Een meerderheid van ons Indiase vrouwen geeft de voorkeur aan lang haar. Instemmen? Hoewel lang haar er esthetisch aantrekkelijk uitziet, kan het een ontmoedigende taak zijn om het te beheren!

Van vast komen te zitten tussen oppervlakken tot het geven van een moeilijke tijd tijdens het ontwarren, een persoon met lang haar gaat door veel problemen.

Hier zijn enkele manieren waarop je voor je lange haar kunt zorgen, zonder ze van je hoofd te plukken.

Is het gezond om lang haar te hebben?

Naast esthetische redenen kan het stylen van lang haar leuk zijn en biedt het verschillende manieren om ermee te experimenteren. Het biedt ook warmte en bescherming tegen het kille weer tijdens de winter.

Lang haar kan er echter voor zorgen dat je je erg warm voelt in de zomers. Het belangrijkste is dat het heel vaak kan leiden tot onhandelbare knopen en het risico met zich meebrengt om vast te komen te zitten tussen scherpe oppervlakken, wat kan leiden tot haarbreuk.

Hoe zorg je voor lang haar?

1. Overspoel niet

Om de haargroei te stimuleren en lang en gezond te houden, moet je ervoor zorgen dat de essentiële oliën van je hoofdhuid intact zijn. Het te vaak wassen van je haar kan de natuurlijke oliën en vocht van je hoofdhuid verwijderen, wat de groei ervan kan verstoren.

Als je een vette hoofdhuid hebt, kun je je hoofdhuid conditioneren in plaats van het te wassen. Je kunt ook droogshampoo gebruiken om je hoofdhuid schoon en vrij van olie en vuil te houden.

2. Schone kussens

Je wilt niet dat vuil en vet zich ophopen op je hoofdhuid! Blijf uit de buurt van vuile kussenslopen en handdoeken die smurrie op je hoofdhuid kunnen overbrengen. Dit kan ervoor zorgen dat je haar breekt of extra vettig aanvoelt, waardoor je wordt aangemoedigd om het vaker te wassen. Ze kunnen zelfs bijdragen aan andere hoofdhuidaandoeningen zoals roos en uiteindelijk haaruitval.

3. Rechterborstels / kammen zijn van vitaal belang

Brede tandkam

Als je lang haar hebt, is de kans groot dat je haar gemakkelijk in de knoop raakt. Misschien wilt u een kam gebruiken in plaats van een peddelborstel om breuk te voorkomen. Je moet er ook een punt van maken om je haar vanaf de uiteinden te kammen terwijl je het ontwart. Dit voorkomt dat het breekt.

Esse Organic Skincare Tip:

Ontwar je haar terwijl je conditioner aan staat, om het makkelijker te maken en breuk te voorkomen.

4. Dieet

Onderzoek suggereert dat vitamine B, D en ijzertekort kan leiden tot haaruitval (1) (2). Zorg ervoor dat je een vitamine- en mineralendieet volgt voor gezond haar.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B

 • Peulvruchten
 • Korrels
 • Avocado’s
 • Eieren
 • Aardappel
 • Zuivel
 • Versterkt brood
 • Groene groenten

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D

 • Levertraan
 • Eigeel
 • Verrijkte voedingsmiddelen
 • Zalm

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer

 • Spinazie
 • Gevogelte
 • Donkergroen
 • Vis

Notitie:

Praat met uw arts over de supplementen die u kunt consumeren in geval van een tekort. Zorg ervoor dat u geen overdosis van deze supplementen consumeert, omdat ze schadelijk kunnen zijn.

5. Hittebeschermend middel is een must

Vermijd het gebruik van gereedschappen die warmte produceren, zoals stijltangen en föhns. Deze verwijderen natuurlijke oliën uit je haar en hoofdhuid, waardoor het breekt.

Als je de neiging hebt om deze te vaak te gebruiken, maak er dan een punt van om een hittebeschermend middel te gebruiken om de uitroeiing van natuurlijke oliën en vocht uit je haar te voorkomen.

6. Borstel je haar voor het slapengaan

Het borstelen van je haar voor het slapengaan voorkomt breuk door het te ontwarren. Het zorgt er ook voor dat je hoofdhuidoliën gelijkmatig over je haarlokken worden verspreid. Dit houdt het gehydrateerd en gehydrateerd, waardoor schade en breuk worden voorkomen.

7. Vermijd het gebruik van te veel haargereedschappen

Deze kunnen je haar beschadigen en er zelfs voor zorgen dat het breekt. Chemicaliën die op je haar worden gebruikt, kunnen essentiële oliën eruit verwijderen. Chemicaliën interfereren ook met de pH-waarden van je hoofdhuid, waardoor je huidbarrière wordt uitgeroeid en beschadigd.

8. Trim je haar regelmatig om gespleten haarpunten kwijt te raken

Door je haar om de paar weken te trimmen, ziet het er voller uit. Het helpt je ook om droge uiteinden en gespleten haarpunten kwijt te raken, wat bijdraagt aan een volumineus, gezonder uiterlijk.

Notitie:

Het knippen van je haar stimuleert de haargroei niet. Je haar groeit uit follikels die onder je hoofdhuid aanwezig zijn.

9. Vermijd strakke haarstijlen

Als je je haar te strak vastbindt, kan het van de wortels worden getrokken, waardoor je haar verliest. Het kan ook bijdragen aan breuk en het dunner laten lijken.

10. Olie je haar een keer per week

Van hoofdmassages wordt gezegd dat ze de bloedtoevoer naar je follikels verbeteren en de haargroei bevorderen. Essentiële oliën pakken ook specifieke hoofdhuidproblemen aan, zoals roos, die bijdragen aan gezond haar en hergroei (3) (4).

Enkele veelgebruikte essentiële oliën voor haar

 • Pepermunt etherische olie
 • Tea tree etherische olie
 • Kruidnagel etherische olie
 • Kaneel etherische olie
 • Jojoba etherische olie

Inpakken

Lang haar is niet gemakkelijk te onderhouden. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste producten voor je haartype gebruikt en een goede haarverzorgingsroutine volgt. Het wordt aanbevolen om je haar één keer per week te masseren om je bloedstroom te verbeteren en je haar lang en gezond te houden. Vermijd het chemisch behandelen van je haar en eventuele producten die warmte kunnen produceren. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B, D en ijzer zorgt ervoor dat je haar gelijkmatig en op een gezonde manier groeit.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen