te maken, kan ze ontdoen van essentiële oliën en vocht. Draag een hydraterende lippenbalsem om bloedende lippen te kalmeren, vooral tijdens droge klimaten.

Behandelingen voor de droge huid rond uw mond

Je moet eerst de oorzaak van een droge huid rond je mond begrijpen. Als u puistjes, ontsteking of ernstige roodheid en pijn opmerkt, moet u een dermatoloog raadplegen. In het geval dat u een schilferige huid en droge plekken opmerkt, kan de kans op een allergische reactie groter zijn.

Dit is hoe je een droge huid rond je mond kunt verwijderen:

1. Gebruik milde huidverzorgingsproducten

De meeste kant-en-klare reinigingsmiddelen hebben een alkalische basis. Koop een reiniger die geen schadelijke chemicaliën of geuren bevat. Zorg ervoor dat de pH-waarde van je cleanser tussen de 4,7-5,7 (zwak zuur) ligt. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen die alcohol, geurstoffen en kunstmatige kleuren bevatten, omdat ze allergische reacties kunnen veroorzaken en de gevoelige huid kunnen irriteren.

Moisturizers kalmeren de huid en helpen ook om deze gehydrateerd te houden. Hydrateer het gebied rond je mond voorzichtig, twee keer per dag. Koop een vochtinbrengende crème die je zal helpen je gebroken huidbarrière te herstellen. Zoek naar ingrediënten zoals ceramiden, hyaluronzuur (3) (4) en colloïdale havermout (5).

2. Draag zonnebrandcrème

Een druppel of twee zonnebrandcrème kan u redden van een groot aantal huidproblemen. Maak er een punt van om 30 minuten voordat je overdag het huis uitstapt een breedspectrum zonnebrandcrème aan te brengen. Vermijd uitgaan tussen 10.00 en 14.00 uur als je in India verblijft. De zon is het sterkst tijdens deze piekuren.

3. Scrub

Dode huidcellen kunnen aan de oppervlak van uw huid, wat leidt tot verstopte poriën en dofheid. Het exfoliëren van je huid kan je helpen droge plekken rond je mond kwijt te raken, waardoor nieuwe en gezonde huidcellen worden onthuld.

Exfoliatie kan chemisch of handmatig worden gedaan. Chemische exfoliators versnellen de celvernieuwing en dragen bij aan het verbeteren van de gezondheid van uw huid. Fysieke exfoliators helpen droge plekken van het oppervlak van je huid te verwijderen. Zoek naar exfoliators die hydroxyzuren bevatten (6). Ze kunnen helpen bij het verwijderen van droogheid rond je mond.

4. Gebruik een luchtbevochtiger in de winter

Luchtbevochtigers voegen vocht toe aan uw omgeving en zijn een goede optie om uw huid te helpen zijn watergehalte vast te houden. Investeren in een luchtbevochtiger kan u helpen om droge huidplekken te verlichten.

5. Levensstijl gewoonten

Gezond eten en gehydrateerd blijven is essentieel om een goede gezondheid van de huid te behouden. Schakel over naar een koolhydraatarm dieet, rijk aan groenten en fruit. Levensstijlgewoonten zoals roken en alcohol consumeren kunnen ook bijdragen aan uitdroging, wat verantwoordelijk kan zijn voor een schilferige huid rond je mond.

6. Draag lippenbalsem

Het dragen van lippenbalsem is net zo belangrijk als het hydrateren van je huid. Je lippen moeten net zo gehydrateerd blijven als je huid. Draag lippenbalsem voor zachte en soepele lippen. Dit voorkomt ook dat je constant je lippen likt om ze gehydrateerd te houden.

Home Remedies om droge huid rond de mond te behandelen

1. Honing

Honing verlicht niet alleen je huid van droogheid, maar is ook een traktatie voor je smaakpapillen! Honing heeft hydraterende eigenschappen die helpen de droge huid te kalmeren. Neem een theelepel honing, voeg er een snufje suiker aan toe en scrub het voorzichtig over je lippen om dode huid te verwijderen.

Kokosolie H3 Kokosolie kan helpen de droge huid te kalmeren en vocht toe te voegen aan het getroffen gebied. Het verbetert ook de huidbarrièrefuncties die uw huid kunnen helpen vocht vast te houden en gehydrateerd te blijven (7).

2. Aloë Vera Gel

Dit ingrediënt kan wonderen doen bij de behandeling van een groot aantal huidproblemen. Aloë vera-gel is effectief in het verminderen van symptomen van een droge huid (8).

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen