Bent u op zoek naar een behandeling om haaruitval te stoppen? Welnu, als overmatig haarverlies uw zorg is, dan creëert mesotherapie momenteel een buzz, omdat het belooft al uw haarproblemen onder controle te houden en een gezonde haargroei te bevorderen.

Mesotherapie is echter een dure professionele behandeling. Daarom is het essentieel om de kern van deze procedure te begrijpen voordat u deze daadwerkelijk uitvoert. In dit artikel brengen we u een uitgebreide discussie over mesotherapie en de effectiviteit ervan op haaruitval. Scroll naar beneden om meer te lezen!

Hoogtepunten:

  • Wat is mesotherapie?
  • Hoe effectief is mesotherapie voor haaruitval?
  • Wat is de procedure van mesotherapie?
  • Tips voor mesotherapie behandeling
  • Wat zijn de bijwerkingen van mesotherapie?
  • Hoe lang duren mesotherapie resultaten?
  • Wie zou niet voor mesotherapie moeten gaan?
  • Mesotherapie vs PRP voor haar

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een niet-chirurgische, pijnloze en snelle procedure om haar opnieuw te laten groeien. De expert zal een injectieflacon met medicatie in uw hoofdhuid injecteren voor haarherstel en revitalisering. De injectie bevat vitamines, plantenextracten en hormonen om de haarzakjes te verjongen en de wortels van je haar te versterken. Biotine, minoxidil, dexenol, finasteride, organisch silicium en nanopeptiden zijn enkele van de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt in mesotherapiemedicatie.

Deze procedure is ook bekend als mesoplastie of mesohair. De injectie wordt in de opperhuid op uw hoofdhuid geduwd en langzaam komt de medicatie de diepere lagen binnen via de bindweefsels. Mesotherapie herstelt de gezondheid van uw haar door de microcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren. De voedingsstof die in je hoofdhuid wordt geïnjecteerd, helpt het krimpen van de haarzakjes te verminderen en de haargroei te stimuleren. [1]

Deze procedure werd voor het eerst geïntroduceerd door de Franse arts Michel Pistor in 1958. Het werd mesotherapie genoemd in 1976 om de behandeling van mesoderm te verklaren. In de eerste jaren werd het alleen gebruikt om pijn te verminderen. In latere jaren werd het gebruikt voor andere doeleinden zoals vetreductie, het verwijderen van fijne lijntjes, huidverstrakking, haargroei enz.

Hoe effectief is mesotherapie voor haaruitval?

Het doel achter deze behandeling is gebaseerd op het feit dat de meeste haaruitvalproblemen verband houden met hormonale onevenwichtigheden. Andere factoren zoals gebrek aan voedingsstoffen, stress, verminderde bloedcirculatie rond je haarzakjes dragen bij aan haaruitval. Bij mesotherapie stimuleert de geïnjecteerde formule de mesodermlaag van uw hoofdhuid en initieert haarverjonging.

Van mesotherapie is bekend dat het bepaalde hoofdhuidaandoeningen vermindert die haaruitval veroorzaken, zoals alopecia areata, telogeen effluvium, androgenetische alopecia en stress-alopecia. Het verbetert je bloedcirculatie en stimuleert de groei van haarzakjes, wat het volume van je haar optelt. Ook vernietigt mesotherapie het DHT-hormoon en controleert het mannelijke kaalheid.

Deze procedure wordt wereldwijd gewaardeerd en aanbevolen door gerenommeerde haarexperts. De meeste haarexperts suggereren dat mesotherapie een slagingspercentage van 90% tot 92% heeft voor de regeneratie van het haar. Maar een studie over mesotherapiebehandeling voor huidverjonging, uitgevoerd in 2012, toonde niet het verwachte resultaat.[2] Er is echter niet genoeg wetenschappelijk onderzoek om de effectiviteit van deze therapie te accepteren of te verminderen.

Wat is de procedure van mesotherapie?

Er zijn twee soorten mesotherapie beschikbaar voor haaruitval. Dit zijn chemische mesotherapie en mechanische mesotherapie. Maar in beide gevallen zijn meerdere sessies vereist om zichtbare resultaten te krijgen en elke keer minstens 10- 30 minuten, afhankelijk van uw haarconditie.

1. Chemische Mesotherapie

Chemische mesotherapie formule bestaat uit het gebruik van ingrediënten zoals finasteride, buflomedil, minoxidil, biotine en organisch silicium. Wanneer de medicatie wordt geïnjecteerd, beïnvloedt dit de bloedcirculatie naar uw haarzakje. Chemische mesotherapie verbetert de collageenproductie om de haargroei te stimuleren.

2. Mechanische Mesotherapie

In dit proces zou de haarexpert microperforaties maken op de kale plekken van je hoofdhuid. Het zal de productie van collageen en elastine stimuleren die helpt bij het formuleren van nieuwe gezonde haarcellen.

Tips voor mesotherapie behandeling

1. Vóór mesotherapie

1. Raadpleeg vooraf uw arts om te weten hoe u zich op de procedure kunt voorbereiden.

2. Vermijd het nemen van aspirine of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen gedurende een week voordat u voor de procedure gaat.

Na Mesotherapie

1. Omdat deze methode de voedingsstoffen verhoogt die je haarzakjes missen, het handhaven van een gezond dieet na de procedure is essentieel.

2. Vermijd junkfood zoveel mogelijk.

3. Verbeter je waterinname.

4. Geniet van fysieke activiteiten zoals lichaamsbeweging en yoga voor fitness.

Wat zijn de bijwerkingen van mesotherapie?

Niet veel mensen hebben geklaagd over ernstige bijwerkingen na mesotherapie. Zeker als je naar een gereputeerde kliniek gaat, is er een zeer lage kans op bijwerkingen. Maar milde bijwerkingen zoals misselijkheid, bulten rond het geïnjecteerde gebied, zwelling en jeuk komen vaak voor.

In zeer zeldzame gevallen wordt mesotherapie geassocieerd met ernstige bijwerkingen. Onderzoekers voerden een studie uit over mesotherapie voor alopecia. De studie stelde vast dat haaruitval optrad bij drie patiënten na het nemen van mesotherapiesessies gedurende een jaar. [3] Een ander onderzoek verklaarde dat weinig patiënten fragmentarische alopecia ontwikkelden na het krijgen van mesotherapiebehandeling.[4]

Hoe lang duren mesotherapie resultaten?

De duur van het resultaat hangt meestal af van de haarconditie en gezondheidstoestand van het individu. Om een prominent resultaat te krijgen dat een tijdje aanhoudt, moet u de therapie eenmaal per week gedurende ten minste vier maanden krijgen. Meestal worden acht sessies uitgevoerd voor mesotherapie en u kunt zichtbare veranderingen opmerken na de 5e sessie.

Wie zou niet voor mesotherapie moeten gaan?

1. Mensen met diabetes, lever- of nierproblemen mogen niet voor mesotherapie gaan.

2. Als u een voorgeschiedenis heeft van een hartprobleem of er momenteel last van heeft.

3. Zwangere dames of zogende moeders.

4. Als u anticoagulantia medicatie gebruikt.

5. Mensen die lijden aan een infectie of laesie op de hoofdhuid.

Mesotherapie vs PRP voor haar

Mesotherapie

PRP (Bloedplaatje-Rijk-Plasma)[5]

Mesotherapie is een niet-chirurgisch proces waarbij de haarexpert een formule verrijkt met vitamines, hormonen en andere voedingsstoffen in uw hoofdhuid injecteert. Het stimuleert de mesodermlaag en bevordert de haargroei.

Bij PRP wordt uw bloedmonster uit uw lichaam verzameld en vervolgens verwerkt om haargroei te induceren. Later, door micro-needling, wordt het plasmarijke bloed opnieuw in uw hoofdhuid geïnjecteerd.

Mesotherapie is een veilige, eenvoudige en pijnloze methode. Het duurt ongeveer 30 minuten voor elke sessie.

PRP is ook een veilige, gemakkelijke en weinig pijnlijke procedure. Het duurt maximaal een uur voordat de procedure is voltooid.

Mesotherapie heeft niet veel voorbereidingstijd of anesthesie nodig. De injectie wordt direct op de hoofdhuid aangebracht.

PRP vereist lokale anesthesie om de pijn veroorzaakt door de micro-needling te verminderen.

Mesotherapie is relatief minder duur.

PRP is duur maar effectief.

Inpakken

Omdat het een niet-chirurgische en pijnloze procedure is, heeft mesotherapie in de loop der jaren een behoorlijke hoeveelheid populariteit verdiend voor het stimuleren van de haargroei. Het gebrek aan wetenschappelijk bewijs om de effectiviteit te ondersteunen, heeft de reputatie van de procedure niet geruïneerd. Maar we raden ten zeerste aan om een deskundig advies in te winnen voordat u mesotherapie gaat gebruiken om uw haaruitval te behandelen. Houd ook een mentale notitie bij van de milde bijwerkingen die gepaard gaan met de procedure.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen