Niet in staat om te beslissen of kokosolie kan worden gebruikt om acne te behandelen of niet? Nou, je bent niet de enige. Zelfs nadat het het meest geprezen volledig natuurlijke huidverzorgingsingrediënt is, komt kokosolie vaak onder de radar van onzekerheid over acne-puistjes.

Dit artikel zal bespreken of kokosolie acne-puistjes geneest of de aandoening verergert. Lees verder om erachter te komen!

Wat onze experts zeggen

“Kokosolie is over het algemeen goed voor toepassing op de huid. Maar als u het ’s nachts of voor een lange tijd laat staan, kan acne ontstaan, ongeacht uw huidtype. Laurinezuur in kokosolie werkt als een antibacterieel middel dat acnebacteriën doodt. Het masseren van kokosolie kan helpen de bacteriële flora te verminderen, maar het langer bewaren ervan kan je huidporiën verstoppen en de dingen erger maken. Het is dus aan te raden om de olie na het masseren te reinigen.”

Prajkta Sapre, (PG, Cosmetische Technologie) Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

  • Wat doet kokosolie voor je huid?
  • Hoe kokosolie te gebruiken om acne te genezen?
  • Wat te mengen met kokosolie voor betere resultaten?
  • Waarom ervaren maar weinig mensen acne-uitbraak als gevolg van kokosolie?

Wat doet kokosolie voor je huid?

Kokosolie is een van de meest multi-tasking ingrediënten van allemaal. Het kan worden gebruikt voor huidverzorging, wellness-doeleinden en koken. Voor huidverzorging is kokosnoot altijd beschouwd als het magische ingrediënt. Het laurinezuur in kokosolie is zeer antimicrobieel, wat helpt bij het bestrijden van acne-veroorzakende bacteriën.[1]

Volgens onderzoek naar de antimicrobiële eigenschap van laurinezuur, werd gezien dat het effectiever is in het vernietigen van Propionibacterium acne bacteriën dan benzoylperoxide, dat wordt beschouwd als de beste behandeling voor acne. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Natuurlijk helpt kokosolie bij de behandeling van huidontsteking en andere problemen zoals roodheid en irritatie.

Daarnaast bestaat kokosolie voor 80% tot 90% uit verzadigde vetten die helpen om het waterverlies van je huid te verminderen. De bovenste laag van je huid raakt vaak gebarsten en je verliest water. Maar kokosolie heeft het vermogen om die ongewenste scheuren te vullen met essentiële vetzuren. Zo houdt het je huid gehydrateerd en gezond. [2]

Samen met verzadigde vetten is kokosolie verrijkt met een hoge hoeveelheid antioxidanten. Het aanbrengen van kokosolie op de huid houdt het dus stevig en jeugdig.[3] Het heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A en E die u beschermt tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen.

De voordelen eindigen hier niet. Een gerandomiseerde dubbelblinde klinische studie werd uitgevoerd om het effect van actuele kokosolie op huidaandoeningen zoals eczeem te begrijpen. De studie toonde aan dat het topisch aanbrengen van kokosolie huidontsteking en irritatie bij jonge eczeempatiënten kan verminderen.

Hoe kokosolie te gebruiken om acne te genezen?

Acne is meestal een gevolg van stress, huidtrauma, hormonale veranderingen, onderliggende gezondheidsproblemen en slechte voedingsgewoonten. Het kan ook worden veroorzaakt door agressieve chemische producten, menstruatie en genetica. Deze puistjes kunnen worden gestopt met het gebruik van kokosolie, die gunstige eigenschappen heeft. Een vochtarme en droge huid is een verleidelijke plek voor acnebacteriën, dus hydratatie is een geweldige manier om acne op afstand te houden.

Kokosolie heeft meer dan 85% verzadigd vet en 15% onverzadigd vet. Het grootste deel van het vetgehalte van kokosolie is afkomstig van middellange keten vetzuren of MCFA. Dit bevat antioxidanten en is ook rijk aan antimicrobiële eigenschappen. Hoewel de antioxidanten uw huid kunnen beschermen, kunnen de antimicrobiële eigenschappen alle bacteriën, schimmels en micro-organismen doden.

Zoals hierboven vermeld, laurinezuur is een van de meest krachtige antimicrobiële middelen aanwezig in kokosolie die een grote rol speelt bij het doden van acne bacteriën. Ook zijn de andere vetzuren in kokosolie zeer effectief om de P. acne-bacteriën te vernietigen. [4]

Om maximaal voordeel te halen uit kokosolie, is de beste manier om het rechtstreeks op de huid aan te brengen. Hier zijn de manieren om het voor de huid te gebruiken –

1. Het beste type olie kiezen

Hoewel er veel soorten kokosolie op de markt verkrijgbaar zijn, is de juiste olie voor je huid biologische en virgin kokosolie. Het is vrij van chemicaliën en additieven. Virgin kokosolie is gemakkelijk verkrijgbaar in schoonheidswinkels en meerdere online platforms.

2. Gebruik vloeibare olie

Kokosolie heeft de neiging om na enige tijd te stollen, vooral in de winter. Probeer het gebruik van vaste kokosolie op je huid te vermijden. Warm het liever een beetje op om het vloeibaar te maken. Dat manier, je zult in staat zijn om al zijn olieachtige goedheid te verkrijgen.

3. Olie Massage

Topische toepassing van kokosolie vereist dat je het op je huid masseert. Experts raden u aan de olie rechtstreeks op uw huid aan te brengen en deze gedurende ten minste 30 seconden zachtjes te masseren. Je huid zal de olie onmiddellijk absorberen en het zal beginnen te genezen.

4. Reiniging

Houd de olie 10 tot 15 minuten op je huid. Was het vervolgens af met een milde reiniger. Breng daarna een moisturizer aan om de hydratatie vast te houden.

Wat te mengen met kokosolie voor betere resultaten?

1. Kokosolie &baking soda

Deze combinatie is geweldig als je op zoek bent naar een face wash. Neem 1 eetlepel zuiveringszout en 1 eetlepel virgin kokosolie. Meng het goed en breng het direct aan op je gezicht. Masseer je gezicht een tijdje en laat het vijf minuten intrekken. Was later je gezicht met warm water.

2. Kokosolie &suiker

Kokosolie &quot%suiker kan samen gebruikt worden als gezichtsscrub. Het verwijdert de dode huidcellen, vuil en extra talgolie van je huid. Het gebruik van deze kokos- en suikerscrub twee keer per week zou je geweldige resultaten geven tegen acne. Op die manier wordt de kans op acne-uitbraak verkleind.

3. Kokosolie & Honing

Neem 1 eetlepel kokosolie en meng 1/2 eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het een half uur zitten. Reinig daarna je gezicht met een milde reiniger en dep het droog. Dit mengsel helpt om acne puistjes onder controle te houden. Net als kokosnoot is honing ook antimicrobieel en helpt het bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën.

4. Kokosolie &lemon juice

Meng kokosolie en een paar druppels citroensap. Breng het aan op je gezicht als een masker. Laat het masker minstens 15 minuten op je gezicht zitten. Was het vervolgens af met lauw water en dep je huid droog.

Waarom ervaren maar weinig mensen acne-uitbraak als gevolg van kokosolie?

Kokosolie staat bekend als zeer comedogeen van aard. Dit betekent dat het je huidporiën kan verstoppen en acne-puistjes kan veroorzaken. Dat is de reden waarom, terwijl weinig mensen profiteren van kokosolie, anderen hierdoor acneproblemen kunnen ervaren.

Volgens onze Product Development Executive, Prajkta Sapre “Kokosolie is over het algemeen goed om op de huid aan te brengen. Maar als je het ’s nachts laat staan, kan dit acne veroorzaken, ongeacht je huidtype. Laurinezuur in kokosolie werkt als een antibacterieel middel dat acnebacteriën doodt. “

Ze voegt eraan toe: “Het masseren van kokosolie kan helpen de bacteriële flora te verminderen, maar het lang bewaren ervan kan je huidporiën verstoppen. Daarom wordt geadviseerd om de olie na het masseren te reinigen.” Vooral mensen met een gevoelige huid en een extreem acnegevoelige huid moeten het gebruik van kokosolie vermijden.

Inpakken

Kokosolie voor acne is alleen een goede keuze als het bij je huid past. De meeste mensen met een extreem acnegevoelige huid of een gevoelige huid worden geconfronteerd met problemen na het gebruik van kokosolie voor hun huid. Veel mensen hebben echter geprofiteerd van het gebruik van kokosolie om zich te ontdoen van acne. Het hangt alleen af van je huidtype. Als je eerdere ervaring hebt met acne-uitbraak als gevolg van kokosolie, vermijd het dan volledig.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen