Vraagt u zich af hoe u uw golvende haar kunt beheren? Nou, je bent niet de enige. Hoewel golvend haar er mooi uitziet, hebben veel mensen moeite om het te onderhouden en te beheren. Met een textuur die ergens tussen krullend en steil haar ligt, vereist golvend haar veel zorg en aandacht.

Niet elk haarverzorgingsproduct is geschikt voor golvend haar. Daarom is het essentieel om te weten wat u moet gebruiken voor uw strandachtige golven. Vandaag zullen we u begeleiden bij het verzorgen van uw golvende lokken.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn de kenmerken van golvend haar?
 • Wat zijn de oorzaken natuurlijk golvend haar?
 • Wat zijn de soorten golvend haar?
 • Hoe zorg je voor je golvende haar?
 • Hoe golvend haar tussen wasbeurten te beschermen?
 • Tips voor het stylen van golvend haar
 • Golvend haar vs krullend haar

Wat zijn de kenmerken van golvend haar?

1. Golvend haar is niet volledig krullend of volledig recht. Het haar op de hoofdhuid ligt plat als steil haar, maar de rest van de haarlengte heeft golven.

2. In tegenstelling tot krullend haar, volgt golvend haar geen bepaald patroon. De golven in je haar zijn inconsistent.

3. Golvende haarpatronen veranderen heel vaak. Het is een extreem veelzijdig haartype dat gedurende je leven verandert. Soms zijn de golven zwaar, terwijl ze op andere momenten los zijn. Ook beïnvloedt je kapsel voor een groot deel het patroon van je golven.

4. Golvend haar kan vaak zwaar of te zwaar aanvoelen. Maar het hangt alleen af van je krultype. Van nature golvend haar heeft de neiging om te verzwaren, zelfs zonder enig product.

5. Een ander kenmerk van golvend haar is kroezen. Je golvende lokken zijn frizzier dan andere haartypes. De kroes kan ervoor zorgen dat je haar er ongedaan uitziet.

Soorten haar die steil, golvend en krullend zijn

Wat zijn de oorzaken natuurlijk golvend haar?

Je haar komt uit de huidporiën van je hoofdhuid. Deze huidporiën staan bekend als haarzakjes en hun vorm bepaalt of je haar krullend, golvend of volledig recht zou zijn. De vorm van je haarzakjes wordt op zijn beurt bepaald door verschillende factoren, waarvan de meest impactvolle je genetica is.

Dus als je DNA perfect ronde haarzakjes vormt, zal je haartype recht zijn. Het DNA kan ovaalvormige haarzakjes veroorzaken die leiden tot krullend haar. Maar soms creëert DNA haarzakjes die noch rond noch ovaalvormig zijn. De vormen van deze haarzakjes zitten er ergens tussenin, wat leidt tot een golvend haartype. [1]

Wat zijn de soorten golvend haar?

Golvend haar kan worden ingedeeld in drie verschillende soorten zoals hieronder gegeven.

1. Golvend type 2A

Golvend type 2A lijkt behoorlijk op steil haar. Maar als je beter kijkt, zie je lichte S-vormige golven. Maar de golven zijn een beetje subtiel en licht in volume.

2. Golvend type 2B

De golven van type 2B zijn dieper dan type 2A. Maar de wortels van het haar zijn plat.

3. Type 2C

Type 2C heeft dikkere strengen en strakke golven. Het heeft het beste volume van alle soorten golvend haar.

Hoe zorg je voor je golvende haar?

1. Hydrateer je haar

Golvend haar heeft de neiging om kroesachtig te zijn. Daarom moet het je doel zijn om je haar gehydrateerd en kroesvrij te houden. Om je haar gehydrateerd te houden, raden experts aan om een reinigende en hydraterende shampoo te gebruiken. Probeer shampoos te vermijden die sulfaten bevatten, omdat het de talgolie van je hoofdhuid verwijdert en je haar droog maakt.

2. Diepe conditionering

Golvend haar is een lichtere vorm van krullen. Rapporten suggereren dat krullen gevoelig zijn voor breuk als gevolg van kroezen. Daarom heeft golvend haar extra verzorging nodig. Het toevoegen van diepe conditionering aan uw haarverzorgingsroutine is een must voor de behandeling van kroezen. Bovendien zal diepe conditionering haarschade zoals gespleten haarpunten en ruwheid herstellen. Het zal ook wat glans toevoegen aan je beachy golven.

3. Vermijd haardrogers

Een haardroger is een verwarmingsmiddel en het kan de nagelriemen van je haar beschadigen. Daarom is het vermijden van een haardroger en het kiezen voor luchtdrogen van je haar de beste optie. Luchtdrogen voegt veerkracht toe aan je natuurlijke golven. Het vermindert de kroezen en geeft je een gladdere textuur.

4. Breng Leave-in Serum aan

Omdat golvend haar meestal last heeft van uitdroging en gebrek aan vocht, kunnen leave-in haarserums helpen de golvende lokken onder controle te houden. Zoek naar een serum dat keratine-ondersteuning heeft. Het maakt je haarlokken sterker en kroesvrij.

Hoe golvend haar tussen wasbeurten te beschermen?

1. Het is niet mogelijk om je haar elke dag te wassen. Daarom zijn rituelen tussen de haarwasbeurten belangrijk. Aan begin met, je kunt je haar bevochtigen met een waterspray, zodat eerder gebruikte producten weer worden geactiveerd.

2. Vaak tussen de haarwasbeurten door, kunnen je golven er platter uitzien dan normaal. Breng mousse aan om wat volume toe te voegen aan je haarlokken. Volumizing geeft je haar een frisse uitstraling.

3. Voordat je je haar stylet of een verwarmingstool gebruikt, breng je beschermend serum aan op je haar.

4. U kunt de pre-bed haarbevochtigingsprocedure oefenen. Voor droog haar kun je een haarmasker gebruiken en het ’s nachts laten staan om ’s ochtends vers gehydrateerde haarlokken te krijgen.

5. Het masseren van haarolie een avond voordat je je haar wast is een geweldig idee. Neem een dragerolie zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie en meng deze met essentiële oliën zoals tea tree olie, rozemarijnolie of lavendelolie.

6. Gebruik satijnen mutsen en kussenslopen om te voorkomen dat je haar uitdroogt.

Tips voor het stylen van golvend haar

1. Als je fijn golvend haar hebt, probeer dan volume toe te voegen aan je wortels om een vollere look te geven. Het knippen van je haar kan helpen.

2. Overstyling van je golvende haar is een slecht idee. Als je wilt dat je haarlokken de hele dag door een golvende uitstraling hebben, is het beter om het natuurlijk te houden.

3. Laat je vingers door je haar gaan om je krullen nog beter te definiëren.

4. Als u verwarmingstools gebruikt om uw haar te stylen, beperk dan het warmteniveau tot een minimum.

5. Bind je haar met clips, om je golvende lokken een mooie vorm te geven.

Golvend haar vs krullend haar

Er is niet veel verschil tussen krullend haar en golvend haar. In feite zijn beide vergelijkbaar in de zin dat beide evenveel last hebben van kroezen. Beide zijn breukgevoelig en ook moeilijk te beheren. Hieronder kunnen echter een paar belangrijke verschillen worden opgemerkt,

 • Terwijl golvend haar bestaat uit S-vormige haarlokken, nemen krullende haarlokken cirkelvormige spins.
 • Golvend haar is technisch losser dan krullend haar.
 • Golvend haar heeft de neiging om gemakkelijk definitie te verliezen, terwijl de krullen van krullend haar prominent aanwezig zijn.
 • Krullend haar heeft niet te veel styling nodig om de krullen vast te houden. Maar golvend haar heeft mogelijk verwarmingstools nodig om de krullen te definiëren.
 • Ook is krullend haar meestal droger dan golvend haar.

Inpakken

Golvend haar ziet er aantrekkelijk uit, maar het handhaven van perfect uitgebalanceerde golvende lokken kan moeilijk zijn. Het meest voorkomende probleem met golvend haar is kroesachtigheid en dat gebeurt als gevolg van uitdroging. Het handhaven van een haarverzorgingsregime dat je haarlokken tot in de kern hydrateert, kan helpen. Wees mindful tijdens het gebruik van stylingproducten en verwarmingstools, omdat die je haarschubben kunnen beschadigen.

Vermijd ook het gebruik van producten die mogelijk de natuurlijke olie van je hoofdhuid verwijderen en je haar droog maken. Verzorg je lokken met oliemassage, leave-in serum en haarmasker.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen