Je hebt je huid heel lang verwaarloosd, waar? Hoewel huidverzorging voor mannen een lange weg heeft afgelegd van alleen aftershave, denk je nog steeds dat huidverzorging een vrouwending is?

Nou, je huid kan ook net zo vlekkeloos zijn als die van een vrouw, als je er wat aandacht aan geeft. Ook veroorzaken toenemende vervuiling, stof en andere levensstijlfactoren extreme schade aan uw huid. Dit kan je huid ruwer, droger of acnegevoeliger maken.

Mannen hebben dus ook een goede huidverzorgingsroutine nodig om ongewenste agressors van hun huid te houden. Blijf scrollen om erachter te komen hoe.

Hoogtepunten:

 • Waarom is het belangrijk om je huidtype te kennen?
 • Waarom hebben mannen een huidverzorgingsroutine nodig?
 • Hoe bouw je een ideale huidverzorgingsroutine voor mannen?

Waarom is het belangrijk om je huidtype te kennen?

Elke persoon heeft een uniek huidtype dat vraagt om verschillende huidverzorgingsroutines. Het kennen van je huid is belangrijk, omdat het je zal helpen een ideale huidverzorgingsroutine op te bouwen op basis van de kenmerken en specifieke behoeften van je huid.

Een huidverzorgingsroutine die niet bij uw huidtype past, kan leiden tot verdere huidbeschadiging. Hier zijn twee eenvoudige manieren [1] om uw huidtype te begrijpen:

De Bare-Faced Methode

 • Was je gezicht en laat het 30 minuten staan zonder een product aan te brengen.
 • Controleer of je gezicht glans of gloed vertoont.
 • Wacht nog 30 minuten en controleer opnieuw of je huid droog aanvoelt.
 • Als je de glans op je hele gezicht ziet, dan heb je een vette huid.
 • Als de glans alleen op je voorhoofd en neus zit, betekent dit dat je huidtype een gecombineerde huid is.
 • In het geval dat je gezicht helemaal droog aanvoelt, heb je natuurlijk een droge huid.

De Blotting-Paper Methode

 • Houd een vloeipapier op verschillende delen van je gezicht.
 • De hoeveelheid olie die het absorbeert, bepaalt je huidtype.
 • Als uw vloeipapier een grote hoeveelheid olie uit uw neus en voorhoofd absorbeert, duidt dit op een gecombineerde huid.
 • Als het olie van je algehele gezicht absorbeert, kun je er zeker van zijn dat je een vette huid hebt.
 • Als het nauwelijks olie heeft opgenomen, heb je een droge huid.

Waarom hebben mannen een huidverzorgingsroutine nodig?

De mannelijke huid is heel anders dan die van vrouwen. Beide geslachten hebben unieke kenmerken en behoeften. De mannenhuid is bijna 25% dikker dan die van vrouwen, omdat deze meer collageen bevat [2] als gevolg van testosteron [3] (mannelijk geslachtshormoon) secretie. Vandaar dat het volgen van dezelfde routine die aan een vrouw is toegewezen, een man niet veel zal helpen.

Als u regelmatig een paar eenvoudige huidverzorgingsstappen volgt die zijn gewijd aan de mannelijke huid, zal uw huid na verloop van tijd effectieve resultaten laten zien. Een basis huidverzorgingsroutine bestaat uit het reinigen van je gezicht, regelmatig scrubben en hydrateren wanneer dat nodig is.

Hoe bouw je een ideale huidverzorgingsroutine voor mannen?

Ochtendroutine

Nachtroutine

De eerste stap van een ochtend huidverzorgingsroutine is altijd het reinigen van je gezicht. Gebruik een goede gezichtsreiniger of reinigingsmiddel om al het vuil, stof en onzuiverheden van je huid weg te spoelen.

Als je klaar bent voor de dag, begin dan met het reinigen van je gezicht voordat je je terugtrekt in bed. Het verwijdert het vuil en vuil van de dag van je huid, waardoor je een frisse en verzachtende verlichting krijgt, samen met andere huidvoordelen.

Scrubben is een essentieel onderdeel van je huidverzorging en het moet minstens twee keer per week worden gedaan. Gebruik een gezichtsscrub voor mannen om te exfoliëren en verwijder alle dode huidcellen. Schrobben wordt over het algemeen geadviseerd om te worden gedaan voordat u scheert.

Kies voor een vochtinbrengende lotion elke keer dat je je gezicht wast. Breng het aan direct nadat je klaar bent met het reinigen van je gezicht en vermijd elk ander product totdat je huid het volledig absorbeert. Maak er een normale gewoonte van omdat het je huid efficiënt hydrateert.

Gebruik tijdens het scheren een geschikte scheercrème voor een glad huidoppervlak. In het geval dat u uw baard laat groeien, breng dan een baardolie aan voor een zachtere haargroei. Het bespaart je huid van constante wrijving en klitten.

Gebruik 30 minuten voordat je naar bed gaat een nachtcrème of een serum om alle schade te verhelpen waarmee je huid de hele dag te maken heeft gehad. Als je een vette huid hebt, ga dan voor een serum op water- of gelbasis. Anders kunt u te maken krijgen met verstopte poriën.

Gebruik altijd een aftershave om elke vorm van irritatie en roodheid te voorkomen.

Gebruik een ooggel of crème om de donkere kringen en wallen onder de ogen aan te pakken. Een nachtelijke behandeling helpt uw huid te genezen. De volgende ochtend zal je gebied onder de ogen verjongd aanvoelen.

Vergeet nooit om een zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je uitgaat. Het is de meest essentiële stap in je huidverzorgingsroutine.

Je lippen worden meestal verwaarloosd. Neem een lip ba oplm in je nachtroutine om ze een nachtelijke verlichting te bieden. Je kunt een lippenbalsem gebruiken wanneer dat nodig is.

Inpakken

Zelfs een paar jaar geleden werd huidverzorging voor mannen niet serieus genomen. De verandering vond zeer recent plaats toen mensen accepteerden dat mannen ook een gezonde huid nodig hebben.

De huidkenmerken van een man zijn anders dan die van vrouwen. Daarom moet een huidverzorgingsroutine voor mannen geschikt zijn voor producten die voldoen aan de specifieke behoeften van de mannenhuid.

Esse Organic Skincare biedt een aangepast huidverzorgingsregime voor mannen om al uw huidproblemen aan te pakken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen