Wat is de meest cruciale stap in huidverzorging? We zouden zeggen: bescherm de barrière van je huid! Omdat het de belangrijkste verdediging is die voorkomt dat vuil, vervuiling en andere gifstoffen de binnenste lagen van je huid binnendringen.

Dus of je nu streeft naar een stralende, vlekkeloze of gewoon gezonde huid, je hebt een sterke huidbarrière nodig. Voer phytosphingosine in, een natuurlijke beschermingsfactor voor de barrière van uw huid.

In dit artikel bespreken we alles over phytosphingosine en hoe het helpt om een gezonde gloed te bevorderen. Lees verder om meer te weten te komen.

Hoogtepunten:

  • Wat is Phytosphingosine?
  • Oorsprong van Phytosphingosine
  • Hoe phytosphingosine te gebruiken?
  • Voordelen van Phytosphingosine voor de huid
  • Bijwerkingen van Phytosphingosine

Wat is Phytosphingosine?

Fytosphingosine [1] verwijst naar een vet lipide aanwezig in de buitenste laag van uw huid met zowel wateraantrekkende als waterafstotende eigenschappen. Het is een van de belangrijkste beschermende elementen van je huidbarrière, naast 15% vetzuur, 50% ceramiden en 25% cholesterol.

Als uw huidbarrière breekt als gevolg van externe agressors, begint uw huid deze weer te geven in de vorm van roodheid, huiduitslag en irritatie [2]. Je hebt dus phytosphingosine nodig in je huidverzorgingsproducten om de barrière intact te houden.

Oorsprong van Phytosphingosine

In 1884 bedacht chemicus J.L.W het woord phytosphingosine, dat was ontleend aan de term “sfingoid”, een belangrijk onderdeel in alle biologische membranen. Er zijn vier soorten sfingoïde basen [3] en phytosphingosine is er een van. Phytosphingosine is een wijd verspreide natuurlijke sfingoïde basis en wordt aangetroffen in schimmels, planten en dieren.

Hoe phytosphingosine te gebruiken?

Phytosphingosine is gemakkelijk te vinden in veel huidverzorgingsproducten zoals serums, gezichtsoliën, oogcrèmes, moisturizers. Iedereen die op zoek is naar een oplossing voor zijn droge en schilferige huid kan het gebruiken. Een ding dat u in gedachten moet houden tijdens het gebruik van phytosphingosine is het gelijkmatig aanbrengen van het product op uw huid.

Hoe vaak u het product moet aanbrengen, hangt af van het producttype en uw huidconditie. Als u bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème of oogcrème gebruikt, wordt het aanbevolen om deze dagelijks aan te brengen.

Phytosphingosine werkt ook het beste met ceramiden [4] en peptiden. Ceramiden helpen om je huid verder te hydrateren en peptiden hebben anti-aging voordelen. Samen zijn ze de ultieme beschermer voor je huid!

Voordelen van Phytosphingosine voor de huid

huidbarrière functie

1. Beschermt uw huidbarrière

Net als elk ander delicaat ding op aarde, heeft je huid bescherming nodig. Zoals eerder uitgelegd, heeft de buitenste laag van je huid een beschermende barrière om gifstoffen op afstand te houden. Phytosphingosine voorkomt dat irriterende stoffen binnenkomen door de beschermende barrière van uw huid, waardoor droge plekken, roodheid, huiduitslag, pijnlijke bultjes en acne worden voorkomen.

2. Verhoogt de natuurlijke vochtinbrengende factor

Met de leeftijd begin je je natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) te verliezen en wordt je huid droog en ruw. U kunt ook fijne lijntjes en rimpels opmerken. Volgens studies, fytosphingosine vergrendelt het vocht in de huid, modulerende filaggrin metabole routes. Deze paden zijn verantwoordelijk voor NMF [5] productie.

NMF houdt het oppervlak van je huid gehydrateerd en soepel. Huidverzorgingsproducten verrijkt met phytosphingosine kunnen helpen om NMF in uw huid te injecteren. Afgezien van het werken als een schild voor uw huid, fytosphingosine voorkomt waterverlies en bespaart u uitdroging.

3. Ontstekingsremmende en antibacteriële voordelen

Wanneer uw huidbarrière is aangetast of zwak is, hebben irriterende stoffen van buitenaf de neiging om in uw huid te komen, wat roodheid, droogheid, jeuk enz. Veroorzaakt. In het geval van ernstige reacties kunt u te maken krijgen met huidaandoeningen zoals eczeem. Phytosphingosine kan helpen bij de behandeling van deze huidaandoeningen. Recente studies tonen aan dat phytosphingosine ontstekingsremmende en antibacteriële voordelen heeft, waardoor het ideaal is voor acne en geïrriteerde huidaandoeningen.

Bijwerkingen van Phytosphingosine

Studies hebben aangetoond dat Phytosphingosine een inert en veilig ingrediënt is. Niet veel mensen hebben geklaagd over de bijwerkingen van Phytosphingosine op de huid. Het kan echter irritatie veroorzaken op gevoelige delen van uw lichaam, zoals ogen, neus, in de mond enz.

EWG (Environment Working Group) voerde een onderzoek uit naar fytosphingosine en beoordeelde het met 1 op 10 voor de risicofactor [6]. Het vermeldt duidelijk het laagste niveau van bijwerkingen. In feite is fytosphingosine een natuurlijke redder voor yonze huid.

Dat gezegd hebbende, is het altijd beter om voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u een nieuw product gebruikt. Voer 24 uur voor de daadwerkelijke toepassing een patchtest uit op een klein gebied. U zult te weten komen of u er een allergische reactie op heeft. Als u na het gebruik van het product te maken krijgt met ernstige bijwerkingen, raadpleeg dan uw dermatoloog.

Inpakken

Hoewel het woord ‘Phytosphingosine’ behoorlijk ingewikkeld klinkt, is het ingrediënt eenvoudig en op verschillende manieren gunstig voor je huid. Het hydrateert en beschermt je huid tegen agressors van buitenaf, waardoor het een zegen is voor de acnegevoelige en gevoelige huid.

Esse Organic Skincare gebruikt phytosphingosine in zijn Barrier Repair-assortiment van op maat gemaakte producten. Als je een gepersonaliseerd product wilt voor je acnegevoelige huid, doe dan vandaag nog de skinquiz van Esse Organic Skincare!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen