Niemand wil wakker worden met een doffe en vermoeide huid. Maar een snelle levensstijl, blootstelling aan chemische stoffen, make-up en vervuiling kunnen je poriën verstoppen en je huid er levenloos uit laten zien.

Voor een gezonde en stralende huid moet je voor je lichaam zorgen. Als je denkt dat een ‘detox’ alleen bedoeld is voor je lichaam, denk dan nog eens goed na. Het ontgiften van je huid is essentieel voor het herstelproces van je huid.

In dit artikel leggen we uit hoe belangrijk het is om detox een onmisbaar onderdeel van je huidverzorgingsfilosofie te maken. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Wat betekent een huid detox?
 • Hoe doe je een huid detox?
 • Voordelen van skin detox

Wat betekent een huid detox?

Een van de grootste organen in je lichaam is de huid. Het heeft tal van vitale functies die het lichaam helpen beschermen tegen overmatig waterverlies en infectie. Het speelt ook een belangrijke rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, sensatie, isolatie en vitamine D-productie.

Chemicaliën in water, vuil, make-up, vervuiling, hormonale stoornissen en een ongezond dieet dragen bij aan de opbouw van giftige stoffen in je lichaam en huid.

Hier is een eenvoudige analogie – stel je voor dat je een duidelijk pad bewandelt en plotseling vind je obstakels die je doorgang blokkeren. Je moet harder werken om voorbij deze blokkades te komen.

Evenzo, wanneer je je huid niet hebt ontgift, zul je het verschijnen van ontsteking, roodheid en vlekken opmerken. Een regelmatige huidverzorgingsroutine met een huiddetox kan deze veranderingen omkeren en beperken. Bovendien kan het je huid verhelderen en de tekenen van huidbeschadiging veroorzaakt door gifstoffen verminderen.

Afhankelijk van uw schema, wijdt u een dag van de week aan het elimineren van onzuiverheden, dode huidcellen, verontreinigende stoffen en toxines. Revitaliseer en vernieuw je huid terug naar hoe het er meestal uitziet of beter is dan ooit tevoren.

Huidontgifting is wat je kunt doen aan het oppervlak van je huid om je huid te beschermen tegen de externe elementen, meer dan het opruimen van wat er aan de binnenkant zit. Een huidontgifting zuivert je huid van congestie en vuil en al het andere dat het eruit kan krijgen. Je huid ruimt de onzuiverheden op, herstelt de pH-waarde en ondergaat een multi-heilzaam proces.

Voor de niet-ingewijden is een vorm van ontgifting zits en vlekken. Het is normaal dat je huid uitbreekt, opklaart en dan weer uitbreekt.

Meestal reinigt je huid een zak met gifstoffen en ruimt op. Vervolgens gaat het dieper om een andere zak te vinden om te staken, waardoor een ander soort uitbraak ontstaat. Deze puistjes kunnen ernstig zijn, maar een vleugje geduld en een snufje discipline tijdens het volgen van een streng huidverzorgingsregime is het perfecte recept om de huid te zuiveren.

Dit is waarom ontgifting kan gebeuren

 • Stress- Die roodheid van de huid die je ervaart, is een gevolg van stress. Hoge niveaus van stress verschijnen op je gezicht. Puistjes, ontstekingen en roodheid zijn tekenen van langzamere celvernieuwing en verhoogde talg.
 • Congestie- Make-up, haarzakjes, dode cellen, vervuiling en olie kunnen zich ophopen in de poriën en leiden tot congestie. Dit resulteert in puistjes en een vochtarme en doffe huid.
 • Te veel suiker – Een van de belangrijkste bijdragers aan acne is suiker. Overtollige verwerkte suiker in uw dieet veroorzaakt ontstekingen.
 • Leefgewoonten – Trefzekere manieren om gifstoffen in je lichaam te introduceren zijn roken, alcohol, niet genoeg water drinken en onvoldoende slaap.

Waarom hebben we een huid detox nodig?

We willen allemaal een heldere huid. Afgezien daarvan, wanneer u huidverzorgingsproducten op verstopte poriën aanbrengt, is het niet erg nuttig – en kan het puistjes veroorzaken.

Het is niet het product dat een reactie veroorzaakt. In werkelijkheid is je huid niet in staat om het product en de voedingsstoffen op te nemen. Het gebrek aan absorptie zorgt ervoor dat het product op de huid blijft hangen. In wezen veroorzaak je alleen maar meer verstopping.

Hier zijn een paar tips die aangeven dat u uw skin opnieuw moet opstarten:

 • Een huidskleur die fragmentarisch of ongelijkmatig is
 • Doffe, vale huid
 • Vette huid
 • Gevoelige en/of droge huid
 • Slappe en gerimpelde huid

Hoe doe je een huid detox?

Van dieetveranderingen tot huidverzorgingsproducten tot poetsen tot lichaamsbeweging en meer, vele manieren kunnen uw lichaam helpen gifstoffen en onzuiverheden te elimineren. Ze kunnen je doffe en vermoeide teint onmiddellijk transformeren en tegelijkertijd je energieniveau verbeteren.

Denk aan alles wat je in je lichaam stopt – medicijnen, alcohol en onbewerkt voedsel blijven zich een weg banen door je bloedbaan. Huid detox is cruciaal om van deze contamina af te komenNts.

Je hebt geen dure producten, spabezoeken of mooie apparatuur nodig. Er bestaan eenvoudige technieken die je dagelijks of zo vaak als je wilt kunt oefenen. De volgende huid detox methoden doen wonderen, niet alleen voor je huid, maar je hele lichaam van binnenuit.

1. Een uitgebalanceerd dieet

Als u op zoek bent naar een detox van de heldere huid, moet uw dieet hetzelfde nabootsen. Blijf weg van overmatige suiker, gefrituurd voedsel en maak in plaats daarvan fruit en groenten een groot deel van uw dieet. Voedingsmiddelen zoals broccoli, bananen, boerenkool, walnoten, peren, avocado’s en watermeloen geven je een gloed.

2. Zweet het uit

Sporten is een integraal onderdeel van huidontgifting. Wanneer je traint, transpireert je huid en racet het hart. Het helpt ongewenste afvalstoffen, gifstoffen en onzuiverheden weg te spoelen.

3. Gezichtsbehandelingen

Gezichtsbehandelingen zijn een uitstekende manier om ontgifting te stimuleren. Een goede gezichtsbehandeling kan je poriën reinigen. Had je ooit gedacht dat ontstressen zou helpen om je poriën schoon te maken? Het is het beste als je naar een spa of dermatoloog gaat voor de eerste paar zittingen.

4. Dubbele reiniging

Ongeacht uw huidtype of zorgen, reiniging moet deel uitmaken van uw dagelijkse routine. Dubbele reiniging omvat het gebruik van een voorreiniger en een reinigingsmiddel. Een voorreiniger elimineert verontreinigende stoffen die zich gedurende de dag ophopen en maakt het werk van de reiniger gemakkelijker.

Wees je bewust van je huidtype bij het winkelen voor een reiniger.

Esse Organic Skincare Tip

Gebruik niet beide keren dezelfde reiniger. Het wordt aanbevolen om ’s ochtends een oliereiniger te gebruiken en ’s nachts een schuimreiniger als je een droge huid hebt. Mensen met een vette of acnegevoelige huid moeten een gelreiniger op waterbasis gebruiken.

Twee keer je gezicht reinigen lijkt misschien tijdrovend en overmatig, maar het is van vitaal belang voor een heldere teint.

5. Scrub

Een zachte exfoliator is van vitaal belang bij huiddetox om je babyzachte huid terug te brengen. Een exfoliator helpt schilferige huidcellen te verwijderen en verwijdert dode huid, waardoor je een helderdere huid krijgt.

Esse Organic Skincare Tip

Als je een geïrriteerde huid hebt, vermijd dan korrelige, harde exfoliators. Het zal je toch al verergerde huid irriteren.

6. Toner

Toning is een essentiële stap van elk huidverzorgingsregime. Toners helpen de huid in balans te brengen na het reinigen, wat de pH-waarde verlaagt en overtollige olie elimineert die je reiniger had kunnen missen. Het is ook een uitstekende manier om de huid voor te bereiden op de producten die volgen, zoals serums of moisturizers. De voordelen eindigen hier niet; toners verkleinen ook je poriegrootte.

7. Hydrateer je huid goed

Zorg ervoor dat je je gezicht twee keer per dag hydrateert met een serum of moisturizer (’s ochtends en’ s avonds). Serums zijn uitstekend omdat ze je huid hydrateren en andere producten helpen dieper in je huid te zinken.

Esse Organic Skincare Tip

Voor je ochtendroutine volg je een serum op met moisturizer en zonnebrandcrème. Mensen met een gevoelige, doffe of droge huid kunnen hydraterende sheetmaskers toevoegen aan hun routine.

8. Begin met water

Water drinken is de beste detox voor je huid. Dranken zoals alcohol, koffie en suikerhoudende sappen zijn uitdrogende vloeistoffen. Als je huid om hulp vraagt, is het het beste om uit de buurt van deze drankjes te blijven.

Esse Organic Skincare Tip

Wanneer je wakker wordt, begin je de dag sterk door een glas water met citroensap te drinken. Dit helpt de spijsvertering en duwt je lever in de detox-modus om opgebouwde gifstoffen weg te spoelen.

9. Verminder roken en alcohol

Zoals eerder vermeld, droogt alcohol je lichaam en huid uit en laat het er moe en oud uitzien. Evenzo versnelt roken veroudering terwijl het collageen en elastine beschadigt.

10. Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap is cruciaal voor je huid. Net zoals je lichaam rust nodig heeft, doet je huid dat ook. Slaap geeft je huid de tijd om zichzelf te herstellen van ontstekingen en schade. Als je een goede nachtrust overslaat, is de kans op het ontwikkelen van donkere kringen groter.

11. Beperk de badtijd

Zeer warm water en frequente douches ontdoen je huid van oliën. Zelfs agressief je huid wassen is niet goed.

12. Minder suiker

De eenvoudige stap van het verminderen van je suikerinname is een uitstekende manier om je huid detox reis te beginnen.

Wanneer die zoete trek toeslaat, ruil je verlangen dan in met pure chocolade, met minstens 70 procent cacaogehalte, een gezondere optie. Wie wist dat pure chocolade zowel je zoete als zoute trek kon helpen beteugelen. Fruit is ook een geweldig alternatief omdat ze natuurlijke suikers bevatten.

Voordelen van skin detox

De huid bedekt elke centimeter van je lichaam en is de eerste verdedigingslinie tegen de buitenwereld. Meer dan 600 zweetklieren, 100 olieklieren, 1.000 zenuwuiteinden en 20 voet bloed vaten vormen een centimeter van je huid.

Een huid detox helpt

 • Ontgift en haal gifstoffen uit het huidoppervlak, waardoor je huid er verfrist en verjongd uitziet.
 • Je krijgt een helderdere en helderdere huid omdat een huiddetox vlekken, mee-eters, irritatie en poriën reinigt.
 • Het verstevigt en verstevigt de huid. Hierdoor ziet en voelt je huid er jonger uit.
 • Het hydrateert de huid.

Een allesomvattende huid detox zorgt ervoor dat je huid er stralend en prachtig uitziet.

Inpakken

Meer dan wat dan ook, helpt huid detox je om je van binnenuit gezond te voelen. Het elimineren van ongezonde gifstoffen kan je geweldige resultaten geven en kan ervoor zorgen dat je huid er fris, soepel en glad uitziet.

Esse Organic Skincare Tip

De beste manier om je huid te ondersteunen is om het niet te stressen, gebruik altijd bescherming tegen de zon en houd het gehydrateerd.

Begin met het kennen van je huid