Als je gewoon je haar hebt gekleurd, wil je dat het lang meegaat, toch? Er zijn tal van manieren waarop u dit kunt laten gebeuren.

Of je nu kiest voor een subtiele balayage of eenvoudige highlights, het is essentieel om te weten hoe je je met kleur behandelde haar kunt behouden en beschermen. Bovendien zijn salons duur en heb je waarschijnlijk goed geld uitgegeven om je haarkleurdoelen te bereiken.

Met een beetje extra verzorging en aandacht blijft je gekleurde haar gezond en ziet het er veel langer levendig uit. Laten we eens kijken hoe.

Hoogtepunten:

  • Manieren om gekleurd haar te verzorgen
  • Kan ik mijn haar invetten na het kleuren?
  • Wat moet ik vermijden om gekleurd haar te gebruiken?

Manieren om gekleurd haar te verzorgen

1. Houd je haar gehydrateerd

Ja, dat is de magische mantra! Houd je haar zoveel mogelijk gehydrateerd, want haar heeft de neiging om droog en broos te worden na het kleuren.

Diepe conditionering helpt het haar zijn vocht vast te houden, waardoor het zacht en glanzend wordt. Het is ook een goed idee om ten minste drie dagen voor het kleuren een hete oliebehandeling te krijgen. Hete oliebehandelingen voeden niet alleen je haar, maar beschermen het ook tegen uitdroging, dankzij alle chemicaliën in de kleurstof.

2. Wacht voor shampoo

Zodra je je haar hebt gekleurd, wacht je minstens 72 uur voordat je je haar shampoo geeft. De ammoniak die in de kleurstof aanwezig is, opent de haarschubben zodat de kleur de haarschacht kan binnendringen. Het duurt tot drie dagen voordat de nagelriemlaag volledig sluit.

Als je shampoo direct na het kleuren van je haar shampoo, is de kans groot dat je haarkleur vervaagt en er meteen dof uitziet. Als je je nieuwe toon er levendig uit wilt laten zien, kun je het het beste wachten op de shampoo.

3. Krijg regelmatig touch-ups

Als je haar snel groeit, is de kans groot dat je niet-gekleurde wortels vrij snel zullen verschijnen. Als dit je stoort, bezoek dan je salon of colorist voor regelmatige touch-ups.

Touch-ups zijn handig als je een specifiek deel van je haar wilt kleuren waar de kleur is vervaagd. Als je denkt dat dit te veel onderhoud is, kies dan voor highlights of strepen. Op deze manier zal het niet erg opvallen wanneer de kleur begint te vervagen.

4. Ga voor een sulfaatvrije shampoo

sulfaatvrije shampoo

Sodium Laureth Sulfate is een van de meest voorkomende ingrediënten in shampoos. Het gebruik van sulfaten op gekleurd haar is een vreselijk idee, omdat dit waarschijnlijk je haar van zowel zijn kleur als vocht zal ontdoen.

Als je ervoor wilt zorgen dat je haarkleur langer blijft, kies dan voor een sulfaatvrije formule, specifiek voor gekleurd haar. Biologische shampoos gemaakt van natuurlijke ingrediënten zijn ook een goed alternatief omdat ze zacht zijn voor het haar.

5. Voeg een snufje kleurstof toe

Wanneer je je haar conditioneert, voeg dan een snufje kleurstof toe aan de conditioner. Dit kan helpen bij het herstellen van kleur die wegspoelt vanwege shampoo.

Deze hack werkt goed als je felle kleuren zoals roze, blauw of paars hebt.

6. Controleer de watertemperatuur

Een warme douche kan heerlijk aanvoelen, maar het is het beste om te voorkomen dat je je haar met warm water wast. Dit ontdoet je haar van zijn natuurlijke oliën en vervaagt de kleur enorm.

Het is raadzaam om je watertemperatuur aan te passen naar lauw of koud tijdens het wassen van je haar.

7. Vermijd het wassen van je haar elke dag

De meest effectieve manier om je gekleurde haar te beschermen, is door te voorkomen dat je het elke dag wast. Dagelijks wassen verwijdert de kleur van je haar, waardoor het er droog en dof uitziet.

Beperk het wassen van je haar tot maximaal twee tot drie dagen per week. Als je het moeilijk vindt om je shampoo-gewoonte af te spenen, ga dan meteen naar de conditioneringsstap.

8. Bescherm je haar tegen hitte

Gekleurd haar is gevoeliger voor schade en kwetsbaarder voor hitte. Als u wilt dat uw haarkleur er fris uitziet, is het cruciaal om de blootstelling aan hitte van föhns, stijltangen en krultangen te verminderen.

Als je absoluut je stylingtools moet gebruiken, investeer dan in een goede hittebeschermende spray om het schadelijke effect van warmte op je haar te minimaliseren.

9. Maak van haarmaskers je BFF

Vrouw die haar gekleurde haar vasthoudt

Of je je haar nu hebt gekleurd of in zijn natuurlijke staat hebt achtergelaten, bevriend raken met een haarmasker is altijd een goed idee. Een voedend haarmasker werkt als een krachtige conditioner die de gezondheid van je haar aanzienlijk kan verbeteren.

Je kunt er een ophalen in de winkel of thuis je eigen masker maken met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en kokosolie.

10. Bescherm je haar tijdens het zwemmen

Het water in zwembaden has chloor in hen om het vrij van bacteriën te houden. Het is belangrijk om je haar te beschermen voordat je het zwembad in duikt door een pre-swimming conditioner aan te brengen, je haar te oliën of een badmuts te dragen.

Als je klaar bent met zwemmen, zorg er dan voor dat je je haar volledig uitspoelt met schoon water. Voor wat extra voeding breng je na de spoeling een leave-in behandeling aan op je haar.

Kan ik mijn haar invetten na het kleuren?

Vrouw die haarolie aanbrengt

Ja! Kokosolie kan alle haartypes ten goede komen – vooral droog, beschadigd en gekleurd haar.

De chemicaliën die aanwezig zijn in haarverf kunnen je lokken droog en ruw maken, maar kokosolie gaat deze effecten tegen. Het voedt en hydrateert je haar, stimuleert de haargroei, herstelt schade en zal je kleur niet vervagen.

Breng gewoon een paar druppels kokosolie aan op je haar, laat het een nacht intrekken en was het ’s ochtends af. Je gekleurde haar zal je zeker dankbaar zijn.

Wat moet ik vermijden om gekleurd haar te gebruiken?

1. Vermijd het gebruik van shampoos die sulfaten bevatten. Sulfaten kunnen te sterk zijn en zullen je haar waarschijnlijk van zijn kleur ontdoen.

2. Vermijd het gebruik van te veel warmte. Stylingtools zoals föhns, krultangen en stijltangen veroorzaken langdurige schade aan je haar.

3. Vermijd het gebruik van heet water om gekleurd haar te wassen.

4. Vermijd te vaak shampoo.

Inpakken

Als je je haar wilt kleuren, vals dan niet met de kleur om geld te besparen. Het is belangrijk om een goed kleurmerk te kiezen als u een hoge kleur met langdurige resultaten wilt bereiken. Praat met je stylist, zodat jullie allebei op dezelfde pagina zitten.

We hopen dat je het leuk vond om dit artikel te lezen en deze tips komen van pas om je met kleur behandelde haar te verzorgen.

Begin met het kennen van je huid