Met oude, natuurlijke manieren van leven die een comeback maken, is een huidverzorgingsritueel dat een opleving ziet bij veel celebs droog borstelen. Benieuwd wat het is? En, kan het echt op alle huidtypes?

Nou, het is eigenlijk een andere manier om je huid te exfoliëren, zij het met een droge borstel. Bekend als een effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen, beantwoordt dit artikel al uw vragen over de techniek en hoe u het zou moeten doen. Blijf scrollen.

Hoogtepunten:

 • Wat is dry face brushen?
 • Voordelen van dry face brushing
 • Hoe droog je je gezicht stap voor stap?
 • Wat te doen voor en na droog borstelen?
 • Wat zijn de risico’s van dry face brushing?
 • Kan ik mijn gezicht elke dag droog borstelen?
 • Andere tips voor droog borstelen van je gezicht

Wat is dry face brushen?

Droog borstelen is een oud huidverzorgingsritueel dat nu weer in de trend is onder huidverzorgingsexperts. Het is de gewoonte van het gebruik van een borstel met vrij stevige haren om je gezichtshuid zachtjes te exfoliëren.

Volgens gebruikers van deze techniek helpt droog borstelen om de stevige textuur van de huid te herstellen, verwijdert het dode huidcellen die schilfering veroorzaken en de bloedstroom bevorderen. Het kan worden gedaan op het hele lichaam en gezicht.

Een reden waarom veel mensen die op de hoogte zijn de voorkeur geven aan droog borstelen boven andere exfoliërende en masserende technieken, is omdat het een goedkope en chemicaliënvrije methode is.

Voordelen van dry face brushing

Volgens uitgevoerde studies en gerapporteerde gebruikerservaring, zijn hier de belangrijkste voordelen van droog borstelen:

1. Verbetert de bloedcirculatie

Wanneer je je gezicht droog borstelt, kun je merken dat je huid een beetje rood wordt. Dit komt door de verbeterde bloedcirculatie veroorzaakt door het droge borstelen.

2. Lymfedrainage

Droog borstelen van je gezicht kan helpen bij het stimuleren van de drainage van lymfevocht [1]. Wanneer lymfeklieren niet goed functioneren en de vloeistof niet volledig afvoeren, kan dit leiden tot zwelling van uw armen en benen. Het verhoogt ook de kans op cellulitis op uw huid.

Er is niet genoeg onderzoek dat droge massage verbindt met de stimulatie van lymfedrainage. Maar studies [2] geven aan dat een manuele lymfedrainagemassage zwelling en het verschijnen van cellulitis over meerdere zittingen kan verminderen.

3. Exfolieert je huid

Droog borstelen werkt zeker om je huid te exfoliëren. Als je op plaatsen woont waar het weer droog en extreem is – warm of koud – kan de huid erg droog worden, wat kan leiden tot jeukende huid als gevolg van schilfers en verstopte poriën. Droog borstelen helpt dode huidcellen te verwijderen en voorkomt op zijn beurt acne.

4. Kan rimpels verminderen

Exfoliatie is vaak gekoppeld aan vertraagd verschijnen van rimpels. Professionele behandelingen en formuleringen om de huid te exfoliëren en het verschijnen van rimpels te verminderen, omvatten chemische huidpeelings, glycolzuur [3], retinoïde crèmes en laserablatie [4] Behandelingen.

Droog borstelen werkt misschien niet zo sterk als de bovenstaande behandelingen, maar exfolieert de huid zeker mild, wat kan helpen om rimpels te verminderen.

Hoe droog je je gezicht stap voor stap?

Vrouw met droge borstel

Stap 1: De juiste borstel

Droog borstelen moet worden gedaan met een lichaamsborstel met zachte borstelharen gemaakt van natuurlijke materialen. Je kunt een kleinere gebruiken voor je gezicht.

Stap 2: Begin met je voorhoofd

Je kunt beginnen door de borstel in cirkels naar boven te bewegen vanuit de ruimte tussen je wenkbrauwen naar je hoofdhuid.

Stap 3: Wees zachtaardig met je wangen

Zodra je voorhoofd klaar is, borstel je je wangen in cirkels en beweeg je langzaam naar beneden richting je kin. De druk die je uitoefent moet heel licht zijn. Als je te hard poetst, kun je je huid schrapen.

Stap 4: Borstel tot aan je hart

Je kunt je nek en de schoudergebieden ook in cirkelvormige bewegingen borstelen totdat je je hartgebied bereikt.

Stap 5: Droog het lichaam borstelen

Wanneer je de rest van je lichaam droog borstelt, begin dan vanaf je enkels en ga omhoog naar je hart. Borstel in cirkelvormige bewegingen.

Wat te doen voor en na droog borstelen?

Voor

 • Je gezicht en lichaam moeten volledig droog zijn wanneer je deze methode gebruikt om te exfoliëren.
 • De beste tijd om te drogen is vlak voordat je in bad gaat.

Na

 • Spoel je gezicht af met lauw water en een milde reiniger om eventuele resterende dode huidschilfers te verwijderen.
 • Nadat je je gezicht droog hebt geborsteld en gewassen met een reiniger, breng je zonnebrandcrème aan, omdat dit je huid gevoeliger kan maken voor schade door de zon.
 • Dit is de belangrijkste stap om te volgen na droog borstelen. U moet een vochtinbrengende crème of een serum op uw gezicht en hals aanbrengen om de voordelen van droog borstelen te maximaliseren.

Wat zijn de risico’s van dry face brushing?

Droog borstelen moet voorzichtig en niet te vaak worden gedaan, omdat het uw huid kan irriteren en huidbeschadiging kan veroorzaken. Degenen die rosacea, psoriasis of eczeem hebben, moeten zich onthouden van droog borstelen omdat dit uw toestand kan verergeren.

Kan ik mijn gezicht elke dag droog borstelen?

Nee, elke dag je gezicht droog borstelen kan meer kwaad dan goed doen. Idealiter zou je je gezicht slechts één of twee keer per week droog moeten borstelen. Als je een gevoelige huid hebt, kun je eens in de twee weken drogen.

Andere tips voor droog borstelen van je gezicht

 • Je moet de borstel die je gebruikt voor droog borstelen met babyshampoo elke week wassen om alle dode huid te verwijderen die in de borstelharen is verzameld.
 • Je vochtinbrengende crème zal effectiever zijn wanneer het wordt aangebracht nadat je je huid droog hebt geborsteld en je gezicht hebt gewassen.
 • Als je veganist bent, kies dan voor een borstel met synthetische borstelharen, omdat de natuurlijke borstelharen kunnen worden gemaakt van dierenhaar.
 • Er zijn ook borstels met ionische kopervezels verkrijgbaar; maar deze worden het best gebruikt door degenen die veel ervaring hebben met droog borstelen. Kopervezelborstels helpen blijkbaar om het lichaam te ontgiften, maar mogen niet worden gebruikt door mensen die niet bekend zijn met de praktijk.
 • Gebruik tijdens het borstelen van je ledematen lange, stevige slagen om de lymfevloeistof te helpen bewegen. Breng alleen gemiddelde druk aan.
 • Herhaal de penseelstreken meer dan eens.
 • Houd op gebieden zoals je ellebogen en knieën de slagen korter.

Inpakken

Als je je huid droog wilt borstelen, is het belangrijk om de juiste soort borstel te gebruiken en de juiste techniek te volgen. Houd er ook rekening mee dat als je een gevoelige huid hebt, je moet voorkomen dat je het te vaak doet.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen