Kokosolie is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van veel Indiase huishoudens. Of het nu gaat om koken, huidverzorging of haarverzorging, het wordt in bijna alles gebruikt.

Er is echter nog steeds een grijs discutabel gebied als het gaat om kokosolie voor de huid. Veel mensen vragen zich af of het goed is om kokosolie ’s nachts op je gezicht te laten zitten.

Leer vandaag over de top 5 voordelen van het aanbrengen van kokosolie op het gezicht en of je het ’s nachts kunt laten staan.

Hoogtepunten:

  • Moet je kokosolie voor het gezicht gebruiken?
  • Voordelen van het aanbrengen van kokosolie op je gezicht
  • Hoe kokosolie voor de huid te gebruiken?
  • Bijwerkingen van het gebruik van kokosolie voor de huid

Moet je kokosolie voor het gezicht gebruiken?

Het gebruik van kokosolie voor de huid is geen nieuw concept. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt voor huidverzorgingsdoeleinden. Kokosolie heeft laurinezuur dat antimicrobieel van aard is. Het bestrijdt acne-veroorzakende bacteriën en doodt ze. Kokosolie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en is een krachtig vochtinbrengend middel voor je huid. Met meerdere voordelen is het veilig om te zeggen dat kokosolie kan worden gebruikt voor uw gezichtshuid.

Voordelen van het aanbrengen van kokosolie op je gezicht

1. Hydratatie van de huid

Kokosolie bevat 80% tot 90% verzadigde vetten. Het helpt om scheuren en waterverlies in de bovenste laag van je huid onder controle te houden door de scheuren te vullen met essentiële vette lipiden.[1] Het gebruik van kokosnoot op je huid zal de gezondheid van de beschermende barrière van je huid behouden en het vocht vasthouden. Op die manier blijft je huid gehydrateerd en soepel.

2. Bestrijdt acne-veroorzakende bacteriën

Wanneer uw haarzakjes verstopt zijn door talgolie en dode huidcellen, kan dit leiden tot acne veroorzaakt door een bacterie genaamd Propionibacterium acnes. Kokosolie kan nuttig zijn omdat het een hoge hoeveelheid laurinezuur bevat, wat antimicrobieel is.[2]

De antimicrobiële eigenschappen van kokosolie vechten tegen de acne-veroorzakende bacteriën. [3] In feite suggereert een studie over antimicrobiële eigenschappen van laurinezuur dat laurinezuur krachtiger is in het doden van P. acne-bacteriën dan benzoylperoxide, een populaire acnebehandeling.

Wist je dat?

Een combinatie van laurinezuur (kokosolie) &retinoïnezuur kan de groei van acne-veroorzakende bacteriën op je huid stoppen. [4]

3. Verhoogt de collageenproductie

Kokosolie heeft een hoge hoeveelheid antioxidanten, wat de sleutel is tot het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het heeft ook vitamine A en E die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen hebben de neiging om de collageenlaag van je huid af te breken en leiden tot tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Omdat kokosolie bijdraagt aan het behoud van uw collageenproductie, vermindert het de tekenen van veroudering van uw huid. [5]

4. Vermindert huidontsteking

Kokosolie wordt vaak gebruikt om ontstoken huidaandoeningen te genezen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de huid van binnenuit kalmeren. Het is een 100% natuurlijk en veilig ingrediënt om te gebruiken voor huidontsteking aandoeningen zoals eczeem. Volgens een dubbelblinde klinische studie verbeterde topische toepassing van virgin kokosolie de huidconditie van jonge eczeempatiënten.

5. Verwijdert donkere vlekken

Het klinkt misschien verrassend, maar kokosolie heeft huidbleekende eigenschappen. Het kan dus worden gebruikt om de donkere vlekken van uw huid te verlichten. Het helpt bij de celvernieuwing en versnelt het genezingsproces van je huid. Natuurlijk, als je huid littekens, donkere vlekken of vlekken heeft, beginnen ze te vervagen.

Esse Organic Skincare’s Tip:

Voeg een paar druppels citroensap toe aan kokosolie om het effect van de olie te versterken. Het zal de donkere vlekken sneller verwijderen.

Hoe kokosolie voor de huid te gebruiken?

1. Als make-up remover

Kokosolie is een geweldige keuze als het gaat om het verwijderen van make-up. Niet iedereen zou een chemische oplossing willen gebruiken om hun dagelijkse make-up te verwijderen. Integendeel, een natuurlijke maar effectieve manier om make-up te verwijderen is kokosolie. Dep gewoon wat kokosolie in een watje en veeg de make-up voorzichtig van je gezicht. Het zal niet alleen je gezicht diep reinigen, maar ook hydrateren.

2. Als lipgloss

Harde lipglossen op chemische basis maken je lippen droog en schraal. Je kunt de chemicaliën weggooien en een natuurlijke lipgloss omarmen. Een kleine hoeveelheid kokosolie op je lippen werkt net als een glanzende lipgloss. Het beste deel van deze lipgloss is dat het je lippen gehydrateerd en gezond houdt.

3. Als natuurlijke highlighter

Wie heeft er een dure highlighter nodig als je er kokosolie voor kunt gebruiken? Een verlichtetle dab van kokosolie op je jukbeenderen zal het spel veranderen. Dit is een handige truc, vooral als je niet in de stemming bent om make-up op te doen, maar een kleine boost op je look nog steeds nodig is.

Bijwerkingen van het gebruik van kokosolie voor de huid

Hoewel kokosolie gunstig is voor de huid, is het misschien niet voor iedereen geschikt, vooral wanneer het ’s nachts wordt aangebracht. Het hangt alleen af van uw huidtype en textuur. Het varieert ook van persoon tot persoon, afhankelijk van hun huidige huidconditie.

Prajkta Sapre, Product Development Executive bij Esse Organic Skincare, zegt: “Oliën, vooral kokosolie, mogen niet van de ene op de andere dag worden bewaard. Ze kunnen de acne veroorzaken of verergeren. Oliën moeten worden aangebracht om te masseren en vervolgens worden afgewassen.”

Sommige acne-gevoelige mensen vinden kokosolie uiterst nuttig om acne en acnelittekens te behandelen, terwijl anderen kunnen klagen over kokosolie die hun acne-aandoening verergert. Gezien het feit dat kokosolie comedogeen is, kan het je huidporiën verstoppen, waardoor de acnesituatie verergert.

Ook suggereren experts dat als u langdurig antibiotica gebruikt, u het gebruik van kokosolie voor uw gezicht moet vermijden. In ernstige gevallen kan kokosolie uw huidporiën verstoppen en leiden tot schimmelinfecties. Een dergelijke schimmelhuidaandoening is Pityrosporum folliculitis.[6]

Mensen met een zeer gevoelige huid moeten het gebruik van kokosolie op hun gezicht vermijden. Als je toch wilt zien of kokosolie werkt voor je huid, gebruik dan een heel klein beetje om een patchtest te doen. Voer de test uit op de rug van uw hand en wacht 24 uur om te controleren op een belangrijke reactie. Als uw huid geen enkel teken van ongemak, roodheid of jeuk vertoont, bent u klaar om te gaan.

Inpakken

Kokosolie wordt goed geassocieerd met huidvoordelen zoals diepe hydratatie, het verminderen van ontstekingen en acnebehandeling. Maar niet iedereen kan er baat bij hebben. Kokosolie is comedogeen en het veroorzaakt acne uitbraak bij sommige mensen. Het hangt dus af van uw huidtype en huidige conditie.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen