Hoewel we allemaal een huidverzorgingsproduct willen dat meerdere doelen dient, kunnen niet alle producten zo worden gebruikt. Een van die huidverzorgingsproducten is de bodylotion.

Als ook jij in de verleiding bent gekomen om je bodylotion op je gezicht te gebruiken, scroll dan naar beneden om het verschil te weten en wat de mogelijke effecten kunnen zijn.

Hoogtepunten:

 • Wat is het verschil tussen de lichaamshuid en de gezichtshuid?
 • Hoe verschillen Body Moisturizer en Face Cream van elkaar?
 • Kun je body moisturizer op je gezicht aanbrengen?
 • Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van bodylotion op het gezicht?
 • Tips om de juiste moisturizer voor je gezicht te kiezen

Wat is het verschil tussen de lichaamshuid en de gezichtshuid?

Onze huid is technisch verdeeld in drie lagen: [1]

A. Opperhuid of de bovenste laag

B. Dermis of de laag onder de opperhuid

C. Hypodermis of de binnenste laag die vet opslaat

Laag

Lichaam

Gezicht

Opperhuid

De opperhuidlaag van je huid is dik en heeft grote huidporiën.

De opperhuidlaag van het gezicht is dunner en heeft kleinere huidporiën.

Dermis

De dermislaag van je lichaam bevat minder bloedvaten dan de gezichtshuid. Het heeft grote talgklieren door je hele lichaam. Deze klieren zijn nog groter op je rug. De meest apocriene zweetklieren van je lichaam bevinden zich in de dermislaag van je oksel, tepelhof (borstgebied) en perineum (anusgebied).

Je gezichtshuid heeft meer bloedvaten dan het lichaam. Hoewel je gezicht talgklieren heeft, zijn ze kleiner van formaat. De gezichtshuid heeft veel minder apocriene zweetklieren.

Hypodermis

De dikste hypodermislaag in een vrouwelijk lichaam bevindt zich in de dijen en heupen. Voor mannen is het hun buik en dijen.

Hypodermis is het dikst in wangen voor beide geslachten.

Hoe verschillen Body Moisturizer en Face Cream van elkaar?

1. Gezichtslotion of crème

Gezichtslotions of crèmes zijn extreem licht van textuur. Omdat de opperhuid van de gezichtshuid dunner is dan de rest van het lichaam, is de gezichtshuid meestal gevoeliger. Daarom heeft het een product nodig dat lichter in gewicht is en diep in je huid gaat en het tot in de kern hydrateert.

Omdat de huid van mannen verschilt van die van vrouwen, zouden de producten en gebruikspatronen voor elk anders zijn. Een goede gezichtslotion moet hypoallergene en niet-comedogene ingrediënten bevatten, wat betekent dat de ingrediënten geen allergische reacties veroorzaken en je huidporiën niet verstoppen. Het moet ook passen bij uw huidtype.

Hoe te gebruiken

 • Vrouwen moeten een gezichtscrème of gezichtsbevochtiger aanbrengen direct na het reinigen van hun gezicht met een gezichtsreiniger of gezichtsreiniger. Het aanbrengen van gezichtscrème op een licht vochtige huid helpt het om het vocht beter vast te houden.
 • De huid van mannen is dikker en iets ruwer door het gezichtshaar. Gezichtslotion voor mannen is dus dikker en sterker. Het gebruik van een niet-vette gezichtslotion moet een vast onderdeel zijn van uw huidverzorgingsregime. Mannen moeten de gezichtscrème direct na het scheren gebruiken wanneer hun huid het meest moet worden gehydrateerd.

2. Lichaamsbevochtiger [2]

De bovenste laag van de lichaamshuid is dikker dan de gezichtshuid. Dit is de reden waarom body moisturizers zwaarder zijn dan gezichtscrèmes. Lichtgewicht moisturizers kunnen je huid niet goed binnendringen en bieden niet de hydratatie die je nodig hebt.

Een lichaamsbevochtiger moet dagelijks worden gebruikt, vooral door degenen die verblijven in barre klimaten zoals extreme kou of verzengend weer of werken in dergelijke barre omgevingen. Als je buitenwerk doet of je overgeeft aan buitenactiviteiten, heeft je huid een goede hydratatie nodig om gezond en gevoed te blijven.

Hoe te gebruiken

 • Douche grondig om het stof dat je lichaam de hele dag heeft aangetrokken te verwijderen en breng een vochtinbrengende crème aan die bij je huidtype past.
 • Breng de moisturizer aan op een vochtige huid.
 • Mensen met een droge huid kunnen kiezen voor dikke body butters zoals cacaoboter, sheaboter of mangoboter voor hydratatie van de huid.
 • Mensen met een vette huid kunnen de body butter overslaan omdat het een diepe hydratatie biedt die de poriën van hun toch al vette huid kan verstoppen.
 • Zelfs als je een normale huid hebt, zullen een paar delen van je lichaam, zoals ellebogen en knieën, droog en ruw aanvoelen. Besteed deze onderdelen extra aandacht.
 • Breng elke avond voor het slapengaan lichaamsbevochtiger aan om droogheid te verminderen.

Kun je body moisturizer op je gezicht aanbrengen?

Veel mensen gebruiken vaak body lotiop of lichaam hydraterende crèmes / boter op het gezicht wanneer ze opraken van hun gezichtslotion. Een enkeling koopt niet eens een gezichtsbevochtiger en blijft een lichaamsbevochtiger gebruiken voor beide doeleinden. Maar het is tijd om na te denken over waarom ze voor twee verschillende doeleinden zijn aangewezen en de praktijk te stoppen.

A. Verschil in huidkwaliteit :

Je lichaam en gezichtshuid verschillen in veel opzichten van elkaar. Hoewel de gezichtshuid een dunnere opperhuid heeft, is dit gebied nog delicater rond de ogen. Wat bij het ene onderdeel past, past om deze reden niet bij het andere.

B. Verschil in ingrediënten :

De ingrediënten die worden gebruikt in een body moisturizer en een gezichtscrème zijn niet vergelijkbaar. De meeste lichaamsbevochtigers bevatten kunstmatige geurstoffen die mogelijk niet bij uw gezichtshuid passen. Kunstmatige geurstoffen [3] kan een allergische reactie veroorzaken. Ook bieden de meeste lichaamsbevochtigers geen bescherming tegen de zon.

C. Verschil in textuur :

De dichtheid van verzachtend middel [4] gebruikt in gezichtscrème en een body moisturizer is anders. Gezichtslotions en crèmes zijn licht en niet-vettig, terwijl body moisturizer de neiging heeft om dicht en vettig te zijn.

Als je de dikke vette bodylotion op je gezicht aanbrengt, zouden je huidporiën verstopt zijn met olie, wat zal leiden tot een acne-uitbraak. Ook zorgt de vette huidtextuur ervoor dat je huid er extreem dof uitziet.

Er zijn echter enkele producten die zowel voor het lichaam als voor het gezicht kunnen worden gebruikt. Dergelijke producten zijn specifiek geformuleerd en dit wordt vaak vermeld op het product zelf.

Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van bodylotion op het gezicht?

1. Omdat het dik van dichtheid is, kan het je kleine poriën in de gezichtshuid verstoppen en een acne-uitbraak veroorzaken.

2. Kunstmatige geuren die in een lichaamsbevochtiger worden gebruikt, kunnen allergieën op je gezicht veroorzaken.

3. Ingrediënten en chemicaliën die in een lichaamsbevochtiger worden gebruikt, passen mogelijk niet bij uw gezichtshuid en kunnen roodheid en huiduitslag veroorzaken.

4. Gezichtshuid is extreem gevoelig en zacht, het kan negatief reageren als u lichaamsbevochtiger gebruikt. U kunt kleine bultjes op uw gezicht opmerken.

5. Sommige mensen zien misschien geen groot verschil na het aanbrengen van body moisturizer, maar dat betekent niet dat je het moet blijven gebruiken. Het kan veel huidproblemen veroorzaken na langdurig gebruik.

Tips om de juiste moisturizer voor je gezicht te kiezen

 • Houd rekening met uw huidtype en ken uw huid goed voordat u een gezichtslotion of crème koopt.
 • Kies een moisturizer die bij je huidtextuur past. Dus, terwijl mensen met een droge huid een zwaardere formule nodig hebben, moeten degenen met een normale huid lichtgewicht niet-vette producten gebruiken.
 • Controleer de SPF van gezichtsbevochtigers. Probeer een product dat bescherming tegen de zon biedt.
 • Controleer de etiketten van het product om te zien of het allergie-getest en niet-comedogeen is [5]

Inpakken

Je gezichtshuid is anders dan de rest van het lichaam. Vandaar dat het product dat je voor je lichaam gebruikt niet goed geschikt is voor je gezicht. Gezichtshuidproducten zijn lichter van textuur en zijn gemaakt van zachtere ingrediënten. Het aanbrengen van een body moisturizer op je gezicht, kan leiden tot irritatie op je gezicht, een acne uitbraak of zelfs een allergische reactie. Het is beter om producten te kiezen die zijn gewijd aan de gezichtshuid en huidvoordelen bieden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen