Heb je ooit gemerkt dat haar uitvalt na het stylen met haarwax? Zo ja, dan bestaat de mogelijkheid dat je haarwax leidt tot haaruitval. Haarwax is een handig product om je haar te stylen en het een aantrekkelijke uitstraling te geven. Maar vaak worden haarstylingsproducten geassocieerd met haaruitval.

Daarom moet je weten of haarwax schade toebrengt aan je haar en wat er kan worden gedaan om dit te voorkomen. In dit artikel bespreken we wat haarwax gerelateerd haarverlies veroorzaakt en hoe je het onder controle kunt houden.

Hoogtepunten:

  • Wat is haarwax? Kan het haaruitval veroorzaken?
  • Bijwerkingen van haarwax
  • Voorzorgstips om haaruitval als gevolg van haarwax te voorkomen
  • Hoe haaruitval veroorzaakt door haarwax te behandelen?
  • Welke haarwax is niet schadelijk?
  • Hoe was je haarwax uit je haar?

Wat is haarwax? Kan het haaruitval veroorzaken?

Haarwax is een haarstyling product dat wordt gebruikt om je haar een glad en glanzend uiterlijk te geven. Het maakt het ook gemakkelijker om je haar een nieuwe vorm te geven zonder gedoe. Maar haarwax of andere haarstylingproducten zoals pomade of haargel zijn altijd gekoppeld aan haarproblemen, waaronder haaruitval.

Om de haarwasformule lang te behouden, gebruiken de fabrikanten een hoge hoeveelheid alcohol. Van alcohol is bekend dat het zowel je hoofdhuid als je haar schaadt. Het verwijdert de natuurlijke olie van je huid en maakt het uitgedroogd. Je haar begint droog en dof aan te voelen. In sommige gevallen kan alcohol de huid van je hoofdhuid irriteren en jeuk veroorzaken. Geleidelijk aan begint je haar uit te vallen door droogheid en irritatie.

Bovendien zijn producten zoals haarwax dicht. De dichtheid wordt gegeven om de vorm van je haar langer vast te houden, maar wanneer je het op je hoofdhuid aanbrengt, laat het je haarzakjes niet ademen. Verstikkende haarzakjes leiden tot haaruitval.

Bijwerkingen van haarwax

1. Haaruitval

Haarwax bevat een hoge hoeveelheid alcohol die je hoofdhuid uitdroogt en je haar droog maakt. Uitgedroogd haar is breukgevoelig. Ook blokkeert de dichte haarwas de haarzakjes waardoor ze moeilijk kunnen ademen. Natuurlijk functioneren de haarzakjes niet meer goed, wat leidt tot haaruitval.

2. Uitgedroogd haar

Haarwax bevat ingrediënten zoals alcohol, siliconen, sulfaat etc. Ze zijn allemaal zeer verantwoordelijk voor het uitdrogen en broos maken van je haar. Regelmatig gebruik van haarwax om je haar te stylen kan ruw en dof haar veroorzaken.

3. Haarverkleuring

Regelmatig gebruik van haarwax kan leiden tot haarverkleuring. Haarwax haalt het vocht uit je haar en zorgt voor grote veranderingen in je pH-balans. Het leidt tot een uitgedroogde en ongezonde hoofdhuid. Als gevolg hiervan kunt u een verhoogde hoeveelheid grijs haar opmerken.

4. Roos

Een uitgedroogde hoofdhuid is de thuisbasis voor roos. Wanneer je hoofdhuid extreem droog wordt door haarwax, wordt de huid schilferig en begint deze af te stoten. Het is het meest voorkomende probleem waarmee mensen worden geconfronteerd na het gebruik van haarstylingproducten zoals haarwax en haargel.

Voorzorgstips om haaruitval als gevolg van haarwax te voorkomen

1. Beperk het gebruik:

Omdat haarwax je hoofdhuid en haar grotendeels uitdroogt, is het beter om het gebruik te beperken tot alleen je haar. Breng het product niet aan op uw hoofdhuid. Het gebruik van haarwax direct op je hoofdhuid kleedt de haarzakjes en laat ze niet ademen. Het onderbreekt de haargroei.

2. Controleer de ingrediënten:

Vermijd haarwas met ingrediënten zoals isopropylalcohol, propyleenglycol, polyethyleenglycol enz. Van deze ingrediënten is bekend dat ze je hoofdhuid uitdrogen wanneer ze worden gebruikt in een haarstylingproduct.

3. Neem een pauze:

Neem pauzes van het aanbrengen van haarwax. Regelmatig gebruik van haarwax kan je haar ernstig beschadigen. Gebruik haarwax om je haar te stylen bij gelegenheden of wanneer dat nodig is.

4. Kies kapsels verstandig:

Vermijd kapsels die je haar strak naar achteren trekken. Pull-back kapsels zijn belastend en zetten veel druk op je hoofdhuid en haarzakjes.

5. Koop kwaliteitsproducten:

Koop geen goedkoop en onbekend merk als het gaat om je haar. Probeer voor een bekend authentiek merk te gaan wanneer je haarwax koopt. Het zal u verzekeren van een goede kwaliteit.

6. Laat de haarwas niet ’s nachts achter:

Het is niet aan te raden om haar ’s nachts haarwax te laten staan. Was je haar altijd met een sulfaatvrije shampoo voordat je het bed raakt. Door de haarwax ’s nachts op je haar te houden, kan de schade worden vermenigvuldigd. ‘S Nachts mengt de haarwax zich met talgolie en zweet dat je hoofdhuid produceert. Je huid wordt schilferig, waardoor dand ontstaatkemphaan.

Hoe haaruitval veroorzaakt door haarwax te behandelen?

1. Als uw haaruitval te wijten is aan de haarwax die u gebruikt, moet de eerste stap zijn om een einde te maken aan het gebruik. Stop met het gebruik van het product dat haaruitval veroorzaakt.

2. Minimaliseer het gebruik van verwarmingstools om je haar in te stellen. Als je haaruitval ernstig is, vermijd dan volledig styling.

3. Gebruik een sulfaatvrije shampoo en conditioner voor je haar. Zorg ervoor dat je shampoo hydraterende elementen bevat. Zoek naar een product dat bij jouw haartype past. Kies ingrediënten die je haar voeden zoals kokosolie, natrium PCA, lavendelolie, glycerine etc.

4. Een keer per week diepe conditionering met behulp van een hydraterend haarmasker zal het gebrek aan hydratatie in je haar verhelpen. Het zal helpen haaruitval te verminderen. Honing, avocado, kokosolie en aloë vera zijn de diepe conditioneringsingrediënten die je in je haarmasker moet zoeken.

5. U kunt supplementen zoals biotine, vitamine D, ginseng, foliumzuur nemen. Al deze bevorderen een gezonde haargroei.

6. Als basis haarverzorging niet helpt bij uw haaruitval, heeft u professionele hulp nodig. Uw arts kan geneesmiddelen zoals minoxidil voorstellen. Dit is een actueel ingrediënt dat is goedgekeurd door de Food And Drug Administration voor haargroei. Het staat bekend om de behandeling van mannelijke kaalheid.[1]

Welke haarwax is niet schadelijk?

Een goede haarwax bevat ingrediënten die niet schadelijk zijn voor je hoofdhuid en haar. Een van die ingrediënten is lange-keten alcohol of vetalcohol. Cetearyl alcohol, cetyl alcohol, stearyl alcohol staan bekend om het verstrekken van hydraterende voordelen aan uw haar en vaak voorgesteld door haar experts. Je kunt ook kiezen voor een alcoholvrije haarwax voor het stylen van je haar.

Zoek vervolgens naar een haarwas die natuurlijke olie en natuurlijke ingrediënten bevat zoals appelciderazijn, aloë vera, olijfolie, kokosolie, lijnzaadextracten, zonnebloemwas, enz. Ook sulfaat- en parabenenvrije haarwaxen worden sterk aanbevolen.

Hoe was je haarwax uit je haar?

1. Gebruik eerst een beetje warm water om je haar nat te maken.

2. Zodra je haar nat genoeg is om te wassen, breng je een kleine hoeveelheid vochtinbrengende conditioner aan op je haar.

3. Masseer de conditioner door je haarlokken en laat hem 2 minuten staan. De conditioner helpt je om de haarwax gemakkelijk te verwijderen.

4. Spoel de conditioner grondig af.

5. Breng een reinigende shampoo aan op je hoofdhuid en masseer zachtjes.

6. Als je klaar bent met shampoo, maak het dan goed schoon.[2]

Inpakken

Het stylen van je haar met verschillende producten klinkt veelbelovend, maar het heeft ook een negatief effect. De meeste stylingproducten zoals haarwax zijn gemaakt met bijtende chemicaliën die je hoofdhuid en haar uitgedroogd, dof en broos maken. Beschadigd haar heeft meer kans op breuk en dat verhoogt het risico op haaruitval.

Daarom is de enige oplossing om ongewenst haarverlies te voorkomen, om uw haarwaxgebruik onder controle te houden en alle hierboven genoemde voorzorgsmaatregelen te volgen. Bovendien, als uw haaruitvalprobleem snel blijft toenemen, raadpleeg dan een medische professional om onmiddellijk hulp te zoeken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen