Hoeveel je ook van de moessons houdt, het is moeilijk om de ravage te negeren die het kan aanrichten op je geliefde lokken. Het regenseizoen kan ook een overvloed aan haar- en hoofdhuidproblemen met zich meebrengen. Dus hoe beheer je ze?

In dit artikel brengen we je de ultieme haarverzorgingsgids voor de moesson om je kostbare lokken gloeiend en gezond te houden!

Hoogtepunten:

  • Waarom komt haaruitval voor bij moesson?
  • Hoe zorg je voor haar in moesson?
  • Monsoon Hair Care Tips voor verschillende haarproblemen
  • Wat moet je op je haar aanbrengen tijdens de moesson?
  • Hoeveel haaruitval is normaal in het regenseizoen?

Waarom komt haaruitval voor bij moesson?

De lucht is beladen met grote hoeveelheden vocht tijdens het regenseizoen. Dit overmatige vocht houdt het vuil en vuil op je hoofdhuid en op de haarschachten vast. Dit maakt de haarzakjes zwak en de haarlokken gecoat. Dit is de belangrijkste reden voor haaruitval tijdens de moessons.

Bovendien maakt deze weersomstandigheden het niet alleen moeilijk voor het haar om te drogen, maar maakt het ook dof en pluizig. Ook worden de afzettingen in de buurt van de haarwortels de voedingsbodem van bacteriën en schimmels die uw roosproblemen kunnen verergeren. De zuurgraad in regenwater kan ook verantwoordelijk zijn voor het overtollige haarverlies.

Hoe zorg je voor haar in moesson?

1. Bescherm je haar tegen regenwater

Het regenwater is vaak zuur of vies wat je haar kan beschadigen. Draag een waterdichte hoodie of sjaal om je haar te beschermen tegen de nadelige effecten van de regen. Als u contact van uw haar met regenwater niet kunt vermijden, was dan uw haar onmiddellijk na thuiskomst.

2. Stel een goede haarwasroutine op

Was je haar minstens twee of drie keer per week om de afzettingen van je haar en hoofdhuid te verwijderen. Gebruik een antibacteriële of schimmelwerende shampoo om ophoping van ziektekiemen aan de wortels van je haar te voorkomen.

Het is het beste om een leave-in conditioner te gebruiken om je haar te beschermen en om de kroezen en saaiheid te voorkomen. Je kunt ook een hete oliemassage doen voordat je je hoofd wast. Dit zal helpen de bloedcirculatie in je hoofdhuid te verhogen, waardoor je haar sterker wordt.

3. Houd je haar droog

Omdat het percentage luchtvochtigheid al hoog is in het regenseizoen, moet u extra voorzichtig zijn om uw haar droog te houden gedurende deze tijd. Overtollig vocht kan je haar zwaar en slap maken. Gebruik een schone, zachte handdoek om je haar te drogen na een wasbeurt. Bind je haar niet vast terwijl het nat is, omdat dit de wortels van je haar zal beschadigen.

4. Gebruik de juiste kam

Het is beter om een brede getande kam voor je haar te gebruiken, vooral als het nat is.

Het haar is zwak bij de wortels en gevoelig voor breuk als het nat is. Voorzichtig kammen met een brede tandenkam zal helpen om je haar gemakkelijk te ontwarren, waardoor de haaruitval wordt verminderd.

5. Houd je haar kort

Het is het beste om een kort kapsel te behouden als je tijdens de moesson te maken krijgt met veel haaruitval. Lang haar wordt getrokken en zal waarschijnlijk meer uitvallen. Het trimmen van de uiteinden van je haar zal ook de beschadigde of gespleten haarpunten verwijderen, waardoor je haar beter groeit.

6. Adopteer een probleemloos kapsel

Het is het beste om te gaan voor een minimale styling kapsel tijdens het regenseizoen. Het gebruik van warmte- en stylingproducten kan je haar zwakker en vatbaarder maken voor breuk. Je kunt kiezen voor een strakke knot, hoge paardenstaart of korte vlecht afhankelijk van de lengte van je haar.

7. Volg een goed dieet

Uw dieet heeft een belangrijke rol te spelen bij het handhaven van de gezondheid van uw haar. Zorg ervoor dat je een goed dieet eet met groene groenten, zuivelproducten, eieren, walnoten, noten, enz. om glans en glans aan je haar toe te voegen en de groei ervan te bevorderen. Drink ook voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden.

8. Toon wat extra liefde aan je haar

Gebruik een actieve haarverzorging zoals een haarserum dat geschikt is voor jouw haartype. Dit voedt je haar en voorkomt kroezen, haarbreuk, etc. Om je haar beter te begrijpen, doe je Esse Organic Skincare’s KnowYourHair quiz en ontvang je producten die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van je haar.

Monsoon Hair Care Tips voor verschillende haarproblemen

Haar probleem

Tips voor haarverzorging

Vet haar

Was je haar regelmatig met een lichte shampoo op basis van gel om overtollige olie en vuil kwijt te raken. Gebruik een lichte conditioner of serum zodat je haar niet te vettig of plakkerig wordt.

Jeukende hoofdhuid

Afzetting van olie, vuil en dode cellen zorgt ervoor dat je hoofdhuid jeukt tijdens de moessons. Was je haar regelmatig met een antibacteriële of schimmelwerende shampoo om je hoofdhuid en haar schoon te houden. Gebruik een haarmasker dat bij jouw haartype past.

Roos

Verwarm een biologische haarolie en masseer op je hoofdhuid. Dit zal de afzettingen van de haarwortels verwijderen. Gebruik een anti-roos shampoo om het af te wassen.

Kroeshaar

Voorkom dat je doorweekt raakt in de regen. Vermijd ook agressieve chemische behandelingen tijdens de moessons. Gebruik een voedend haarmasker, kruidenshampoo en laat conditioner achter om kroezen en schade tijdens het regenseizoen onder controle te houden.

Jonge vrouw die haarmasker met borstel aanbrengt

Wat moet je op je haar aanbrengen tijdens de moesson?

Hier zijn drie eenvoudige DIY-haarmaskers om je lokken gezond en mooi te houden tijdens het regenseizoen.

1. Fenegriek en citroen

Fenegriek heeft anti-roos en ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl citroen rijk is aan vitamine C en limonoïden die helpen bij het bestrijden van ziektekiemen. Meng het sap van een vers geperste citroen met gepoederde fenegriekzaden. Breng dit masker gedurende 30 minuten aan. Spoel ten slotte af met een milde kruidenshampoo.

2. Neem en kurkumapasta

Dit masker is rijk aan antioxidanten en antimicrobiële verbindingen. Het zal helpen bij het bestrijden van ziektekiemen, roos, jeuk of ontsteking van de hoofdhuid voorkomen. Plet verse neembladeren en wortel van kurkuma en meng ze tot een gladde pasta. Masseer deze mix zachtjes op je hoofdhuid en laat het 20 tot 30 minuten intrekken. Was af met een zachte shampoo en breng een conditioner aan.

3. Aloë Vera en Yoghurt

Aloë vera-gel kalmeert jeukende, ontstoken hoofdhuid terwijl het melkzuur in yoghurt je hoofdhuid zachtjes exfolieert. Dit masker helpt de afzettingen van celresten, vuil, enz. van de haarwortels te verwijderen en glans aan uw lokken toe te voegen. Meng een eetlepel vers geëxtraheerde aloë-gel met de vereiste hoeveelheid yoghurt voor het beste resultaat. Breng dit masker aan op je hoofdhuid en haar en laat het drogen. Was het af met een zachte, geurvrije shampoo.

Hoeveel haaruitval is normaal in het regenseizoen?

Volgens de meeste experts kan er een toename van 30% in haaruitval zijn tijdens het regenseizoen. Je haar ondergaat een cyclus die bestaat uit groei-, rust- en afstotende fasen. Onder normale omstandigheden kunt u elke dag 50 tot 100 strengen haar verliezen, die uiteindelijk worden vervangen als u een normale haarcyclus heeft.

Vanwege de weersomstandigheden tijdens moessons kunt u tot 150 haarlokken per dag tegenkomen. Maar het goed verzorgen van je haar en het aanpakken van de gerelateerde problemen zal helpen om je haaruitvalproblemen te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Inpakken

De moesson brengt overtollig vocht met zich mee dat je haar nadelig kan beïnvloeden. Je moet extra goed voor je haar zorgen om schade te voorkomen. Haarproblemen zoals roos, kroezen, overmatige vettigheid, enz. moeten op de juiste manier worden aangepakt, zodat het weer de situatie niet verergert. Over het algemeen zal het eten van een gezond dieet, het schoon en droog houden van je haar, het gebruik van een actief haar en een haarmasker je haar gelukkig houden tijdens dit regenseizoen.

Begin met het kennen van je huid