Onze huid is het grootste en meest delicate orgaan in het lichaam, dat constante verzorging vereist. De algehele gezondheid van uw huid is afhankelijk van het handhaven van de juiste balans tussen de zure en alkalische niveaus, die wordt bepaald door de pH-waarden van uw huid te evalueren.

Wist je dat de pH-waarde van je huid de huidige gezondheid van je huid bepaalt.

Wat is ph?

Ph staat voor “potentieel van waterstof“, de pH-waarden van je huid worden gemeten om de zuur-alkalische verhouding in je huid te evalueren. Waarbij 0 het meest zuur is en 14 het meest alkalisch.

Onze huid bestaat uit olie (talg) en zweetklieren (sudorifere klieren), die de gezondheid en elasticiteit van onze huid behouden. De zure laag in onze huid staat bekend als de “zure mantel“, dit bestrijdt alle bacteriën die onze huid proberen binnen te dringen.

Zuurmantel bestaat uit talg (vrije vetzuren), die vrijkomen uit de talgklieren, die zich vervolgens mengen met melkzuur en aminozuren uit ons zweet, om de pH van de huid te creëren.

Een gezonde pH-waarde zou over het algemeen onder de 4,2 – 6,2 vallen, wat idealiter zuur zou moeten zijn dan alkalisch.

Wat beïnvloedt de pH van uw huid?

Meerdere factoren veroorzaken dagelijks schade aan de pH-waarden van uw huid en maken de huid kwetsbaarder voor schade, zoals:

1. Veroudering

Onze huid verliest in de loop der jaren zijn collageen (elasticiteit), waardoor ook de pH-waarde van onze huid daalt.

Voortijdig ouder wordend gezicht

Het verzorgen van uw huid door het gebruik van de juiste producten en het volgen van een dagelijks regime helpt de gezondheid van uw huid door de jaren heen te behouden.

2. Klimaatveranderingen

Seizoensgebonden en klimatologische veranderingen zijn onvoorspelbaar en eisen evenzeer een tol van de gezondheid van de huid.

geconfronteerd met orkaan

Daarom is het zeer cruciaal om uw huidverzorgingsproducten tegelijkertijd met veranderingen in het klimaat te veranderen, om verdere schade te voorkomen.

3. Verkeerde producten gebruiken

Het gebruik van of experimenteren met onbekende producten die niet bij uw huidtype passen, kan abrupte allergische reacties veroorzaken en uw huid gevoeliger maken.

Vrouwen die puistjes op haar gezicht vertonen

Overwegen voordat u een huidverzorgingsproduct gebruikt terwijl u zich niet bewust bent of het bij uw huidtype past, kan de mogelijkheden elimineren om uw huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen, allergische reacties te veroorzaken en uw huid nog verder te sensibiliseren.

4. Hormonale veranderingen

Hormonale veranderingen zullen zeker optreden in ieders leven en ze zijn het meest actief naarmate we ouder worden, tijdens de menopauze en zwangerschap.

Hormonentekst weergeven

Dit alles veroorzaakt veranderingen in ons lichaam en beïnvloedt de pH-waarden van onze huid, als gevolg van een toename van onze hormoonspiegels.

5. Producten met hoge alkalische niveaus

Zepen en agressieve reinigingsmiddelen met hogere alkalische niveaus die variëren van 9-14 kunnen de natuurlijke pH-waarden van uw huid verstoren.

Alkalische niveausDit resulteert in droogheid, abrupte allergische reacties, veroorzaken verdere schade en verergeren ook bestaande huidproblemen.

Tegenslagen van onevenwichtige pH-waarden

Een onevenwichtige pH-waarde van de huid heeft de neiging om de natuurlijke barrière van uw huid te verzwakken en te doorbreken als de onevenwichtige pH-waarden van uw huid niet onmiddellijk op tijd worden aangepakt.

Hier zijn een paar tegenslagen van het niet op tijd aanpakken van een onevenwichtige pH-waarde:

  • Je huid is gemakkelijk kwetsbaar voor infecties veroorzaakt door bacteriën, schimmels en andere agressors.
  • De huid breekt en wordt gemakkelijk beschadigd omdat de huid geen vocht in de huid kan vasthouden.
  • Gemakkelijk gevoelig voor acne puistjes, huiduitslag en andere huidgevoeligheden als gevolg van continue barrièreschade.

Een evenwichtige pH geeft de algehele gezondheid van uw huid aan, dus daarom maakt het handhaven van een gezonde pH-waarde uw huid sterk en ondoordringbaar voor infecties en schade.