Is de acne op je voorhoofd aan het knoeien met je humeur? Je T-zone, die bestaat uit het voorhoofd en de neus, heeft vaak de neiging om vetter te zijn dan de rest van je gezicht. De overtollige talg in dit gebied leidt tot verstopping van de poriën, wat acne op het voorhoofd veroorzaakt.

Maak je geen zorgen, want het is geen ongewone aandoening en kan gemakkelijk worden behandeld. Lees verder om te weten hoe.

Hoogtepunten:

  • Wat zijn de oorzaken voorhoofd acne?
  • Hoe acne op het voorhoofd te behandelen?

  • Tips om acne op het voorhoofd te voorkomen

Wat zijn de oorzaken voorhoofd acne?

Overtollige olie, vuil en bacteriën kunnen de poriën van je huid verstoppen, wat resulteert in inflammatoire acne op het voorhoofd. Ze kunnen in de vorm van puisten, papels, knobbeltjes of cysten zijn. Hier zijn enkele van de factoren die verantwoordelijk zijn voor acne op je voorhoofd:

1. Vette huid

Een olieachtige T-zone kan leiden tot puistjes op het voorhoofd.

2. Hormonale veranderingen

Hormonen spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van de talgproductie. Hormonale onevenwichtigheden tijdens de puberteit kunnen acne-puistjes op je voorhoofd veroorzaken.

3. Bepaalde medicijnen

Sommige medicijnen kunnen acne of acne-achtige uitbarstingen op de huid veroorzaken.

4. Stress

Hoge niveaus van stress is ook gekoppeld aan het ervaren van acne puistjes. (1)

5. Slechte hygiëne

Het niet handhaven van adequate hygiëneniveaus zou een rol spelen bij het bijdragen aan acne. Door je haar en gezicht vettig te maken en ze niet regelmatig te wassen, kun je olieafzettingen op je gezicht achterlaten die resulteren in acne.

6. Haarproducten

Haarproducten die je hoofdhuid irriteren kunnen leiden tot acne op je voorhoofd. Als je je haar niet regelmatig wast, kan het vettig worden. Dit vet kan op je voorhoofd worden getransporteerd, wat resulteert in verstopte poriën.

7. Vette hoofdhuid &roos

Roos kan je hoofdhuid vettig maken. Wanneer het vet zich naar het voorhoofd verspreidt, resulteert dit in acne-puistjes. Roos is een van de meest voorkomende oorzaken van acne op het voorhoofd.

8. Huidverzorgingsproducten of make-up

Als u een olieachtige T-zone heeft, kan het gebruik van producten op oliebasis leiden tot acne op het voorhoofd.

9. Haaraccessoires

Haaraccessoires zoals hoofdbanden kunnen je huid irriteren en resulteren in acne op het voorhoofd.

Hoe acne op het voorhoofd te behandelen?

1. Vrij verkrijgbare medicatie

A. Benzoylperoxide

Benzoylperoxide in concentraties van 10 procent of minder zou effectief zijn bij de behandeling van acne.

Actuele vormen komen in de vorm van crèmes, lotions en gels. Benzoylperoxide heeft ontstekingsremmende eigenschappen die effectief zijn in het verminderen van acne. (2)

B. Salicylzuur

Een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten, salicylzuur is een goede manier om van dat vervelende puistje af te komen! Het wordt ook gebruikt in chemische peelings om acne te verminderen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is een effectieve remedie bij de behandeling van inflammatoire acne. (3)

C. Topische retinoïden

Topische retinoïden werken goed bij de behandeling van inflammatoire en niet-inflammatoire acne. (4) Hun effectieve en veilige profielen hebben ze in de loop der jaren populair gemaakt voor dermatologisch gebruik.

2. Op recept gebaseerde behandelingen

A. Zalven

Uw arts kan bepaalde zalven of crèmes voorschrijven om u te helpen acne en laesies op het voorhoofd te verminderen.

B. Anticonceptie Pillen

Dit past hier toch niet? Welnu, anticonceptiepillen verminderen de circulatie van androgenen. Androgenen zijn hormonen die de talgklieren stimuleren om meer talg in het lichaam te produceren. Bepaalde anticonceptiepillen kunnen door uw arts worden aanbevolen om acnesymptomen te verbeteren. (5)

C. Antibiotica

Orale antibiotica worden meestal aanbevolen in combinatie met een topische behandeling. Orale antibiotica zijn effectief bij de behandeling van acne en worden al meer dan 40 jaar gebruikt in de dermatologie. (6)

3. In-Office methoden

A. Chemische peelings

Chemische peelings werken als exfoliators. Ze verwijderen de bovenste laag van je huid om je normale huid eronder te regenereren. Uw dermatoloog zal een peeling aanbevelen op basis van uw huidtype en de ernst van uw acne. (7)

B. Microdermabrasie

Microdermabrasie maakt gebruik van een draagbaar apparaat om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Deze in-office methode vernieuwt de algehele huidtextuur en -toon en behoudt de gezondheid van de huid. Studies suggereren dat microdermabrasie acnesymptomen aanzienlijk kan verbeteren. (8)

C. Lasertherapie

Lasertherapie is populair geworden om acne te verminderen en veel andere huidaandoeningen in de re recent voorbij.

Lasertherapie vermindert ontstekingen en kan uw algehele huidtextuur aanzienlijk verbeteren. (9)

D. Steroïde injecties

Als je vastzit aan een hardnekkig puistje of een enorme gebeurtenis hebt die binnen een dag of twee op komst is, zijn steroïde-injecties een snelle oplossing. Deze injecties bieden verlichting aan ontstoken delen van het lichaam.

Ze kunnen echter een put achterlaten die een paar maanden kan duren om te vervagen. Ze worden niet aanbevolen als een reguliere behandeling voor acne.

4. Huismiddeltjes

A. Tea Tree Olie

Een eeuwenoude traditie, tea tree olie kan worden gebruikt om milde tot matige acne te behandelen. Het heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die puistjes op het voorhoofd kunnen verminderen. (10)

B. Gezichtsmaskers voor thuis

Een combinatie van aloë vera gel en tea tree olie kan goed werken om puistjes op het voorhoofd te verminderen.

Probeer dit eens!

1. Neem 2-3 theelepels aloë vera gel.

2. Meng de gel met 3-4 druppels tea tree olie.

3. Breng het aan op het getroffen gebied met een zacht wattenschijfje en laat het een nacht zitten.

4. Wanneer u ’s ochtends wakker wordt, spoelt u uw gezicht schoon.

5. Herhaal dit elke avond totdat je een verbetering ziet.

C. Appelciderazijn

Appelazijn heeft antibacteriële eigenschappen die je acne onder controle kunnen brengen. Het helpt ook om de pH-waarde van je huid te behouden. (11)

D. Stoombehandeling

Stomen in het gezicht kan niet-ontstoken acne verzachten. Whiteheads en mee-eters kunnen met deze behandeling eenvoudig worden verwijderd. Verwijder de comedonen niet hardhandig. Dit moet idealiter door een professional worden gedaan.

Tips om acne op het voorhoofd te voorkomen

1. Was je gezicht twee keer per dag

Voorkom voorhoofd acne

Als je een vette T-zone hebt, was je gezicht dan twee keer per dag. Niet te veel wassen. Te veel wassen kan je huid uitdrogen en de talgproductie stimuleren. (12)

2. Exfoliëren

Scrub één of twee keer per week. Dit zal u helpen dode huidcellen en vuil te verwijderen.

3. Eet gezond voedsel

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, E en C helpen u een gezonde huid te bereiken. Onderzoek wijst uit dat koolhydraatrijke diëten bijdragen aan puistjes. Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en koolhydraten. (13)

4. Raak je puistjes niet aan

Het aanraken van je puistjes kan bacteriën van je vingers op de rest van je huid afzetten. Je wilt puistjes op andere delen van je lichaam voorkomen!

5. Verwijder make-up voor het slapengaan

Make-up kan je poriën verstoppen. Make-up removers op waterbasis werken goed als je een olieachtige T-zone hebt.

6. Vervang uw kussenslopen regelmatig en handhaaf de hygiëne

Slapen op dezelfde dekbedden en kussens kan bacteriën verspreiden die acne veroorzaken naar andere delen van je gezicht. Vervang je kussenslopen en lakens regelmatig om dit te voorkomen.

7. Gebruik shampoos die bij je hoofdhuid passen

Als je een vette hoofdhuid hebt, gebruik dan shampoos die worden aanbevolen om het vet in je haar te verminderen.

8. Verwijder Roos

Raadpleeg uw dermatoloog over het gebruik van anti-roos shampoos en haarproducten die roos helpen verminderen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen