Elke keer dat je naar de salon gaat, scheppen de haarstylisten op over keratinebehandeling als de ultieme oplossing voor je droge en kroeshaar? Heb je nagedacht over de proef na hun herhaalde pogingen om de service te verkopen?

Welnu, keratine is het nieuwste modewoord in de haarverzorging vanwege de gladmakende effecten. Maar zijn allerlei keratinebehandelingen veilig voor je? En zijn ze eigenlijk wel efficiënt? Sta ons toe om alle vragen te beantwoorden die in je opkomen.

Hoogtepunten:

 • Wat is Keratine? Wat doet keratine voor je haar?
 • Is een keratine behandeling goed voor je haar?
 • Welke voedingsmiddelen bevatten keratine?
 • Keratine Haar Behandelingsmethoden
 • Zijn er bijwerkingen van keratine behandelingen?
 • Wie moet het vermijden?
 • Kan ik mijn haar binden na een keratinebehandeling?
 • Hoe lang duurt een keratine behandelingssessie?
 • Kan ik thuis een keratinebehandeling doen?

Wat is Keratine? Wat doet keratine voor je haar?

Keratine is een eiwit [1] gevonden in het haar dat verantwoordelijk is voor de gezondheid. Het is ook een structureel eiwit dat in je nagels en huid wordt aangetroffen. Het eiwit beschermt je haar tegen vocht, wat de belangrijkste oorzaak is van kroezen.

Dus vraag je je af waarom je keratinebehandelingen nodig hebt als het van nature in je haar aanwezig is? Dat komt omdat je haar na verloop van tijd keratine verliest door zonlicht, vervuiling en harde haarbehandelingen. Dus een keratinebehandeling helpt het eiwit je haarzakjes en zijn poriën te bereiken.

Is een keratine behandeling goed voor je haar?

Een keratinebehandeling is een chemisch proces op het haar om zacht en glanzend haar te bereiken dat anders pluizig was. [2]. Het is bekend dat het zelfs de strakste krullen rechttrekt. De effecten van deze behandeling kunnen tot zes maanden duren.

Je kunt echter niet ontkennen dat keratinebehandelingen hoge hitte op je haar gebruiken. Dus voor wie is het eigenlijk bedoeld? Als je iemand bent die warmtestyling gebruikt [3] op dagelijkse basis is een keratinebehandeling de beste optie voor u.

Pro Tip:

Vermijd warmtestyling gedurende enkele maanden na de behandeling om alle voordelen ervan te plukken. De resultaten zijn afhankelijk van het soort behandeling, de temperatuur van stijltang en de poreuze aard van uw haar. Praat met je kapper om je haartype en de applicatiemethoden te beoordelen.

Welke voedingsmiddelen bevatten keratine?

 • Bosbessen
 • Rood vlees
 • Amandelen
 • Oesters
 • Melk
 • Eieren
 • Zalm
 • Noten
 • Yoghurt
 • Kip

Keratine Haar Behandelingsmethoden

De eerste stap is het wassen van je haar. Vervolgens zal uw haarstylist de keratine op uw natte haar aanbrengen of föhnen en het product aanbrengen. Een borstel wordt gebruikt om het product aan te brengen en een fijne tandenkam wordt gebruikt om de behandeling gelijkmatig te verdelen.

De formule moet elke streng ongeveer een half uur verzadigen. De volgende stap is het gebruik van warmte en stijltang om het haar recht te trekken. Zorg ervoor dat uw stylist een professionele titanium stijltang gebruikt en de juiste temperatuur instelt. Begin altijd met lage temperaturen.

Pro Tip:

Was je haar niet drie dagen of bind het terug, omdat deze dingen het uitzetten van het haar kunnen voorkomen. Na de behandeling wordt u gevraagd om zout water in het zwembad en sulfaatshampoos te vermijden.

Zijn er bijwerkingen van keratine behandelingen?

De meeste keratinebehandelingen geven formaldehyde af, waarvan bekend is dat het carcinogeen (kankerverwekkende stof) is [4]). Formaldehyde is een kleurloos en sterk ruikend gas dat vaak wordt gebruikt in lijm.

Bijwerkingen van formaldehyde zijn bloedende neus, krassende ogen en keelpijn. Deze worden al vele jaren door stylisten gemeld.

Een andere mogelijke bijwerking van keratine behandeling is haarbreuk. Hoge temperaturen van stijltang kunnen het haar uitdrogen en leiden tot haarbreuk in de komende dagen.

Kies dus voor formaldehydevrije keratinebehandelingen, zoals die met glyoxylzuur [5] om veilig te zijn. Maar dat laatste kan minder effectief zijn. Kies dus op basis van je prioriteiten.

Haarexperts raden aan om niet te stressen over formaldehyde, omdat u misschien slechts drie keer per jaar keratinebehandelingen krijgt. Zorg ervoor dat de salon waar je het voor elkaar krijgt goed geventileerd is.

Notitie:

Als u een reactie heeft van een keratinebehandeling, meld dit dan op de website van de FDA.

Wie moet het vermijden?

Vermijd keratinebehandelingen als u een zwangere vrouw bent. Hoewel er geen specifiek wetenschappelijk bewijs over de nadelige effecten tijdens de zwangerschap, de chemicaliën die erin aanwezig zijn, worden algemeen beschouwd als onveilig tijdens de zwangerschap.

Kan ik mijn haar binden na een keratinebehandeling?

Vermijd het binden van uw haar in paardenstaarten gedurende ten minste drie dagen na de behandeling met keratine. Dit kan een buiging veroorzaken in je pas gestrekte haar. Onderhoud van keratinebehandelingen vereist sulfaatvrije shampoos.

Hoe lang duurt een keratine behandelingssessie?

Het duurt 2-4 uur voor keratinebehandelingen. De duur van keratinebehandelingen is afhankelijk van:

 • Je haartextuur
 • Haarvolume
 • Formule voor behandeling

Kan ik thuis een keratinebehandeling doen?

Ja, je kunt thuis keratinebehandelingen doen, maar de resultaten van een salonbehandeling zijn beter. Zorg ervoor dat u de ingrediënten van keratinebehandelingen op de markt controleert. De meeste van hen kunnen gewoon silicium en conditioneringsbehandelingen zijn.

Lees ook de instructies over wassen, föhnen en rechttrekken. Thuis keratine behandelingen spoelen uit in een paar weken, terwijl salonbehandelingen een paar maanden kunnen duren.

Inpakken

Als je regelmatig wilt bezuinigen op föhnen en rechttrekken en toch superglad en glanzend haar wilt, ga dan voor keratinebehandelingen. Praat met je haarstylist over glyoxylzuur keratine behandelingen voor het geval je extreem dun haar hebt dat gevoelig is voor hitteschade. Vergeet ook niet dat dit niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen