Ben jij iemand die het liefst om de paar weken je haar laat knippen? Of ben jij degene die je haar laat uitgroeien? Als het gaat om het krijgen van een knipbeurt, worstelen de meesten van ons om te beslissen wat het juiste moment is.

Welnu, de frequentie van je haarsnit hangt grotendeels af van je haartype, textuur en lengte. Je moet dus de vuistregels kennen om het juiste moment te bepalen voor het trimmen van je haar.

Scroll naar beneden om te weten hoe vaak je je haar moet trimmen.

Hoogtepunten:

  • Wat zijn de factoren om te controleren voordat u voor een knipbeurt gaat?
  • Hoe vaak moet je je haar knippen?
  • Hoeveel haar moet je afknippen voor een trimbeurt?
  • 10 waarschuwingssignalen om te weten wanneer het tijd is voor een knipbeurt
  • Hoe vaak moet je een knipbeurt krijgen als je knallen hebt?

Wat zijn de factoren om te controleren voordat u voor een knipbeurt gaat?

1. Haartextuur en stijl

Voordat je besluit om voor een knipbeurt te gaan, moet je een kapsel kiezen waarmee je wilt pronken met je nieuwe look. Je keuze van het kapsel hangt grotendeels af van de textuur van je haar. Niet elke stijl past goed bij elke haartextuur. Daarom is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen naar welk kapsel het beste bij je haartextuur past. Als je bijvoorbeeld lang en steil haar hebt, ziet een laagje knippen er geweldig uit.

2. Dagelijkse routine

Weinig van de kapsels kunnen er prachtig uitzien, maar kunnen moeilijk te onderhouden zijn, vooral als je een hectisch schema hebt. Kies in dergelijke gevallen voor comfort boven stijl. Krijg een kapsel dat gemakkelijk te onderhouden is en styling het niet interfereert met uw dagelijkse werk.

3. Haargroei

Menselijke haargroei gebeurt in fasen. [1] Haargroei op je hoofd kan meerdere jaren duren. Kortom, zolang je nieuwe haarcellen in je hoofd hebt groeien, zul je je haar zien groeien. Wanneer je groeifase eindigt, wordt je haar geleidelijk gescheiden van je huid en valt het uit. Dan begint het groeiproces weer vanuit het lege haarzakje. Velen van jullie kunnen een snellere haargroei ervaren dan anderen. Als je een langzame haargroei hebt, wil je misschien je beslissing over het laten knippen heroverwegen.

4. De gezondheid van het haar

Het belangrijkste om te overwegen voor een knipbeurt is de huidige conditie van je haar. Als je haar schreeuwt om een trimbeurt, moet je het voor elkaar krijgen. Gespleten haarpunten, vormeloze lokken zijn de tekenen dat je een knipbeurt nodig hebt.

5. Haarkleur

Haarkleur is een andere factor om te overwegen voordat je een knipbeurt krijgt. Velen van jullie doen highlights of strepen op je haar en willen het misschien blijven houden. Een verkeerd kapsel kan je hele haar highlight look verpesten. Daarom is het beter om met je haarstylist te praten over een geschikt kapsel dat je zou helpen je highlights intact te houden. Ook kan gekleurd haar aan de uiteinden beschadigd raken [2], dus het afhakken van de uiteinden op sommige momenten is noodzakelijk.

6. Verwachting

Velen van jullie zullen het type kapsel dat je beroemde idool heeft, willen repliceren. Maar in sommige gevallen kan de realiteit je verlangens schaden. Zoals eerder vermeld, is niet elk kapsel geschikt voor je haartextuur. Een kapsel dat er geweldig uitziet op een beroemdheid kan ongeschikt blijken te zijn voor uw haartype en kan zelfs de gezondheid van uw haar schaden. Experts adviseren om te gaan voor een kapsel waarmee je haar kan groeien en bloeien. Houd ook je verwachtingsniveau dicht bij de realiteit. Beroemdheden gaan meestal voor dure haarbehandelingen en bieden voldoende inspanningen om hun haar er geweldig uit te laten zien. Als je dagelijkse schema je niet toestaat om zoveel moeite op je haar te doen, dan is het beter om voor weinig onderhoud te gaan.

7. Bepaal de noodzaak van het krijgen van een knipbeurt

Veel mensen hebben spijt van het krijgen van een knipbeurt en willen wanhopig dat hun haar teruggroeit. Vraag jezelf dus eerst af of je echt een knipbeurt wilt. Want als het eenmaal klaar is, kun je je haar niet meteen terug laten groeien.

verzorging van verschillende soorten haar en haarkleur

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Haarlengte/Breedte/Type

Mannen

Vrouwen

Kort haar

Mannen met kort haar en stijlen moeten elke maand een knipbeurt krijgen of hun haar trimmen

Vrouwen die hun haarlengte kort willen houden, kunnen hun haar elke maand trimmen. Als u uw haar iets langer wilt laten groeien, kunt u de tijdspanne verlengen tot 6 weken

Medium Haar

Voor halflang haar raden haarexperts elke 1 tot 2 maanden een knipbeurt aan

Als je haar van gemiddelde lengte hebt, trim het dan elke 6 tot 8 weken. Ook als u uw haar langer wilt laten groeien dan uw vorige lengte, kunt u wachten tot 12 weEKS

Lang haar

Als je lang haar hebt, kun je het elke 3 tot 6 maanden trimmen

De aanbevolen tijd voor het trimmen van lang haar is elke 3 tot 6 maanden

Dik haar

Mannen met dik haar kunnen een langere pauze nemen in vergelijking met mannen die andere haartypes hebben. U kunt uw tijd nemen op basis van de keuze van de haarlengte die u wilt hebben

Als je een dik haartype hebt en lange en dikke lokken wilt hebben, kun je een pauze nemen van een kapsel tot 6 maanden

Dun haar

Dun haar vraagt veel aandacht. Misschien wil je je kapsel niet uitstellen als je echt dun haar hebt. Volg de trimschematijd op basis van uw haarlengte

Dun haar ziet er armoedig uit als het niet wordt getrimd en verzorgd. Als je dun en lang haar hebt, ga dan elke 4 tot 6 weken voor het trimmen van het haar om de vorm intact te houden

Fijn haar

Fijn haar moet bijna elke maand worden getrimd, vooral voor mensen met kort haar. Als u een langere lengte wilt, kunt u deze verlengen

Fijn haar heeft de neiging om de vorm prominenter te laten zien dan andere haartypes. Het is beter om je fijne haar om de 4 tot 6 weken te trimmen

Grof haar

Grof haar lijkt erg op dik haar. Je kunt langer wachten om een knipbeurt te krijgen als je grof haar hebt

Met grof haar kun je elke 6 tot 8 weken je kapbeurtafspraken maken

Steil haar

Mannen wordt aanbevolen om hun korte steil haar elke maand te trimmen. Als je lang / gemiddeld steil haar hebt, kun je het uitrekken tot 2-3 maanden

Vrouwen wordt aangeraden om elke 10 tot 12 weken een knipbeurt te krijgen

Krullend haar

Krullend haar doet er langer over om er lang uit te zien, dus je kunt de tijd een beetje verlengen

Voor vrouwen met krullend haar kun je je haar elke 6 maanden trimmen

Hoeveel haar moet je afknippen voor een trimbeurt?

Het trimmen van je haar van kwart tot een halve centimeter is ideaal. Afhankelijk van uw haarconditie of breuk, kunt u uw haar echter iets meer trimmen dan normaal.

10 waarschuwingssignalen om te weten wanneer het tijd is voor een knipbeurt

1. Als u gespleten haarpunten ervaart. Grof haar hebben mensen de neiging om meer gespleten haarpunten te ervaren. [3]

2. Als je haarpunten dunner zijn dan de wortel wanneer je een vlecht knoopt.

3. Je haarpunten zijn extreem droog.

4. Je haarwortels zijn overmatig vettig.

5. Je haar raakt zo nu en dan in de knoop.

6. Je bent op geen enkele manier in staat om je haar te stylen.

7. Je haar heeft zijn veerkracht verloren.

8. Als je haar zwaar aanvoelt voor je hoofdhuid.

9. Als je haar vorm heeft verloren.

10. Als je haar er dof uitziet en geen volume heeft.

Hoe vaak moet je een knipbeurt krijgen als je knallen hebt?

Mensen met knallen moeten het om de twee weken inkorten om de juiste vorm en grootte te behouden. Het uitstellen van het trimmen zou leiden tot ongemakkelijke haarlokken op je voorhoofd. Misschien wil je niet dat het haar-in-ogen eruit ziet.

Inpakken

Het laten doen van een knipbeurt is net zo belangrijk als het handhaven van een regelmatige haarverzorgingsroutine. Maar het is de frequentie van je kapsel die er veel toe doet. En om volledig te begrijpen hoe deze frequentie werkt, moet je eerst je haar goed kennen. Het zal je helpen de tekenen en symptomen te herkennen die je vertellen of het het juiste moment is om je haar een trimbeurt te geven. Investeer veel tijd en zorg om uw kostbare lokken te onderhouden en ze zullen uw uiterlijk verbeteren als nooit tevoren!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen