Overweegt u langdurige lichaamsontharing, maar kunt u niet de beste optie voor uw huid kiezen? Laat ons het u gemakkelijker maken. De twee meest populaire opties zijn laserontharing en elektrolyse.

Beide procedures richten zich op de haarzakjes onder uw huid om de haargroei permanent of semi-permanent te stoppen. Maar de vraag die vaak opkomt is, welke je betere resultaten zal geven en wat de voor- of nadelen van elk zijn.

Lees dus snel verder, voor alle benodigde informatie die je nodig hebt voordat je kiest voor een langdurige ontharingsprocedure.

Hoogtepunten:

 • Wat is laserontharing?
 • Wat is elektrolyse?
 • Laser ontharing vs elektrolyse
 • Wat zijn de bijwerkingen van laserontharing &elektrolyse?
 • Laserontharing vs. elektrolyse – welke is beter?

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een populaire cosmetische procedure die gebruik maakt van sterk geconcentreerde laserstralen op de haarzakjes. [1] Je haarzakjes absorberen het licht erin en vernietigen het haar en stoppen verdere haargroei.

In de VS is laserontharing de meest gebruikte ontharingsmethode. Volgens het rapport van de American Society of Dermatology is het gebruik van laserontharing sinds 2013 met ongeveer 30% geëscaleerd. [2]

Dit kan haar verwijderen van je gezicht, rug, armen, oksels, benen, bikinilijn etc. Hoewel laserontharing de haargroei niet permanent stopt, is het effectiever dan gebruikelijke ontharingsmethoden zoals harsen en scheren.

Wat is elektrolyse?

Elektrolyse is een andere klinisch uitgevoerde ontharingsprocedure. Het beschadigt de haarzakjes in het beoogde gebied van uw huid en stopt de haargroei. Bij deze methode wordt een epilator gebruikt om het haar van je huid te verwijderen.

De epilator zal de radiofrequentie van de kortegolf doorgeven aan uw haarzakjes, waardoor ze worden beschadigd. Het verwijdert het reeds bestaande haar van je huid en voorkomt nieuwe haargeneratie.

De Amerikaanse Food And Drug Administration keurt elektrolyse goed als een permanente methode voor ontharing. [3]

Laser ontharing vs elektrolyse

Laser ontharing

Elektrolyse

Hoe het werkt

Experts gebruiken milde straling door laserstralen om de haarzakjes te beschadigen. Het verwijdert het haar en stopt de haargeneratie.

De procedure richt zich op melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de haarkleur.

Elektrolyse is ook een klinisch uitgevoerde procedure waarbij een apparaat in uw haarzakjes wordt ingebracht om een milde elektrische golf aan hen door te geven. Het beoogde haar begint uit te vallen en regenereert nooit.

Het richt zich op de papilla, die de oorzaak is van haargroei.

Effectieve gebieden

Haar op uw gezicht, rug, oksels, armen, benen kan worden verwijderd met behulp van het laserontharingsproces.

Elektrolyse kan worden gebruikt op de meeste delen van uw lichaam, zoals wenkbrauwen, gezicht, oksels, armen, buik, dijen, borsten en benen.

Hoe lang duurt het

De duur van de laserontharing is afhankelijk van uw geslacht en de grootte en hoeveelheid van het haar. Meestal duurt een volledige lichaamsontharingssessie ongeveer twee tot drie uur. Maar een bepaald gebied kan minder tijd in beslag nemen.

Het duurt meerdere sessies om de hele therapie te voltooien. Meestal duurt elke sessie ongeveer 15 minuten tot een uur. De meeste klanten komen elke week terug totdat het haar permanent is verwijderd.

Pros

1. Laserbehandeling duurt minder sessies om het hele proces te voltooien.

2. De laser richt zich op donker en grof haar.

3. Het is een snelle en effectieve procedure.

4. Heeft een langdurig effect.

1. Er wordt geen agressieve chemische stof gebruikt voor elektrolyse.

2. Het verwijdert je haar permanent.

3. Het past bij bijna elk huid- en haartype.

4. U kunt uw dagelijkse taken onmiddellijk na de procedure hervatten.

Tegens

Nee. FDA keurt laserbehandeling niet goed als een permanent ontharingsproces. Het heeft alleen goedkeuring gekregen als een haarreductieproces.

Ja. De FDA heeft elektrolyse goedgekeurd.

Huidtype

Past niet bij alle huidtypes. Veel zal ook afhangen van de kwaliteit van de gebruikte laser. De beste resultaten zijn te zien op een lichte huid en donker grof haar. Het is niet veilig voor een donkergekleurde of gebruinde huid.

Elektrolyse is veilig voor bijna alle huidtypes.

Hlucht Type

Laserontharing is niet voor alle haartypes. Het werkt niet voor blond, grijs en rood haar.

Het is geschikt voor alle haartypes.

Hoe lang duurt het?

Het is een semi-permanente ontharingsprocedure. Je haar komt maandenlang niet meer terug. Ook wanneer het haar terug begint te groeien, is het fijner en lichter.

Elektrolyse is een permanent ontharingsproces.

Wat zijn de bijwerkingen van laserontharing &elektrolyse?

A. Laser ontharing

De laserontharingsmethode maakt je huid lichtgevoelig. Dit betekent dat je huid gevoelig wordt voor zonlicht. De Amerikaanse Food And Drugs Administration heeft verklaard dat er een paar verdovende middelen aanwezig zijn in laserontharingstherapie. Het kan ernstige levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken bij sommige mensen. Hieronder staan enkele van de kleine bijwerkingen die kunnen optreden na laserontharing.

 • Zwelling op je huid
 • Irritatie
 • Veranderde huidskleur
 • Roodheid

Milde bijwerkingen hebben de neiging om te vervagen op hun eigen binnen een paar uur na de voltooiing van de procedure. Als een van de bijwerkingen langer aanhoudt dan normaal, wordt medische hulp ten zeerste aanbevolen.

B. Elektrolyse

Elektrolyse heeft geen ernstige bijwerkingen, maar een paar milde bijwerkingen kunnen optreden. Nadat de behandeling is voltooid, kan uw huid ontstoken en rood aanvoelen. Dergelijke milde bijwerkingen hebben de neiging om binnen een dag of twee weg te gaan. [4] Bij weinig mensen kan elektrolyse echter littekens, keloïde littekens en grote veranderingen in de huidskleur veroorzaken.

Laserontharing vs. elektrolyse – welke is beter?

Na analyse van alle aspecten van zowel laserontharing als elektrolyse, is het veilig om te zeggen dat elektrolyse beter is.

 • Ten eerste wilt u een procedure die u bevrijdt van harsen, scheren en andere pijnlijke methoden. Elektrolyse zal u permanent verlichting geven van ongewenst haar op uw lichaam.
 • Ten tweede gebruikt de elektrolysemethode geen agressieve chemicaliën en veroorzaakt het ook geen ernstige bijwerkingen.
 • De hersteltijd na elektrolyse is ook minimaal.
 • Het belangrijkste is dat elektrolyse fda-goedkeuring heeft als een permanente ontharingsprocedure.

Wat je echter voor je huid wilt, is volledig jouw beslissing. Het hangt af van je huidtype, hoeveelheid haar, budget etc. Baseer uw keuze ook op de vraag of u een langdurig effect of een permanent effect wilt. De gedetailleerde vergelijking hierboven zal u helpen bij het kiezen van de beste ontharingsmethode voor de lange termijn.

Inpakken

Ontharing is altijd een zorgelijke taak geweest. Constant door het pijnlijke proces van harsen, scheren en plukken kan vermoeiend zijn. Velen zoeken naar een langdurige of permanente oplossing voor ontharing. Zowel laserontharing als elektrolyse zijn professionele procedures om ongewenst haar uit uw lichaam te verwijderen.

Deze twee hebben ook een behoorlijk aantal voor- en nadelen. Met een duidelijk beeld van beide procedures zou het kiezen van de beste optie gemakkelijker moeten zijn. Wees mindful en analyseer elk aspect voordat je een beslissing neemt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen