Je zou een fietsliefhebber kunnen zijn die tien kilometer per dag klokt, of groen gaat en op een elektrische motor naar je werk pendelt. Ongetwijfeld vereist het fietsen het dragen van een helm, maar heb je je ooit afgevraagd of het dragen van een helm kan leiden tot haaruitval?

Hoewel het een essentiële veiligheidsmaatregel is, kan het dragen van een helm zeker haaruitval veroorzaken. Bepaalde factoren, zoals het dragen van de verkeerde helmmaat of een die is gemaakt van goedkope materialen, kunnen het verergeren.

Hier zijn een paar tips om je helm op te houden terwijl je ervoor zorgt dat je haarschade vermindert en haaruitval minimaliseert. Blijf lezen voor meer.

Hoogtepunten:

  • Waarom verlies je haar als je een helm draagt?
  • Hoe haarschade door helmen te voorkomen?
  • Wat te doen als je al haaruitval hebt door het dragen van een helm

Waarom verlies je haar als je een helm draagt?

Helmen die verkeerd zijn aangebracht of onjuist worden gedragen, zijn de belangrijkste redenen die bijdragen aan haaruitval. Je moet voorzichtig zijn bij het opzetten en verwijderen van je helm, zodat je je haar niet beschadigt.

Als je enige spanning in je haar kunt voelen terwijl je het proces uitvoert, is dit een teken dat je je helm niet correct draagt en het kan leiden tot tractie-alopecia.

Tractie-alopecia is een haaruitval die wordt veroorzaakt door langdurige spanning of het trekken aan de haarzakjes. Je kunt dit vaak zien bij mensen die hun haar dragen in paardenstaarten, vlechten, cornrows en knotjes.

Hoewel een grote helm een veiligheidsrisico is omdat de helm tijdens een ongeluk kan afglijden, kan een strakke helm overmatige druk op je haar veroorzaken en de wortels beschadigen, waardoor haaruitval ontstaat.

Het dragen van een strakke helm beperkt ook de luchtstroom, wat de perfecte omgeving creëert om vuil en zweet op te vangen. Het wordt een ideale voedingsbodem voor bacteriën en kan leiden tot een infectie. Hoofdhuidinfecties verzwakken de haarzakjes en kunnen leiden tot haaruitval terwijl nieuwe haargroei wordt voorkomen.

Hoe haarschade door helmen te voorkomen?

Laten we eens kijken naar een paar eenvoudige manieren om haarschade door helmen te voorkomen.

1. Houd je haar schoon

De hoofdhuid scheidt constant talg af, wat je haar op natuurlijke wijze verzorgt. Wanneer je je haar echter niet regelmatig wast, bouwt de talg zich op en maakt het haar vettig en vettig.

Overtollig talg kan de bron van voedsel zijn voor microfauna (microscopische organismen), die roos en, indien extreem, haaruitval veroorzaken.

Het regelmatig wassen van je haar houdt het schoon en is de eerste stap om haaruitval door helmen te voorkomen. Bovendien voorkomt het uitdroging, houdt het roos op afstand en houdt het je haar gezond.

2. Hydrateer je haar

Gehydrateerd haar vermindert het risico op wrijving tussen de binnenbekleding van de helm en je haar aanzienlijk. Dus, of je haar nu dun, grof of dik is, hydrateren is de sleutel tot het verwennen van je haar, het voorkomen van schade en het handhaven van de algehele gezondheid.

3. Vermijd het dragen van een helm op nat haar

Als je een helm draagt terwijl je haar nat is, kan de binnenkant van de helm vochtig worden. Wist je dat een warme en vochtige omgeving perfect is voor bacteriegroei?

Het gebrek aan luchtstroom stimuleert de groei van ziektekiemen en schimmels, waardoor infecties in de hoofdhuid ontstaan die meer problemen veroorzaken dan alleen haaruitval. Bovendien kan het dragen van een helm meer schade aan nat haar veroorzaken.

Het is het beste om de tijd te nemen en je haar goed te drogen voordat je je helm opzet. Een paar extra minuten kan u de moeite besparen om andere haarproblemen te doorstaan

4. Draag een biker’s mask

Leg een dunne, ademende katoenen doek tussen je haar en helm. Als u dit doet, voorkomt u dat uw haar wordt blootgesteld aan wrijving die het interieur van de helm kan veroorzaken. De doek helpt ook zweet op te nemen, wat je haar en de binnenvoering van de helm beschermt tegen verpestheid.

Zorg ervoor dat je investeert in een biker’s masker gemaakt van materiaal van goede kwaliteit.

Esse Organic Skincare Tip:

Zorg ervoor dat je de doek zo vaak mogelijk wast en droogt om hem schimmelvrij te houden.

5. Investeer in een helm van goede kwaliteit

De buitenkant van een gecertificeerde helm is gemaakt van materialen die worden getest op hun veiligheid in het geval van een crash. Het is ook gemaakt met behulp van materialen van superieure kwaliteit die ademend zijn en de hoofdhuid niet irriteren.

Zodra je het juiste type helm hebt gevonden, vind je de juiste maat. Helmen moeten passen en van je hoofd komen zonder enige spanning in je haar te veroorzaken.

Esse Organic Skincare Tip:

Het is veel gezonder voor mensen met lang haar om je haar open te laten.een het binden van je haar in een paardenstaart of knot terwijl je een helm draagt.

6. Masseer je hoofdhuid

Wanneer je haarzakjes van voedingsstoffen uithongert, sterven ze snel. Daarom is een goede bloedcirculatie essentieel voor de haargroei.

Een eenvoudige manier om de bloedsomloop te stimuleren en haaruitval te verminderen, is door je hoofdhuid te masseren met wat warme olie. Dit helpt voedingsstoffen naar de wortels te kanaliseren en bevordert de haarregeneratie.

7. Maak je helm schoon

Zorg ervoor dat je je helm wekelijks of tweewekelijks schoonmaakt. Het is een eenvoudige oefening en een die je niet moet negeren.

U kunt de demping aan de binnenkant van alle helmen van goede kwaliteit verwijderen en wassen. Op deze manier ontdoe je je van stof, zweet en bacteriën die zich daar mogelijk hebben verzameld. Veeg de rest grondig af met een schone vochtige doek.

Vergeet niet dat als je gezond haar wilt, je voor je helm moet zorgen.

Esse Organic Skincare Tip:

Terwijl je helm niet in gebruik is, bewaar hem dan op een droge, luchtige plaats met voldoende zonlicht. De zon werkt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel en voorkomt de groei van bacteriën.

Wat te doen als je al haaruitval hebt door het dragen van een helm

Het is nooit te laat om haaruitval veroorzaakt door het dragen van een helm op te lossen. Afgezien van het volgen van wat in dit artikel is vermeld, kunt u ook andere dingen implementeren:

  • Zorg voor een uitgebalanceerd dieet
  • Eet meer eiwitten
  • Hydrateer jezelf
  • Beweeg regelmatig
  • Ontstressen
  • Vermijd warmtestylingtools

Als de dingen ernstiger lijken, moet u een arts bezoeken voor de juiste begeleiding.

Inpakken

Haaruitval veroorzaakt door het dragen van helmen komt vrij vaak voor – dus maak je geen zorgen als je wat klein haarverlies ervaart. Het is echter essentieel om de oorzaak te achterhalen waarom uw helm haaruitval kan veroorzaken. Komt het omdat je de verkeerde maat draagt, of is het van slechte kwaliteit? Zodra u erachter komt, kunt u haaruitval effectief minimaliseren.

Begin met het kennen van je huid