Hoewel elke huidskleur een eigen charme heeft, heeft de schoonheidsindustrie ze specifiek ingedeeld in verschillende categorieën. Dit is alleen om de ideale tinten make-up en kleding voor individuele huidtinten en teinten te evalueren.

In dit bericht nemen we je mee door de beste kleuren en make-uptips voor het accentueren van de donkere huid.

Hoogtepunten:

  • Wat &waarom van dusky skin?
  • Make-up tips voor een donkere teint
  • Haarkleur voor de schemerige huid
  • Welke kleur kleding past goed bij een donkere huid?

1. Wat &waarom van dusky skin?

De donkere huid is iets donkerder dan de tarweachtige huid, maar lichter dan de zwartbruine teint. Het wordt ook wel “zongekuste” of “gebruinde” huid genoemd.

Deze teint komt vaak voor bij Indiërs vanwege factoren zoals genetica en geografische nabijheid van de evenaar, volgens verschillende wetenschappelijke studies. (1)

2. Make-up tips voor een donkere teint

A. Draag een foundation die past bij je huidskleur

Vermijd het dragen van een foundation die lichter is dan je huidskleur. Hierdoor kan je huid er grijs en fragmentarisch uitzien. Draag je schaduw met trots! Het doel van het dragen van een foundation is om je huid egaliseren en er stralend en gezond uit te laten zien.

Fooi:

Bekijk de foundationschaduw op je kaaklijn om een beter idee te krijgen van welke tint bij je gezicht past.

B. Concealer

Negeer het dragen van een concealer niet. Het zal je helpen je gezicht te egaliseren en vlekken en zonnevlekken te verbergen. Kies een concealer die een tint of twee donkerder is dan je gezichtskleur.

Fooi:

Dep het product in met een make-up spons.

C. Markeer je ogen

Schemerige vrouwen hebben meestal diepzwarte ogen en wenkbrauwen. Markeer je ogen. Speel met tinten als koper, goud, bordeauxrood en groen. Donkere metallic kleuren zien er geweldig uit op een donkere huid. Gebruik eyeliners in de tinten groen en blauw. Als je graag experimenteert, kun je ook een vleugje witte eyeliner aan je oogmake-up toevoegen.

D. Blozen

Contrast is de sleutel. Tinten zoals koraal, bessen en diep oranje zien er geweldig uit op een donkere huid. Vermijd het gebruik van beige en bruine tinten. Ze kunnen je huid er dof uit laten zien. Ga overdag voor donkerrood en ’s nachts voor pruim, wijn en brons.

E. Lip schaduw

Kies voor diepe en donkere lipkleuren, bij voorkeur in tinten rood en roze. Tinten als pruim, kastanjebruin, bordeauxrood en bessen passen goed bij de schemerige teint. Vermijd felle kleuren zoals neons en sinaasappels op je lippen. Als je graag nude tinten draagt, kies er dan een die bij je huidskleur past. Een te lichte schaduw kan ervoor zorgen dat je gezicht uitgewassen lijkt.

Fooi:

Matten en glanzende lippen passen goed bij de schemerige teint.

F. Markeerstift

Warme, glinsterende goudtinten zien er geweldig uit op een donkere huid.

Lipschaduw

G. Vul die wenkbrauwen in

Markeer die goed gedefinieerde, zwarte wenkbrauwen. Je ogen en wenkbrauwen kunnen het meest aantrekkelijke deel van je gezicht zijn. Vul je wenkbrauwen in met een geschikt potlood dat past bij je wenkbrauwtint.

H. Poeder

Dusky-skinned Indianen hebben meestal de neiging om een vette huid te hebben. Poeder je gezicht om te voorkomen dat het er vettig uitziet. Kies een gezichtspoeder dat lijkt op jouw huidskleur.

3. Haarkleuren voor donkere huidtinten

Als je een donkere huid hebt, heb je een groot aantal kleuren om mee te experimenteren! Deze kleuren zijn zeer geliefd vanwege de donkere huidskleur.

A. Diepbruin/Mahonie

Tinten bruin die twee of drie tinten lichter zijn dan de natuurlijke kleur van je haar, zullen je donkere teint aanvullen. Ze voegen een gevoel van volwassenheid toe aan je uiterlijk. Ga voor lichtbruine highlights om helderheid toe te voegen aan je gezicht en look.

B. Karamel

Als je avontuurlijk bent en de voorkeur geeft aan een tint die bij je persoonlijkheid past, is dit de juiste tint voor jou. Een licht gebleekt bruin of een karameltint zorgt voor een leuke uitstraling.

Haarkleuren-voor-schemerige-huidtinten

C. Amber of dieprood

Deze leuke tinten zullen je uiterlijk opfleuren. Diep rood en amber zijn populaire tinten van de schoonheidsindustrie en werken goed voor de donkere huid.

D. Kastanjebruin

Deze kleur kantelt iets naar de blonde kant. Hoogtepunten van deze kleur zien er geweldig uit op een donkere huid. Het zorgt voor een scherp contrast zonder dat je huid er dof uitziet.

E. Paars

Paarse highlights zijn geweldig voor de schemerige vrouw en voegen een vleugje eigenzinnigheid toe aan je uiterlijk!

Een paar andere kleuren die je schemerige teint kunnen aanvullen, zijn honing, chocolade en hints van blauw of roze.

Als je graag experimenteert met je haar en het niet erg vindt om een paar fouten te maken, ga dan door met welke kleur je ook wilt hebben. Je kunt ook gaan voor een bruine ombre look.

4. Welke kleur kleding past goed bij de donkere huidskleur?

Draag kleuren die je uiterlijk opfleuren of contrasteren met je huidskleur.

A. Rood, Zwart en Wit

Dit zijn universele tinten die bij elke huidskleur passen. Rode tinten gaan goed samen met schemerige huidtinten. Een heldere of dieprode goed getailleerde jurk zorgt ervoor dat je donkere teint opvalt. Doe een dieprode lippenstift op als je ervoor kiest om voor een rode outfit te gaan. Roodtinten voegen ook een gedurfde sfeer toe aan je look.

B. Grijs

Grijstinten zorgen ervoor dat je er zelfverzekerd uitziet en altijd goed samengaat met donkere huidtinten.

C. Groenblauw

Dit is de nieuwe tint blauw in de stad die iedereen wil proberen. De groenblauwe tint fleurt je look meteen op en is perfect voor overdag.

D. Goud

Als je meestal out-of-the-box denkt en graag pailletten of glinsterende outfits draagt, kies dan een warme gouden tint die bij je schemerige teint past. Als je liever iets subtieler en niet te luidruchtig bent, ga dan voor een roségouden of een saaie gouden outfit.

Goud

E. Hot Roze

Deze tint met een dieprode of kastanjebruine lippenstifttint is perfect voor een zomerse look.

F. Geel

Deze kleur ziet er geweldig uit op een donkere huid. Het fleurt je look op en voegt er wat plezier aan toe.

Begin met het kennen van je huid