Kokosolie is geen onbekende in de haarverzorgingswereld. Het is de meest populaire en meest gebruikte haarolie vanwege de vele voordelen. Maar heb je het op de juiste manier gebruikt? Wat nog belangrijker is, koop je een goede kwaliteit kokosolie?

Welnu, overtollige kokosolie in je haar laten zitten voor een lange duur of het aanbrengen van een kokosolie beladen met chemicaliën kan meer kwaad dan goed doen. Het gebruik hangt ook af van je hoofdhuid en haartype. Laten we dus begrijpen hoe we kokosolie kunnen kopen en gebruiken voor de beste resultaten.

Hoogtepunten:

 • Voordelen van kokosolie voor haar
 • Hoe kokosolie te gebruiken voor haargroei?
 • Wat voor soort kokosolie is het beste voor haar?
 • Hoe lang moet ik kokosolie in mijn haar laten zitten?
 • Wat gebeurt er als je kokosolie te lang in je haar laat zitten?

Voordelen van kokosolie voor haar

 • Een studie die de effectiviteit van minerale olie, zonnebloemolie en kokosolie onderzocht bij het voorkomen van haarschade, ontdekte dat kokosolie het beste werkte bij het binnendringen in de haarschacht en het voorkomen van haarschade. (1)
 • Omdat kokosolie is afgeleid van vetzuren, heeft het het vermogen om eiwitten in je haar vast te houden, waardoor haaruitval wordt voorkomen, schade wordt hersteld en je hoofdhuid schoon en gezond blijft. Dit is de reden waarom kokosolie applicatie wordt beschouwd als een van de beste diepe behandelingen die je je haar kunt geven in het comfort van je huis.
 • Studies hebben aangetoond dat kokosolie kan functioneren als een haarconditioneringsmiddel en over het algemeen veilig is voor toepassing. (2)
 • Kokosolie heeft ook antimicrobiële eigenschappen en helpt dus bij het bestrijden van roos en luizen in je haar. Het helpt ook droog haar te voorkomen door een fijne laag bescherming rond je haarlokken te vormen.
 • De natuurlijke olie in je haar valt vaak uiteen door overmatige hitte door styling of blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen. Dit is de reden waarom kokosolie werkt als de beste vervanging voor de oliën van je hoofdhuid.
 • Sommige studies hebben ook aangetoond dat kokosolie een natuurlijke zonbescherming voor je haar kan zijn. (3)

Hoe kokosolie te gebruiken voor haargroei?

Over een langere periode zal het maken van kokosolie een onderdeel van je haarverzorgingsroutine je meer gevoed, beheersbaar, sterk haar geven dat niet gemakkelijk breekt. Er zijn nogal wat methoden om dit te doen:

1. Begin altijd met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid kokosolie op het middengedeelte en verdeel het vervolgens over de rest van je haar. Masseer je hoofd zachtjes na het aanbrengen van de bloedcirculatie, wat zal helpen bij de absorptie van de olie in je hoofdhuid.

2. Je haar bevindt zich in feite in het meest kwetsbare stadium als het nat is. Het aanbrengen van kokosolie op je haar voor het wassen voorkomt schade en breuk. Dit komt omdat het aanbrengen van kokosolie op je haar de hoeveelheid water vermindert die door je haar wordt opgenomen tijdens het wassen, waardoor haaruitval wordt voorkomen.

3. Hoewel de meeste mensen olie op hun haar aanbrengen voordat ze het wassen, brengen sommigen ook olie aan op hun haar nadat ze het hebben gewassen. Studies zeggen dat kokosolie na het wassen op het haar wordt aangebracht, voornamelijk om de schade veroorzaakt door styling- of verzorgingsproducten te voorkomen. (4)

4. Velen gebruiken kokosolie ook als een natuurlijk haarmasker, waardoor het enkele uren samen in hun haar blijft zitten voordat ze het afspoelen. Dit geeft je haar een natuurlijke diep voedende behandeling. Het wordt aanbevolen om uw lokken eenmaal per week of in elke twee weken een diepe behandeling met kokosolie te geven.

Voor dik/krullend/droog haar:

Je kunt gul zijn met de hoeveelheid kokosolie die je aanbrengt. Hoe meer hoeveelheid je neemt, hoe beter de conditie die het je haar biedt. Vergeet echter niet om de hoeveelheid te beperken als je een extreem vette hoofdhuid hebt.

Voor dun/fijn/vet haar:

Je mag niet meer dan 10 druppels kokosolie in je haar aanbrengen. Dit komt omdat overtollige kokosolie kan leiden tot opbouw op je hoofdhuid, waardoor je haar wordt verzwaard en plat valt.

Wat voor soort kokosolie is het beste voor haar?

Pure en natuurlijke kokosolie kan droog en dof haar transformeren in gevoede, zachte lokken. Dit betekent dat je moet zoeken naar de ongeraffineerde, koudgeperste, maagdelijke variëteit.

Hoewel geraffineerde kokosolie hetzelfde hydraterende effect op het haar heeft, wilt u misschien uitkijken naar extra chemicaliën die vaak door veel merken worden gebruikt om de vervaldatum te verlengen.

Kokosolie is ook verkrijgbaar op de markt in een vloeibare vorm bij kamertemperatuur- bekend als gefractioneerde kokosolie. Het heeft een zeer vergelijkbaar hydraterend vermogen als ongeraffineerde, virgin kokosolie en is often gebruikt als dragerolie om essentiële oliën of andere oliën zoals amandel en castor te verdunnen.

Kokosolie wordt ook vaak doordrenkt met keratine in bepaalde haarproducten zoals haarmaskers en haarsprays.

Hoe lang moet ik kokosolie in mijn haar laten zitten?

Het wordt als veilig beschouwd om kokosolie ongeveer 10 tot 15 minuten aan te brengen en het vervolgens de hele nacht enkele uren samen in je haar te laten zitten. Als je echter heel fijn haar hebt, is het aan te raden om het niet ’s nachts te laten zitten. Vergeet niet om niet uit te stappen met kokosolie op je haar als je in een stoffig en vervuild gebied bent, omdat het vuil gemakkelijk kan blijven plakken en in je haar kan worden opgenomen.

Wat gebeurt er als je kokosolie te lang in je haar laat zitten?

Hoewel kokosolie over het algemeen als veilig wordt beschouwd om te gebruiken, hebben studies aangetoond dat het gebruik van te veel kokosolie in je haar gedurende zeer lang kan leiden tot een overtollige olieopbouw in je hoofdhuid en haar.

Je haar heeft al wat natuurlijke oliën in zich. Het gebruik van overtollige kokosolie naast de natuurlijke oliën in je haar kan ervoor zorgen dat je haar erg vettig en dof aanvoelt. Het kan er ook voor zorgen dat fijn haar dunner lijkt als je kokosolie te lang in je haar laat zitten.

Sommige mensen klagen over haaruitval tijdens het wassen van hun haar na het aanbrengen van kokosolie. In dergelijke gevallen kan het haarverlies te wijten zijn aan enkele andere factoren. Het gebruik van kokosolie zorgt er alleen voor dat het reeds gebroken haar van je hoofdhuid valt tijdens het wassen.

Inpakken

Kokosolie wordt beschouwd als een wonderlijke natuurlijke olie die wonderen doet voor je haar. Het herstelt niet alleen haarschade veroorzaakt door styling, hitte en blootstelling aan verontreinigende stoffen, maar voorkomt ook uitdroging en kroezen. Langdurig gebruik van kokosolie geeft je gevoed, sterker, gezonder en beter beheersbaar haar.

Kokosolie verbetert ook de gezondheid van je haar en hoofdhuid in de loop van de tijd, voorkomt haaruitval en stimuleert de haargroei. Het is belangrijk op te merken dat je kokosolie enige tijd een deel van je haarroutine moet maken om de voordelen te zien.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen