De pandemie heeft onze levensstijl en gewoonten voorgoed veranderd. Zelfzorg stond bovenaan onze prioriteitenlijst in 2021. Als we 2022 ingaan, waarom zouden we dan niet een voornemen maken om dit jaar een gezonder uitziende huid te koesteren? We presenteren enkele eenvoudige methoden en dermatologische tips voor de huid die de moeite waard zijn om mee te pronken.

Hoogtepunten:

  • Waarom is het belangrijk om voor je huid te zorgen?
  • Beste manieren om voor je huid te zorgen
  • Wat te vermijden?
  • Ken uw huidtype

Waarom is het belangrijk om voor je huid te zorgen?

Gelukkige vrouw die routinematige huidverzorging thuis doet met schoonheidsproducten

1. Je huid werpt dagelijks af

Je huidcellen werpen ongeveer elke minuut af en vernieuwen voortdurend. Het is dus belangrijk om de dode cellen te verwijderen om een dof uiterlijk te voorkomen. Je kunt verschillende gezichtsmaskers gebruiken om van je dode huid af te komen en je huid gezond en stralend te houden.

2. Huidtypes variëren

Huidverzorgingsroutines variëren van persoon tot persoon. Wat voor je vriend werkt, werkt misschien niet voor jou. Op basis van uw huidtype en vereiste, moet u een goed regime oefenen. Uw huidverzorgingsproducten kunnen worden aangepast op basis van uw huidtype en geschiktheid.

3. Preventie is beter

Het verzorgen van je huid vanaf het begin maakt je huid niet alleen mooi en stralend, maar voorkomt ook elke vorm van schade nu en in de toekomst. Met gezonde huidverzorgingsgewoonten kun je huidproblemen op afstand houden.

4. Er goed uitzien voelt geweldig

Een gezonde en heldere huid geeft je een goed gevoel. [1] En als je je goed voelt, zie je er goed uit. Daarom kan het verzorgen van je huid door gezond te eten, regelmatig te bewegen en te ontstressen de gezondheid van je huid verbeteren.

5. Gezondheid

Een regelmatige huidverzorgingsroutine voorkomt dat uw huid vaak acne, zweren, huiduitslag en infecties vormt. Het is bestand tegen tekenen van veroudering, vorming van ongewenste lijnen en voorkomt huidaandoeningen.

Beste manieren om voor je huid te zorgen

1. Bouw een goede huidverzorgingsroutine op

Een eenvoudige huidverzorgingsroutine kan u helpen een gezonde en stralende huid te bereiken. Gebruik een reiniger, toner, serum (voor een huidprobleem, indien aanwezig), vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème en je bent klaar om te gaan. Religieuze praktijk van een huidverzorgingsroutine kan u helpen bij het bestrijden van huidproblemen zoals acne, donkere vlekken, bruining, veroudering, enz.

2. Reinig zachtjes en hydrateer

Lachend meisje dat vochtinbrengende crème op haar gezicht aanbrengt.

Gebruik je een reiniger waardoor je huid te droog of te vettig aanvoelt? Het is tijd om over te schakelen naar een zachte en pH-balancerende reiniger die bij je huid past. Was je gezicht twee keer per dag om het vuil, overtollige olie en dode huidcellen op de huid te verwijderen. Als je de reiniging weggooit, zal je huid vroeg of laat zijn lelijke kant laten zien.

Gebruik kort na het reinigen een niet-vette of romige moisturizer op basis van je huidtype. Hydrateren houdt je huid zacht en soepel, naast het versterken van de barrière.

3. Verwijder make-up voordat je gaat slapen

Misschien wil je na een lange, vermoeiende dag het bed opgaan zonder make-up te verwijderen. Maar wist je dat je slaaptijd is wanneer je huid kan herstellen en vernieuwen? Stel je de benarde situatie van je huid voor als je slaapt met make-up op en het geen kans geeft om te herstellen. Zorg ervoor dat je al je make-up afwast met een zachte reiniger en gebruik een toner om zelfs het laatste beetje ervan af te vegen.

4. Scrub je huid één keer per week

Jonge gelukkige vrouw in handdoek die gezichtsmassage maakt met organische gezichtsscrub

Overweeg eens per week een zachte exfoliatie, omdat het dode huidcellen verwijdert en een nieuwe laag huid naar de oppervlakte duwt. Scrub niet te veel, want het kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en droog maken.

5. Gebruik zonnebrandcrème religieus

Beperk uw blootstelling aan de zon. Als je in de zon moet gaan, breng dan 20 minuten voordat je uitstapt een breedspectrum zonnebrandcrème aan. Loensen kan leiden tot de vorming van meer fijne lijntjes rond de ogen. Bescherm je ogen met een zonnebril.

6. Controleer de etiketten van huidverzorgingsproducten zorgvuldig

Decodeer de etiketten van uw huidverzorgingsproducten omdat de ingrediënten uw huid kunnen maken of breken. Probeer sulfaten, parabenen, geurstoffen, alcohol en comedogeen producten te vermijden. Hoe milder je producten, hoe veiliger je huid. Misschien wilt u ook natuurlijke, biologische, dierproefvrije en veganistische producten overwegen op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

7. Laad fruit en groenten op

Er is een reden waarom ze zeggen: ‘je bent wat je eet’. Het opnemen van een dieet vol groenten en fruit kan je huid een natuurlijke gloed geven.

8. Drink meer Water

Een vochtarme huid is als een verdorde huid. Het is saai en levenloos. Het drinken van minimaal 3 liter water per dag kan je huid mollig houden en de huidbarrière sterk houden. Een gezonde huidbarrière voorkomt waterverlies en het binnendringen van vreemde stoffen in de huid.

9. Zorg voor voldoende slaap

Een goede nachtrust houdt stresshormonen op afstand. Veel van de groeihormonen worden geproduceerd terwijl we slapen. Slapen kan de aanmaak van collageen stimuleren, een vezelig eiwit dat de huidcellen stevig houdt. Een goede nachtrust kan vroegtijdige veroudering voorkomen.

10. Omgaan met stress

Stress kan ervoor zorgen dat je systeem in de war raakt. Het kan leiden tot ontstekingen en puistjes. Als u al eczeem of rosacea heeft, kunnen deze huidaandoeningen verergeren met stress. Probeer meditatie, muziek, natuurreizen en wat je ook interesseert om de stress weg te schoppen.

11. Oefen regelmatig

Sporten kan de bloedtoevoer naar de huid verhogen en gifstoffen wegspoelen. Het is ook een geweldige manier om te ontstressen. Stress kan een verscheidenheid aan huidproblemen veroorzaken, zoals acne, saaiheid en vroegtijdige veroudering.

12. Probeer Face Packs

Een jonge vrouw met een gezichtspak.

Of u nu probeert uw teint te verbeteren of overtollige olie af te wassen, er zijn verschillende gezichtsverpakkingen op de markt. Probeer DIY-gezichtsverpakkingen met natuurlijke ingrediënten en verban die vlekken.

13. Behandel je huidproblemen met de juiste medicatie

Observeer of uw huid blaren, huiduitslag, bultjes, zweren, wratten, roodheid, verkleuring etc. heeft. Raadpleeg uw dermatoloog als u veranderingen in uw huid opmerkt en medische behandeling zoekt.

Wat te vermijden?

1. Rauw citroensap

Van citroensap is bekend dat het de huid lichter maakt. Maar vermijd het aanbrengen van rauw citroensap, vooral voordat je de dag uitstapt. Het is veel te zuur en kan donkere vlekken veroorzaken na blootstelling aan de zon. Je kunt het aanbrengen als je binnen blijft en het verdunnen met water of andere ingrediënten.

2. Tandpasta

Tandpasta wordt aanbevolen voor het genezen van puistjes. Het doodt ziektekiemen en vermindert ontstekingen, maar kan extreem uitdrogend zijn voor de huid.

3. Suiker

Suiker wordt gebruikt als exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. Maar het kan te hard zijn voor je huid en kan de natuurlijke oliën verwijderen.

4. Roken en alcohol

Roken kan de groei van huidcellen beïnvloeden en ontstekingen veroorzaken. Tabak versnelt ook de huidveroudering. Alcohol vermindert vitamine A in het lichaam en leidt tot de uitzetting van bloedvaten in de huid, waardoor roodheid ontstaat.

5. Onjuiste zorg na zwemmen / sportschool / sport

Douchen is een must na het bezoeken van de sportschool of na het sporten om het zweet te verwijderen en bacterievorming op je huid te voorkomen. Draag ook ademende stoffen om huidinfecties te voorkomen.

6. Warme baden

Het is ontspannend om een warm bad te nemen als je gestrest bent. Maar heet water kan talg van je huid verwijderen. Gebruik lauw water voor douches en tijdens het reinigen van het gezicht.

7. Zuiveringszout

Zuiveringszout kan het watergehalte van uw huid opdrogen als het wordt gebruikt bij een pH-waarde van 8. Als u het gebruikt, breng dan onmiddellijk een hydraterende moisturizer aan om de hydratatie in uw huid te verzegelen en te voorkomen dat deze uitdroogt.

8. Knoflook

Als u knoflook voor uw huid in zijn rauwe vorm gebruikt, kan dit irritatie, ontsteking, huidallergieën en waterige blaren veroorzaken. Het bevat diallyldisulfide (een chemisch middel) dat de neiging heeft om je huid te irriteren en op een brandwond lijkt. Het kan ook leiden tot allergische contactdermatitis, wat leidt tot huiduitslag.

Ken uw huidtype

Voordat je zelfs maar aan huidverzorging denkt, moet je nadenken over je huidtype. Laten we dit jaar niet de one-size-fits-all benadering voor huidverzorging hebben. Je bent uniek, dat geldt ook voor je huidverzorging. Schakel over naar huidverzorgingsproducten op maat op basis van uw huidtype en huidproblemen.

Esse Organic Skincare heeft een uniek huidprofileringssysteem dat u een paar vragen stelt en u een huidanalyse geeft op basis van uw antwoorden.

Inpakken

Het verzorgen van je huid is altijd een gezonde gewoonte. Het is een langzaam en gestaag proces, maar als het religieus wordt beoefend, zal het zeker voordelen opleveren. Een goede huidverzorgingsroutine helpt je huid niet alleen om de tekenen van veroudering en schadelijke effecten van het milieu te vertragen, maar voorkomt ook dat je potentiële huidproblemen krijgt. Het enige dat u hoeft te doen, is de tijd nemen om uzelf te betrekken bij een dagelijkse huidverzorgingsroutine, een gezond dieet volgen, gezonde gewoonten beoefenen en de juiste producten gebruiken om een mooie huid te bereiken.

Begin met het kennen van je huid