Wordt je krullende haar onnodig droog? De meeste mensen met krullend haar worden minstens één keer in hun leven begroet met ongewenste haardroogheid.

Meerdere factoren dragen bij aan het beschadigen van je krullen, die vaak de neiging hebben om droog te worden. Maar u kunt de schade en droogte beheersen door een paar eenvoudige stappen te volgen. Lees verder om alles te weten te komen over het beheren van je droogkrullende haar.

Hoogtepunten:

  • 5 tekenen dat je droog krullend haar hebt
  • Waarom voelt je krullende haar droog aan?
  • Hoe behandel je droog-krullend haar?
  • Hoe hydrateer je droog-krullend haar?
  • Do’s &ts voor droog-krullend haar

5 tekenen dat je droog krullend haar hebt

Droog krullend haar kan zich op verschillende manieren presenteren. Een paar waarschuwingssignalen die aangeven dat je krullende haar droog wordt, zijn zoals hieronder:

1. Gespleten haarpunten :

Gespleten haarpunten zien er in het begin misschien niet zo’n groot probleem uit. Maar het is een waarschuwingssignaal van beschadigd droog haar. Extreme droogte veroorzaakt gespleten haarpunten en het niet op tijd behandelen ervan kan leiden tot grotere problemen.

2. Kroeshaar :

Een beetje kroes is normaal met krullend haar, maar als de kroezen niet weggaat, zelfs niet na het wassen en conditioneren van je haar, dan kan het een probleem zijn.

3. Dof haar:

Je hoofdhuid produceert talgolie om je haar gehydrateerd te houden. Wanneer er minder talgproductie is, kan je hoofdhuid op natuurlijke wijze droog worden, waardoor je haar er dof uitziet.

4. Ruwheid :

Een teken van ongezond beschadigd haar is ruwheid. Als je haar gezond is, moet het zacht en glad aanvoelen.

5. Verward haar:

Als je krullen heel vaak in de knoop raken, kan het zijn dat je haar extreem droog is geworden.

Waarom voelt je krullende haar droog aan?

Krullend haar is over het algemeen dik in dichtheid en heeft dus meer aandacht nodig. Veel factoren kunnen leiden tot beschadigde krullen. Schade aan je haar kan worden veroorzaakt door:

1. Overmatige shampoo:

Het wassen van je haar met shampoo reinigt het vuil en de verontreinigende stoffen van je hoofdhuid. Maar elke dag wassen met shampoo kan het proces van natuurlijke olieproductie in je hoofdhuid onderbreken. Als de talgolieproductie afneemt, worden je hoofdhuid en haar droog en dof.

krullend haar meisje kijken naar apparatuur

2. Overmatig gebruik van stylingtools:

Veel mensen gebruiken stylingtools zoals een stijltang om krullend haar te beheren. Maar als je deze regelmatig gebruikt, kun je je krullen beschadigen. Deze tools verwarmen je haar om het in een nieuwe vorm te vormen. De verwarming maakt je haar extreem droog en breukgevoelig.

3. Minder talgproductie:

De belangrijkste reden voor droog haar is minder talgproductie en het kan om verschillende redenen gebeuren. Hoewel het gebruik van te veel shampoo een van de redenen is, kunnen bepaalde medicijnen ook de talgproductie van je lichaam verminderen.

4. Producten op chemische basis:

Vanwege een extreem drukke levensstijl krijgen de meesten van jullie misschien geen tijd om het juiste product voor je haar te kiezen. Het gebruik van verkeerde producten die gevuld zijn met schadelijke chemicaliën past niet bij je haartype. Het gebruik van deze producten maakt je haar droog, dof en beschadigd. [1]

5. Haarbleekmiddel :

Als je je haar hebt geblondeerd zonder de vereiste hoeveelheid voorzorgsmaatregelen te nemen, kan dit een negatieve invloed hebben op je haar. Bleekmiddel is krachtig genoeg om het haar droog en ruw te maken. Het kan ook leiden tot haaruitval. [2]

6. Blootstelling aan de zon:

Overmatige blootstelling aan de zon kan ernstige schade aan het haar veroorzaken. Het vernietigt de buitenste laag van de haarschacht en maakt het haar dof en extreem broos. [3]

Hoe behandel je droog-krullend haar?

1. Begrijp je haar :

Net als je huid moet ook je haar begrepen worden. Ken uw haartextuur, type en kenmerken om de behoefte van uw haar te begrijpen. Dan wordt het gemakkelijk om het specifieke probleem aan te pakken en het juiste product te krijgen dat bij je haar past.

2. Kies chemicaliënvrije producten:

De meeste shampoos bevatten sulfaat als reinigingsmiddel. Het werkt geweldig om de dode huidcellen, vuil en olie van je hoofdhuid te verwijderen. Maar sulfaat verwijdert ook de natuurlijke olie van je hoofdhuid. Daarom moet je een shampoo gebruiken die vrij is van agressieve chemicaliën.

3. Een haarverzorgingsroutine:

Ongeacht de conditie waarin je haar zich momenteel bevindt, heeft het een haarverzorgingsroutine nodig. Om je droogkrullende haar te behandelen, maak je een routine die alle reinigings-, hydraterende en conditioneringsstappen omvat en volg je ze grondig. Vergeet niet dat je droge haar hydratatie nodig heeft en dat moet je focus zijn tijdens het schetsen van de routine.

vrouw die haar haar wast met de pure coconotenmelk

4. Diepe conditionering:

Droog haar vereist veel hydratatie om van de saaiheid af te komen. Je moet dus je haar conditioneren na een haarwasbeurt. Gebruik een diep conditioneringsmasker dat thuis kan worden gekocht of gemaakt. Deze maskers zullen je haar conditioneren en een enorme hoeveelheid voeding bieden.

5. Olie Massage :

Oliemassage was, is en blijft een oplossing voor een breed scala aan haarproblemen. Het stimuleert de bloedtoevoer naar je hoofdhuid, maakt de haarwortels sterker en hydrateert je haar grondig. Je kunt gaan voor kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie, arganolie, amandelolie of een andere dragerolie die je leuk vindt, om je haar te masseren. Een haaroliemassage ’s avonds vlak voor het slapen gaan, kan behoorlijk effectief zijn. [4]

Hoe hydrateer je droog-krullend haar?

1. Masseer je haar ’s nachts met hete olie voordat je naar bed gaat en laat het een nacht staan.

2. Gebruik minstens één of twee keer per week een diep verzorgend haarmasker als je droog krullend haar hebt.

3. Gebruik haarserums of leave-in conditioners om je haar gehydrateerd te houden.

4. Was je haar met rijstwaterzetmeel. Rijstwater bevat inositol [5] die je haarzakjes kan hydrateren.

5. Maak een zelfgemaakte spritzer om je haar gehydrateerd te houden. Meng wat aloë vera en rozenwater en spray het elke dag op je haar.

Do’s &ts voor droog-krullend haar

Dos:

1. Verhoog uw normale waterinname.

2. Droog je haar met een handdoek in plaats van een verwarmingstool te gebruiken.

3. Borstel je haar voorzichtig, om breuk te voorkomen.

4. Doe minstens twee keer per week een oliemassage.

5. Bedek je haar met een sjaal als je in de zon gaat of gaat slapen. Blootstelling aan de zon en wrijving met het kussen kunnen beide haardroogheid veroorzaken.

6. Laat je haar van tijd tot tijd trimmen om gespleten haarpunten te voorkomen.

Don’ts:

1. Was je haar niet te veel.

2. Probeer geen verwarmingsgereedschap op je haar te gebruiken.

3. Kam nat haar niet.

4. Gebruik geen haarproducten op chemische basis.

5. Kleur of bleek je haar niet als je al beschadigd haar hebt. Het maakt je haar nog droger.

Inpakken

Te midden van een drukke levensstijl en focus op extrinsieke schoonheid, vergeet men om voor zijn gezondheid te zorgen. Dit geldt ook voor haar. Oververhitting, styling en chemische producten verpesten je kostbare lokken nog voor je het weet. Voor mensen met krullend haar is het van vitaal belang om zich te concentreren op de gezondheid van het haar. Volg de do’s en don’ts en als de droogte aanhoudt, neem dan de hulp in van een haarverzorgingsexpert.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen