Mango’s zijn effectief gebleken bij het verzachten van de geïrriteerde huid en het verminderen van de symptomen van eczeem en psoriasis. Omdat de schoonheidsindustrie zichzelf voortdurend innoveert, worden mango’s nu gebruikt in boters, crèmes en lippenbalsems.

Het mangozaad is de primaire bron van voedingsstoffen die nodig zijn voor je huid. Wanneer de inhoud van het zaad wordt geëxtraheerd om een romige boter te vormen, kan het op je huid en haar worden gebruikt om vocht toe te voegen en te glanzen.

Wist je dat mango’s traditioneel werden gebruikt als onderdeel van medicijnen om het wondgenezingsproces te versnellen? Uiteindelijk werd ontdekt dat mango’s ook aanzienlijk kunnen helpen om de gezondheid van je huid aanzienlijk te ondersteunen. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Wat is mangoboter?
 • Voordelen van het gebruik van mangoboter
 • Mango Boter Vs Shea Boter
 • Wie moet mangoboter gebruiken?
 • Wanneer moet je mangoboter gebruiken?
 • Wat kun je mengen met mangoboter?
 • Hoe vaak moet je mangoboter gebruiken?

Wat is mangoboter?

Mangoboter is wat de naam precies suggereert – het is een vet afgeleid van mangozaden. Het is ook bekend als mango kernel boter. Het is meestal halfvast van vorm wanneer het bij koele temperaturen wordt bewaard, maar smelt meestal wanneer het in contact komt met de huid.

Het bezit uitstekende hydraterende eigenschappen die bijdragen aan het voeden van uw huid en het gezond houden ervan.

Voordelen van het gebruik van mangoboter

Mangoboter zit boordevol antioxidanten en werkt als verzachtend middel om de huid te verzachten. Dit maakt het een geweldig ingrediënt voor de huid.

1. Elimineert jeukende en droge huid

close view van de vrouw die op de bank zit en crème aanbrengt

Mangoboter is effectief in het voorkomen van ontstekingen en jeuk veroorzaakt door een droge huid. Het is een uitstekende bron van triglyceriden (een vorm van glycerine).

Dit zijn vetzuren die werken als verzachtende middelen om de huid te verzachten en te voorkomen dat deze droog en jeukend aanvoelt. Het bevat ook vitamine C, wat op veel manieren gunstig is voor je huid.

2. Beschermt tegen UV-stralen

Mangoboter komt in contact met zuurstof, het produceert salicylzuur. Salicylzuur is een uitstekende exfoliant die werkt door een specifiek eiwit in de huid genaamd keratine te verzachten. Dit helpt bij het verwijderen van de bovenste laag van de huid die schilferig, jeukend en droog is geworden [1].

Het wordt ook veel gebruikt om symptomen van eczeem, psoriasis en andere droge huidaandoeningen te behandelen.

3. Voorkomt de ontwikkeling van rimpels

Volgens sommige studies bevat mangoboter antioxidanten zoals vitamine C die vrije radicalen in je huid bestrijden.

Vrije radicalen zijn moleculen die een ravage aanrichten in het lichaam. Ze beschadigen weefsel en DNA en dragen bij aan rimpels en andere huidproblemen. Dit voorkomt dat je huid rimpels ontwikkelt. [2]. Het helpt ook bij de productie van collageen, een eiwit dat van nature in je huid aanwezig is en het stevig en rimpelvrij houdt [3].

Mango Boter Vs Shea Boter

Sheaboter wordt gewonnen uit de noot van de sheabomen. Het wordt gebruikt in verschillende producten voor huid en haar. Het bevat vitamine A, E en F die bijdragen aan een gezonde huid en haar. Het wordt gebruikt om de huid te hydrateren en te verjongen.

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen mangoboter en sheaboter. Het is moeilijk te zeggen welke beter is en hangt vooral af van je huidtype en persoonlijke voorkeur.

1. Mangoboter heeft een lager smeltpunt

Mangoboter en sheaboter bevatten dezelfde hoeveelheid vetzuren, maar in verschillende verhoudingen. Mangoboter heeft een hogere hoeveelheid oliezuur dat de neiging heeft om gemakkelijk te smelten. Sheaboter heeft meer tijd nodig om in je handen te smelten.

2. Verschil in geur

Mensen verwachten meestal dat mangoboter een zoete geur heeft. Het is echter afgeleid van het zaad en heeft geen geur. Sheaboter heeft een rokerige geur die misschien niet aangenaam is, maar niet lang blijft.

3. Uiterlijk

Mangoboter is romig van textuur en wit van kleur.

Sheaboter is van nature beige, tenzij verwerkt.

Andere verschillen zijn:

Afgeleid van

Mango zaden

Sheaboom

Hydratatie

Intense hydratatie met UV-bescherming

Intense hydratatie

Mengen met andere oliën

Mengt goed met oliën

Mengt goed met oliën

Houdbaarheid

4-6 maanden

11-12 maanden

Huidverzorging

 • Hydrateert de huid
 • Helpt wie acne littekens, rimpels, striae
 • Helpt bij eczeem en psoriasis symptomen
 • Reinigt de huid
 • Hydrateert de huid
 • Helpt bij acne littekens en striae
 • Beschermt cellen tegen milieuschade
 • Vermindert UV-geïnduceerde schade bij de huid

Gebruikt in

Boters, lippenbalsem en crèmes

Boters, lippenbalsem en crèmes

Voedingsstoffen

Vetten en vitamine A, C en E

Vetten en vitamine A, E en F

Wie moet mangoboter gebruiken?

Mangoboter wordt beschouwd als een effectieve remedie voor droge huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het biedt ook huidbescherming vanwege het vermogen om emolliency te produceren [4]

Als u dergelijke aandoeningen ervaart, kunt u mangoboter gebruiken om uw huid te kalmeren, omdat het effectief helpt jeuk en schilferigheid te verlichten.

Als je huid vettig is, kan het erg vettig aanvoelen. Je kunt het in kleinere hoeveelheden gebruiken als je huid vettig is.

Mangoboter is ook niet-comedogeen, wat betekent dat het je poriën niet blokkeert. Als je een acnegevoelige huid hebt, kun je deze boter ook gebruiken om je huid gehydrateerd te houden.

Wanneer moet je mangoboter gebruiken?

twee rijpe mango's op witte achtergrond

Mangoboter is niet-comedogeen en kan door elk huidtype worden gebruikt. Vanwege de zeer hydraterende en voedende eigenschappen, kunt u het gebruiken wanneer uw huid hydratatie nodig heeft om het zacht en gezond te houden.

Wat kun je mengen met mangoboter?

Je kunt mangoboter mengen met een dragerolie naar keuze. Het toevoegen van een paar druppels van een essentiële olie die bij je huid past, kan ook effectief verschillende huidproblemen behandelen.

DIY Mango Boter voor je huid

Wat je nodig hebt:

 • Ongezouten boter (1 kop)
 • Mango (1 kop)
 • Plasticfolie
 • Blender
 • Dragerolie (optioneel)
 • Etherische olie (optioneel)

Snijd een mango open en schep het eetbare deel eruit. Je kunt een blender gebruiken om de boter met de mango te mengen. Doe de boter in een bakje. Bewaar het niet langer dan twee weken in uw koelkast.

Mangoboter heeft de neiging om samen te klonteren. Je kunt het gebruiken met andere soorten boter of oliën voor een romige en gladdere textuur om dit te voorkomen.

Je kunt ook een dragerolie naar keuze aan je boter toevoegen. Dit maakt je huid zachter omdat oliën werken als een verzachtend middel op je huid. Het zal je boter effectiever maken in het verzachten van huidirritatie en andere problemen.

Bovendien kunt u enkele druppels van uw essentiële olie aan het mengsel toevoegen. Als je huid droog of gevoelig is, voeg dan geen olie toe die een allergische reactie kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, moet u een patchtest uitvoeren voordat u iets anders aan uw boter toevoegt.

Hoe vaak moet je mangoboter gebruiken?

Mangoboter kan twee keer per dag op je huid worden gebruikt om het te hydrateren. Als je een vette huid hebt, kun je het in kleinere hoeveelheden gebruiken om te voorkomen dat je huid vettig aanvoelt.

Voor het beste resultaat breng je mangoboter aan wanneer je huid licht vochtig is na een douche, om het grondig door je huid te laten sijpelen.

Inpakken

Mangoboter is afgeleid van de zaden van de vrucht en werkt in wezen door de huid te hydrateren. Het wordt beschouwd als veilig en een effectieve remedie voor droge huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Je kunt thuis ook je eigen mangoboter maken met ongezouten boter. Vergeet niet dat het toevoegen van een essentiële of een dragerolie de textuur en werkzaamheid van de boter zal verbeteren.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen