Heb je ooit een eeuwig jeugdige huid gewenst? Hoewel dit misschien moeilijk te bereiken is, zijn er eenvoudige manieren om uw verouderingsproces te vertragen. Als je iemand bent die je jeugdige gloed langer wil behouden, moet je op de hoogte zijn van peptiden.

Peptiden zijn kortere ketens van aminozuren die grote penetratieve vermogens hebben. In dit artikel vertellen we je waarom de wereld enthousiast is over dit ingrediënt.

Hoogtepunten:

  • Wat zijn peptiden?
  • Hoe werken peptiden in uw huidverzorging?
  • Voordelen van polypeptiden voor de huid
  • Hoe peptiden in uw huid te verhogen?
  • Welke peptiden heb je nodig in je routine?
  • Welke veranderingen kunt u verwachten van peptiden in huidverzorging?
  • Wat zijn koperpeptiden?
  • Bijwerkingen van polypeptiden

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn chemische verbindingen die zijn samengesteld uit gefragmenteerde ketens van aminozuren. Het zijn de bouwstenen voor de andere eiwitten in je lichaam, waaronder keratine, elastine en collageen, die je huid stevig houden.

Ze fungeren als katalysatoren voor de huid om meer collageen en elastine te produceren, wanneer ze in combinatie met andere ingrediënten worden gebruikt. Dit betekent dat ze helpen bij het gezond houden van je huid.

Hoe werken peptiden in uw huidverzorging?

Hoewel peptiden al in je lichaam aanwezig zijn, blijft de huid collageen verliezen naarmate je ouder wordt. Peptiden triggeren de huidcellen om meer collageen en elastine te produceren, waardoor de huid een jonger uiterlijk krijgt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat peptiden meerdere rollen vervullen, omdat ze de huid hydrateren en kalmeren en ook steviger maken.

Voordelen van polypeptiden voor de huid

Peptiden dringen diep door in de cellen van de huid en zorgen er op hun beurt voor dat de huid meer collageen produceert, wat het verouderingsproces vertraagt. Ze hebben een bewezen werkzaamheid bij het omkeren van tekenen van veroudering [1] en zelfs het verhogen van de bloedstroom. Polypeptiden helpen ook bij snellere wondgenezing en verminderen ontstekingen.

Hoe peptiden in uw huid te verhogen?

U kunt producten kiezen die peptiden vermelden als een belangrijk ingrediënt in de samenstelling. Omdat ze kunnen worden opgenomen in vochtinbrengende crèmes, maskers en serums, kunt u deze allemaal opnemen in uw huidverzorgingsregime voor maximale voordelen.

In sommige gevallen zal de dermatoloog ook een serum op basis van peptiden aanbevelen na procedures zoals dermabrasie of huidpeelings, zodat de penetratie van de ingrediënten hoger is en de huid sneller geneest. Supplementen zoals collageenpeptiden die tekenen van veroudering kunnen omkeren, zijn ook een optie.

Welke peptiden heb je nodig in je routine?

U kunt actuele serums opnemen die peptiden bevatten omdat ze gunstig zijn voor de huid. Collageenpeptiden in de voeding zijn ook effectief bij wondgenezing, huidherstel en de vermindering van fijne lijntjes en rimpels. Eiwitrijke voedingsmiddelen kunnen ook in uw dieet worden opgenomen, omdat deze rijk zijn aan peptiden.

Welke veranderingen kunt u verwachten van peptiden in huidverzorging?

Hoewel peptiden het verouderingsproces niet volledig kunnen stoppen, wat de belangrijkste reden is waarom de collageenproductie vertraagt, kunnen ze de huid verstevigen en gladder maken bij regelmatig en langdurig gebruik.

Dat gezegd hebbende, alleen peptiden zijn niet genoeg. Raadpleeg uw dermatoloog of kies een huidverzorgingsproduct dat andere effectieve ingrediënten bevat, zoals antioxidanten en vitamine C, die ook enige schadebeperking doen.

Koperpeptiden

Wat zijn koperpeptiden?

Koperpeptiden [2] staan bekend als een van de meest effectieve ingrediënten die worden gebruikt in anti-aging producten. Studies hebben aangetoond dat koperpeptide verhoogt de productie van collageen en elastine; en handhaaft de niveaus van collageen die je lichaam al heeft geproduceerd.

Het werkt zelfs als een antioxidant en het is bekend dat het beschadigd collageen en elastine uit littekenweefsels en de huid verwijdert. Dit komt omdat koperpeptiden de systemen van uw huid activeren die deze functie uitvoeren.

Bijwerkingen van polypeptiden

Sommige zalven, serums en crèmes die peptiden bevatten, kunnen jeuk, huiduitslag veroorzaken of de huid gevoelig maken. Het is het beste om een allergietest uit te voeren door de peptidecrème achter het oor aan te brengen om te testen op eventuele bijwerkingen. Het gebruik van peptiden moet altijd worden gedaan na overleg met een dermatoloog.

Inpakken

Peptiden zijn een belangrijk ingrediënt in uw anti-aging crème en u moet het gebruik van een dergelijk product maken in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het zal de collageenproductie in je huid stimuleren, waardoor het er langer jonger uitziet.

Begin met het kennen van Youw huid

Verwijzingen