Na een lange tijd besloot je om je goudblonde haardroom te vervullen. In de verwachting dat je er een miljoen dollar uitziet, loop je de salon binnen en laat je je haar verven. Maar heb je in plaats daarvan oranje of koperachtige strengen gekregen?

U hoeft zich geen zorgen te maken. Het is heel goed mogelijk om de oranje, koperachtige tinten in je haar te corrigeren met huismiddeltjes. Blijf lezen om erachter te komen hoe.

Hoogtepunten:

  • Wat is oranje / koperachtig haar?
  • Waarom werd je haar oranje?
  • Hoe oranje haar te repareren?

  • Tips om geel en oranje haar te voorkomen

Wat is oranje / koperachtig haar?

Als je je haar regelmatig kleurt en je merkt dat het in de loop van de tijd oranje, messing of rood ontwikkelt, impliceert dit dat koperachtige tinten zich door je haar verspreiden. Deze warme tinten verspreiden zich op een ongelijke manier in je haar, waardoor het een oranje / koperachtige uitstraling krijgt.

Waarom werd je haar oranje?

Wanneer brunettes of mensen met donker gekleurd haar hun haar lichter maken of bleken, blijft het natuurlijke pigment, dat een ondertoon van rood of oranje is, over. Deze ondertonen zijn wat verschijnt als brassy of oranje.

Een opeenhoping van mineralen kan je haar ook koperachtig maken. Producten die sulfaten bevatten, zorgen ervoor dat lichter gekleurd haar er oranje of geel uitziet bij langdurig gebruik. In de meeste gevallen eindigen donkerharige mensen die hun haar lichter maken met oranje of koperachtige tinten.

Hoe oranje haar te repareren?

Gelukkig zijn er opties om de oranje tinten uit je haar te verwijderen, thuis. Kortom, je moet de kleurstoffen neutraliseren, zodat de oranje en gele ondertonen worden verwijderd. Hieronder staan de verschillende manieren waarop u kunt proberen:

1. Gebruik een haartoner

Een haartoner is in feite een transparante haarverf die het pigment heeft dat je haar nodig heeft om van kleur te veranderen. Het kan worden aangebracht door het te mengen met peroxide nadat je je haar lichter of gebleekt hebt. Het proces moet worden uitgevoerd totdat u de kleur krijgt die u wilt.

Een toner selecteren

Onderzoek de kleur van je haar goed. Als je meer gele ondertonen hebt, neem dan een paarse toning shampoo of een paarse toner. Heb je meer oranje ondertonen, kies dan voor een blue toning shampoo.

Wat je nodig hebt

Je hebt een kom, een kleurkwast, een toner en waterstofperoxide volume 20 nodig. Je moet de toner mengen met het peroxide in een verhouding van 1:2. De hoeveelheid peroxide moet het dubbele zijn van die van de toner.

Meng beide goed en breng de pasta aan op je haar, vooral de gele en oranje stukjes. Laat het precies 45 minuten intrekken. Was af met een tonifiërende shampoo of een shampoo die sulfaatvrij is.

2. Maak je haar donkerder met haarkleur

Als je haar er erg koperachtig uitziet en het oranje en gele tinten heeft, kun je het beste je haar echt donker kleuren. Kies er een die het dichtst bij de natuurlijke kleur van je haar ligt of een tint die het oranje effectief bedekt.

3. Gebruik een doos kleurstof

Je kunt kiezen voor de OTC varianten van haarkleur die je hele haar voldoende kunnen bedekken. Je kunt ook een salonprofessional vragen om het voor je te doen, zodat al het haar bedekt is met de kleur en het oranje wordt geminimaliseerd.

Breng het aan en laat het aan volgens de instructies op de doos en vervolgens shampoo en conditie zoals gewoonlijk.

4. Paarse Shampoo

Dit is je beste gok om gele en oranje tinten uit je haar te verwijderen. Een paarse shampoo bevat violette pigmenten die het geel en oranje kunnen neutraliseren om je haar een egale kleur te geven.

Je moet je haar nat maken met heet water, zodat de nagelriemen zich openen. Breng vervolgens de paarse shampoo aan en laat het 15-20 minuten intrekken. Was de shampoo uit met koud water om ervoor te zorgen dat de kleur niet wordt afgewassen.

Je kunt ook blauwe of paarse voedselkleur mengen met je shampoo en conditioner en je eigen toning shampoo maken om de oranje en gele te neutraliseren. Zorg er alleen voor dat je shampoo geen sulfaten bevat.

5. Maak je haar lichter

Je kunt je haar ook bleken of een lichter gekleurde haarverf gebruiken om de oranje en gele tinten te verminderen. Kies een asblonde of een lichtblonde tint, breng aan en was volgens de instructies van de doos. Dit helpt om de ondertonen van geel en oranje te neutraliseren.

Hier zijn een paar natuurlijke manieren om de gele en oranje kleur uit je haar te verwijderen.

1. Appelciderazijn en kruiden

Neem 2 eetlepels appelciderazijn, bij voorkeur biologisch, twee eetlepels [approximately 28 gms] van stokrooskruid, een plant die geneeskrachtige eigenschappen heeft, en een kopje water. Kook het water, voeg de kruiden en de azijn toe en kook tot het dikker wordt.

Cool en apply aan je haar. Masseer het goed in en laat het 10 minuten intrekken. Was af met een shampoo en conditie – zorg ervoor dat beide vrij zijn van sulfaten.

2. Kokosolie en appelciderazijn

Neem 2-4 eetlepels biologische kokosolie, afhankelijk van de lengte van je haar, 2 eetlepels biologische appelciderazijn, een kopje water en 4-5 druppels vloeibare paarse of blauwe voedselkleur.

Breng de warme kokosolie aan op je haar en laat het een nacht intrekken. Meng de volgende dag de resterende ingrediënten en shampoo je haar zoals gewoonlijk. Spoel je haar nog een laatste keer uit met het azijnkleurige mengsel.

Volg deze procedure voor uw haar elke twee weken totdat u de gewenste resultaten krijgt.

Tips om geel en oranje haar te voorkomen

Kleuropbouw en het verlies van haarkleur leidt tot oranje haar. U kunt dit voorkomen door:

  • Je haar beschermen tegen blootstelling aan de UV-stralen van de zon.
  • Je haar niet nat maken in zout water, d.w.z. zeewater.
  • Met behulp van producten die vrij zijn van parabenen en siliconen.
  • Het verminderen van de frequentie waarmee je je haar kleurt.
  • Het gebruik van waterontharders als de plaats waar u woont hard water heeft.
  • Gebruik kleurbeschermende shampoos en conditioners als je je haar vaak kleurt.

Inpakken

Brassy of oranje / geel getint haar kan de impact van je prachtige lokken verminderen als je ze niet laat verwijderen. Er zijn manieren waarop u ze kunt verwijderen of voorkomen dat ze terugkeren met eenvoudige huismiddeltjes of preventietechnieken.

Begin met het kennen van je huid