Kom winter en de eerste verandering die je begint op te merken is je huid. Een droge, ruwe en jeukende huid begeleidt dit seizoen als speciale gast. Vraag je je af waarom?

Je huid houdt zichzelf gehydrateerd door vocht uit de omgeving aan te trekken. Wanneer de luchtvochtigheid daalt, raakt je huid uitgedroogd en voelt droog aan.

Hier zijn enkele do’s en don’ts om de gehydrateerde en zachte huid deze winter te behouden.

De Dos Of Winter Huidverzorging

1. Krijg een milde reiniger

Het kan zijn dat je je cleanser tijdens de wintermaanden moet vervangen, als je gezicht er droog en strak door aanvoelt na een wasbeurt. Je hebt een mildere, meer hydraterende en zwak zure reiniger nodig die je huid niet uitdroogt, naast het in evenwicht brengen van de pH-waarden van je huid.

Notitie: U kunt de pH-waarden van een product bepalen met behulp van pH-strips. Als je cleanser te veel schuim produceert, is de kans groot dat de pH-waarden hoog zijn.

2. Verander je moisturizer in een zwaardere

De producten die je gebruikt tijdens de zwoele zomermaanden werken mogelijk niet voor je huid tijdens het winterseizoen. Als u over het algemeen een lotion of gel gebruikt, schakel dan over op een zware vochtinbrengende crème op crèmebasis. Dit voorkomt huidirritatie en kalmeert je huid.

Notitie: Verander je moisturizer alleen als je een verandering in je huidtype opmerkt. Als u denkt dat uw huidtype consistent is geweest en nog steeds vettig aanvoelt, wilt u misschien doorgaan met het gebruik van een lichtere vochtinbrengende crème.

3. Eet gezond voedsel

Het is belangrijk om een gezond dieet te handhaven om het watergehalte te behouden en de talgproductie in het lichaam te stimuleren. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E, A en C kan een goede gezondheid van de huid behouden.

Sommige wintervruchten rijk aan vitaminen en antioxidanten:

  • Kruisbes
  • Papaja
  • Avocado
  • Ananas
  • Banaan

4. Koop een luchtbevochtiger

Gebruik een luchtbevochtiger om vocht toe te voegen aan gesloten ruimtes. Dit zal je huid helpen om op natuurlijke wijze vocht vast te houden.

5. Scrub goed

Scrub twee tot drie keer per week. Door dit voorzichtig in cirkelvormige bewegingen te doen, wordt de bloedtoevoer naar uw huid verhoogd. Hierdoor zal het er helder en gezond uitzien. Schrob niet te veel. Te hard scrubben kan de beschermende barrière van je huid doorbreken.

Notitie: Als je een acnegevoelige huid hebt, vermijd dan te vaak scrubben of scrubben.

6. Draag losse kleding

Een droge huid in de winter kan verder geïrriteerd raken als je strakke kleding draagt. Draag losse kleding om te voorkomen dat je je ongemakkelijk voelt.

Draag-losse-kleding

De don’ts van winter huidverzorging

1. Was je gezicht niet te veel

Hoewel het tegenstrijdig klinkt, kan het te vaak wassen van je gezicht je huid verder uitdrogen. Reinig niet meer dan twee keer per dag.

2. Baad niet te lang in heet water

Hoe verleidelijk het ook klinkt, te lang baden in de warme douche kan essentiële oliën van je huid verwijderen. De meeste artsen adviseren om de temperatuur onder de 110 graden te houden. Als je huid rood wordt tijdens het baden, is het aan te raden om de temperatuur naar beneden te brengen.

3. Vermijd allergenen

Producten met irriterende stoffen of agressieve chemicaliën veroorzaken opflakkeringen. Vermijd het gebruik van producten met agressieve zepen, sulfaten en parabenen erin.

Welke huidproblemen kan ik in de winter hebben als ik niet goed op de juiste manier zorg?

  • Uitslag
  • Dermatitis
  • Psoriasis

Waarom wordt mijn huid droog in de winter?

Je huid heeft een natuurlijke neiging om vocht uit de omgeving aan te trekken en zichzelf gehydrateerd te houden. De wintermaanden zijn verantwoordelijk voor een lage luchtvochtigheid, die de gezondheid van de huid niet in stand houdt en droog maakt.

We hebben ook de neiging om te veel agressieve zepen en heet water te gebruiken die kunnen resulteren in de uitroeiing van de beschermende barrière van onze huid. Bepaalde oliën zijn essentieel om waterverlies in de huid te voorkomen. Wanneer de huidbarrière breekt, verliest onze huid zijn essentiële oliën en vocht.

Waar moet je op letten in een moisturizer tijdens de droge wintermaanden?

1. Zware basis

Een zware vochtinbrengende crème op crèmebasis wordt aanbevolen als je huid droog wordt. Dit voorkomt irritatie. Koop een vochtinbrengende crème met antioxidanten en zware verzachtende middelen om de droge huid beter te verlichten.

Notitie: Als je een acnegevoelige huid hebt, zoek dan naar niet-comedogene producten en als je huid vettig aanvoelt, blijf dan bij het gebruik van een lichte vochtinbrengende crème.

2. SPF

We hebben de neiging om tijdens het koude winterseizoen op de zon te letten om onszelf op te warmen. Hoewel je het misschien niet voelt, kan de zon schade aan je huid veroorzaken. Een moisturizer met SPF wordt geadviseerd om zelfs in de winter te worden gebruikt.

3. Ceramiden

Ceramiden beschermen je huid tegen vochtverlies. Ze vormen een beschermende laag op het oppervlak van je huid, waardoor wordt voorkomen dat agressors uit de omgeving er doorheen dringen.

4. Antioxidanten

Antioxidanten kalmeren je huid en voorkomen vroegtijdige huidveroudering

Begin met het kennen van je huid