Bijna elke keer dat je je haar wast, heb je haast om eruit te stappen, nietwaar? In die haast grijp je vaak naar je föhn! Maar wist je dat dit sneldrogende proces je haar permanent kan beschadigen?

Wij begrijpen uw hectische schema’s. Je haar is echter een delicaat en kwetsbaar deel van je lichaam. Het wordt nog gevoeliger na een wasbeurt. Je moet er dus voorzichtig mee omgaan.

In dit artikel helpen we je met vochtige haarhacks, inclusief enkele stappen die je kunt volgen voor sneldrogen zonder het te beschadigen.

Hoogtepunten:

  • Wat is vochtig haar?
  • Verschil tussen vochtig haar en nat haar
  • Vochtig haar & je hoofdhuid
  • Dingen die je nooit met je vochtige haar moet doen
  • Waarom zou je het haar vochtig moeten houden voordat je het droogt?
  • Voorzorgsmaatregelen om vochtschade te voorkomen
  • Kun je bleekmiddel op je vochtige haar aanbrengen?

Wat is vochtig haar?

Als je je haar na een haarwasbeurt handdoekdroogt, droogt je haar niet helemaal op maar het is ook niet druipnat. Deze licht natte conditie van je haar staat bekend als vochtig haar. Vochtig haar is gevoeliger voor beschadiging. Het heeft dus speciale zorg en aandacht nodig.

Verschil tussen vochtig haar en nat haar

Post een douche, wanneer je haar volledig doorweekt is in water met druipende waterdruppels, dan kun je je haar als nat beschouwen. Zoals hierboven vermeld, is vochtig haar de conditie tussen volledig natte en volledig droge lokken.

Verschil tussen vochtig haar en nat haar

Vochtig haar & je hoofdhuid

Als het gaat om vochtig haar, is het grootste probleem waarmee u te maken kunt krijgen hoofdhuidschimmel. Je hoofdhuid is een plek waar grote variëteiten van microben worden gevonden. De meeste van deze microben zijn onschadelijk.

Maar, Malassezia Globosa [1] kan problematisch zijn. Malassezia veroorzaakt irritatie, droogheid, jeuk en roos. Vochtig haar maakt dit hoofdhuidprobleem erger.

Dingen die je nooit met je vochtige haar moet doen

Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen voor je vochtige haar is noodzakelijk als je sterkere en gezondere lokken wilt. Om ervoor te zorgen dat je haar niet wordt geconfronteerd met ongewenste breuk, vermijd je het volgende dat hieronder wordt vermeld:

1. Borstelen Vochtig haar

Bijna elke haarexpert zal het erover eens zijn dat het borstelen van vochtig haar schadelijk is. Pas als je haar erg in de knoop zit en je het niet kunt ontwarren, kun je een kam op vochtig haar gebruiken. Laat je haar minstens 90% drogen voordat je het heel voorzichtig borstelt.

2. Vochtig haar vastbinden

Vermijd het vastbinden van je vochtige haar in een knot of paardenstaart. Vochtig haar heeft de maximale elasticiteit en is gevoelig voor breuk. Als je het vastbindt, kan het extreem droge uiteinden veroorzaken. Dezelfde voorwaarde geldt voor paardenstaarten. Je hoofdhuid heeft niet genoeg lucht om zichzelf op te drogen en het kan leiden tot eczeem of andere huidirritaties.

3. Gebruik van krultang of stijltang

Het stylen van je vochtige haar is erg verleidelijk. Maar je moet het koste wat het kost vermijden. Het gebruik van een krultang of stijltang op je vochtige haar betekent gewoon opzettelijk beschadigen.

4. Föhnen op hoog vuur

Het föhnen van je vochtige haar is een tijdsbesparing. Dus als je het absoluut moet gebruiken, kies dan niet voor de hoge warmtemodus. Gebruik echt lage hitte omdat het de haarschade zal verminderen.

5. Breng een haarmasker aan

Het aanbrengen van een haarmasker op vochtig haar is minder effectief dan een normale haarmaskertoepassing. Het maximaliseren van het effect van je haarmasker zou volledig droog haar nodig hebben. Als je er nog steeds op staat om het masker op vochtig haar aan te brengen, moet je je haar op zijn minst grondig handdoekdrogen. Het zou gemakkelijker zijn voor het masker om je schacht binnen te dringen.

Breng een haarmasker aan

Waarom zou je het haar vochtig moeten houden voordat je het droogt?

Vochtig haar en slapen zijn altijd beschouwd als een slecht paar. Maar het is tijd om enkele mythes te ontkrachten:

1. Verkoudheid

Je familie heeft je altijd gewaarschuwd voor verkoudheid als je met vochtig haar slaapt. Rechts? Nou, de kans daarop is een absoluut minimum. Experts suggereren dat verkoudheid niets te maken heeft met het feit dat we het langer koud hebben.

De reden achter de verkoudheid zijn meestal virussen, voornamelijk rhinovirus [2]. Dit soort virussen komen je mond, ogen of neus binnen via luchtdruppels als een besmet persoon voor je hoest of niest.

2. Schimmelinfecties

Zoals eerder vermeld, verhoogt vochtig haar het risico op schimmelinfecties in je hoofdhuid. Samen met de natuurlijke microben die je in je hoofdhuid hebt, is je kussen ook een thuis voor schimmels. Het broedt meer als je ze een natte en koude kussensloop aanbiedt.

Een studie [3] over schimmelbesmetting van beddengoed heeft gemeld dat schimmelflora wordt aangetroffen in regelmatig gebruikte kussenslopen. Het experiment werd uitgevoerd op 10 kussens, die minimaal 1,5 jaar werden gebruikt. En het meest voorkomende virus was fumigatus [4] die ernstige infecties veroorzaakt bij mensen met een laag immuunsysteem.

3. Haarbreuk

Je haar is het zwakst als ze vochtig zijn. Wanneer je slaapt, is er een grote kans op haarbreuk. Dit probleem neemt vooral toe als je je vochtige haar vastbindt voor het slapengaan. Als je niet kunt voorkomen dat je met vochtig haar slaapt, laat je haar dan los voor de nacht.

Haarbreuk

Voorzorgsmaatregelen om vochtschade te voorkomen

1. Kokosolie Applicatie

Het is algemeen bekend dat kokosolie [5] voorkomt haarbreuk. Je haarschubben bestaat uit flappen. Nat haar weekt water en zwelt op, waardoor je haar gevoeliger wordt voor schade. Kokosolie helpt om het water dat je haar heeft opgenomen te verminderen.

Woord van waarschuwing

Als u seborrheic eczeem heeft [6], raden we u aan kokosolie te vermijden. Kokosolie kan het erger maken.

2. Gebruik van conditioner

De haarconditioner werkt als een schild voor je haarschubben. Het vermindert wrijving tussen de haarlokken en maakt het gemakkelijker om te ontwarren. Regelmatige conditionering zal je haar helpen om na verloop van tijd gezond te worden.

3. Droog je haar op natuurlijke wijze

Was je haar minstens 1 en een half uur voor het slapengaan. Het droogt minimaal 80% van je haar op natuurlijke wijze op voordat je naar bed gaat. Hoe meer je je haar op natuurlijke wijze droogt, hoe kleiner de kans op haarschade.

4. Zijden kussen bij uw redding

Zijden kussenslopen hebben buitengewone voordelen voor het haar. Hoewel niet wetenschappelijk bewezen, kan het mildere oppervlak van een zijden kussen helpen uw haarbeschadiging te verminderen en u de schoonheidsslaap te geven die u wenst.

Zijden kussen bij uw redding

Esse Organic Skincare Tip:

Knijp het overtollige water voorzichtig uit je haar na een haarwasbeurt. Wrijf niet over je haar met een handdoek. We raden je aan om het met zorg droog te deppen om de nagelriem van je haar te redden.

Kun je bleekmiddel op je vochtige haar aanbrengen?

Het op een verkeerde manier aanbrengen van bleekmiddel op je haar kan leiden tot een vreselijk resultaat. Bleekmiddel bevat agressieve chemische stoffen, die uiteindelijk je hoofdhuid kunnen verbranden of je kostbare lokken kunnen opdrogen. Je wilt toch niet het slachtoffer worden van dit gruwelijke ongeluk? Lees dan snel verder!

Om je vraag te beantwoorden, ja, je kunt bleekmiddel op je vochtige haar aanbrengen, afhankelijk van de kleur die je zoekt.

Als je een lichtere tint wilt, dan is het een goede beslissing om bleekmiddel op vochtig haar aan te brengen. Wanneer u het bleekpoeder met de ontwikkelaar combineert, mengt u 10-30 procent waterstofperoxide. Deze ontwikkelaar is al op waterbasis en je vochtige haar telt het op. Het water op je haar verdunt het bleekmiddel en het kost meer tijd om het proces te voltooien.

Bleken op vochtig haar geeft echter niet de ultieme verlichting die je wilt. Het effect van bleekmiddel zou minder krachtig zijn dan de normale procedure. Over het algemeen, als u het bleekmiddel op de juiste manier aanbrengt, blijft uw schaduw minstens zes maanden op uw haar zitten voordat het begint te vervagen.

Inpakken

Nu je alle nitty-gritty van vochtig haar gerelateerde problemen kent, is het tijd om in actie te komen. Afgezien van de oplossingen waar we het over hadden, is het belangrijk om artsen te raadplegen in geval van ernstige haarbeschadiging of hoofdhuidproblemen.

Maar één ding moet je onthouden, ongeacht welke keuzes je maakt met betrekking tot je haar, het moet met liefde en zorg worden behandeld. Dus waar wacht je nog op? Zeg vaarwel tegen al je haarproblemen en geef een dikke knuffel aan je glorieuze manen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen