Wist je dat zonnebrandcrèmes twee belangrijke varianten hebben? Ja, dit zijn minerale zonnebrandmiddelen en chemische zonnebrandmiddelen. Hoewel beide het gemeenschappelijke doel dienen om u te beschermen tegen UV-stralen, werken ze heel anders.

Hier bespreken we de verschillen tussen minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème en helpen we u te beslissen welke geschikt is voor uw huidtype!

Hoogtepunten:

  • Wat is minerale zonnebrandcrème?
  • Wat is chemische zonnebrandcrème?
  • Wat is het verschil tussen minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème?
  • Minerale VS chemische zonnebrandcrème: wat is geschikt voor u?

Wat is minerale zonnebrandcrème?

Minerale zonnebrandcrème is het primaire type zonnebrandcrème dat mineralen bevat als actieve ingrediënten. Minerale zonnebrandcrème wordt ook wel fysieke zonnebrandcrème genoemd. Het zorgt voor een fysieke barrière tegen de UV-stralen en beschermt je huid. Dit type zonnebrandcrème wordt niet opgenomen in uw huid en kan leiden tot verstopte huidporiën.

Wat is chemische zonnebrandcrème?

Zoals de naam al doet vermoeden, bevatten chemische zonnebrandmiddelen veel chemische ingrediënten. De functie van chemische zonnebrandcrème wordt bepaald door de chemische structuur. Deze structuur is een combinatie van ingrediënten van de carbonylgroep en aromatische verbindingen. Het zet de schadelijke stralen om in warmte. [1]

Chemische zonnebrandmiddelen hebben een aantal schadelijke effecten vanwege de verschillende chemische ingrediënten die erin aanwezig zijn. Het kan uw huid beïnvloeden na langdurig gebruik. Volgens de Food &Drugs Administration zijn bepaalde ingrediënten in chemische zonnebrandcrème niet veilig. [2]

Wat is het verschil tussen minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème?

Minerale zonnebrandcrème

Chemische zonnebrandcrème

Ingrediënten

Zinkoxide en titaandioxide zijn de meest voorkomende ingrediënten die worden gebruikt in een minerale zonnebrandcrème.

Oxybenzone, Octinoxaat, Avobenzone, Homosalaat, Octisalaat, Octocryleen, Padimate O, Sulisobenzone etc. [3]

Hoe werkt het?

Minerale zonnebrandcrème zit bovenop je huid en werkt als een beschermende barrière. Het laat de UVA- en UVB-straal niet in uw huid komen. De barrière buigt de zonnestralen af, zodat ze terugkaatsen van je huid.

Chemische zonnebrandcrème wordt opgenomen in uw huid en zet de UVA & UVB-stralen om in warmte en geeft ze later af.

Pros

Ingrediënten van minerale zonnebrandcrème zijn anti-irriterende stoffen die het beste werken voor de gevoelige huid. Het voorkomt ook schade door vrije radicalen.

Chemische zonnebrandcrème is gemakkelijk aan te brengen en laat na het aanbrengen geen witte tint achter. Het is meestal waterbestendig

Tegens

Minerale zonnebrandcrème is moeilijk aan te brengen omdat het niet in je huid wordt opgenomen. Het kan witte sporen achterlaten na de toepassing.

Chemische zonnebrandcrème heeft schadelijke ingrediënten op chemische basis die uw huid aantasten. Het kan acne veroorzaken, allergische reacties veroorzaken en zelfs bepaalde huidaandoeningen verergeren.

Veiligheid voor kinderen

Omdat minerale zonnebrandcrème geen schadelijk ingrediënt bevat, wordt het als veilig beschouwd voor kinderen.

Experts raden aan om chemische zonnebrandcrème voor kinderen te vermijden. Kinderen hebben een zachte en gladde huid die de hardheid van chemicaliën misschien niet aankan.

Wanneer te gebruiken?

Minerale of fysieke zonnebrandcrème begint onmiddellijk te werken nadat je het op je huid hebt aangebracht.

Chemische zonnebrandcrème heeft 20 tot 25 minuten nodig om na het aanbrengen te werken. Je moet dus wachten op die periode voordat je onder de zon gaat.

  vrouw die zonnebrandcrème op haar hand aanbrengtMinerale VS chemische zonnebrandcrème: wat is geschikt voor u?

De juiste soort zonnebrandcrème voor u hangt af van verschillende factoren, waarvan de belangrijkste uw huidtype is.

1. Droge huid

De eerste prioriteit voor mensen met een droge huid is een goede hydratatie. Als je een droge huid hebt, kies dan voor een zonnebrandcrème die niet alleen bescherming biedt tegen UV-stralen, maar ook enkele vochtinbrengende elementen bevat. Minerale zonnebrandcrème is de beste optie voor u. Zoek naar een minerale zonnebrandcrème op basis van lotion met een SPF tussen de 30 en 50.

2. Normale huid

Mensen met een normale huid hoeven zich niet veel zorgen te maken tijdens het kopen van een huidverzorgingsproduct. Mensen met een normale huid kunnen kiezen voor elke soort zonnebrandcrème die ze willen, ongeacht hun geslacht. Maar experts suggereren dat het altijd beter is om minerale zonnebrandmiddelen te kiezen om elke vorm van huidirritatie of allergische reacties te voorkomen.

3. Gevoelige huid

Minerale zonnebrandcrème wordt aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid. Het bevat zinkoxide en titaandioxide which werken als anti-irriterende stoffen. Dit garandeert veiligheid voor mensen met een gevoelige huid. Zinkoxide is ook een geweldige UVA-blokker die je beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Als u een chemische zonnebrandcrème gebruikt die parabenen of oxybenzone bevat, kan dit u huidirritatie veroorzaken.

4. Vette huid

Wanneer talgklieren een overmatige hoeveelheid talgolie produceren, wordt de huid vettig. Je zou een vettig huidoppervlak opmerken, zelfs nadat je het hebt schoongemaakt met een gezichtsreiniger of reinigingsmiddel. Je hebt een lichtgewicht en niet-vette zonnebrandcrème nodig die perfect past bij je huid. De meeste mensen met een vette huid gebruiken niet-vette chemische zonnebrandcrème die in de huid wordt opgenomen en de huidporiën niet verstopt.

5. Acne-gevoelige huid

Acne-gevoelige huid kan extreem frustrerend zijn. Het kost veel moeite om huidverzorgingsproducten te kiezen voor de acnegevoelige huid. Als je ook een acnegevoelige huid hebt, kies dan je zonnebrandcrème na een beetje onderzoek. Probeer minerale zonnebrandcrème te kopen in plaats van chemische. Zorg er ook voor dat je zonnebrandcrème niet-comedogeen is [4], wat betekent dat het speciaal is gemaakt om acne te voorkomen.

Inpakken

Zonnebrandcrème is een must als je onder de zon gaat. Maar welke zonnebrandcrème je kiest voor je huid maakt ook veel uit. Niet elke zonnebrandcrème is bedoeld voor je huid, dus kies op basis van je huidtype. Mensen met een droge huid of een normale huid worden aanbevolen om minerale zonnebrandcrème te gebruiken, terwijl mensen met een vette huid baat kunnen hebben bij chemische zonnebrandcrème. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide soorten zonnebrandcrème en er de maximale voordelen uit halen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen