Wist je dat af en toe nippen aan een glas rode wijn eigenlijk geweldig is voor je huid?

Resveratrol, een antioxidant die voorkomt in druivenschil en dus in rode wijn, is de reden dat het drinken ervan gezondheidsvoordelen kan bieden en u kan helpen ontspannen na een lange dag.

Het kan echter zijn dat u bijna duizend flessen rode wijn voor uw lichaam moet consumeren om de gezondheidsvoordelen volledig te halen uit het resveratrolgehalte in rode wijn. Wees gerust, want er is een veel gemakkelijkere manier voor je lichaam om het resveratrolgehalte te krijgen dat het nodig heeft via huidverzorgingsproducten. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Wat is Resveratrol?
  • Voordelen van Resveratrol voor de huid
  • Hoe Resveratrol te gebruiken?
  • Feiten van Resveratol
  • Bijwerkingen van Resveratrol
  • Andere vormen / bronnen van Resveratol

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is een antioxidant die in grote hoeveelheden voorkomt in rode druiven, bosbessen, veenbessen, pinda’s, pistachenoten en donkere chocolade. Gevonden in verschillende eetbare planten, biedt het ook een verdedigingsbarrière tegen insectenaanvallen.

Volgens studies heeft resveratrol verschillende gevestigde gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van het gezonde functioneren van uw cardiovasculaire systeem en het verlagen van het cholesterolgehalte.

Het belangrijkste voordeel van resveratrol is de anti-aging eigenschap vanwege het superieure vermogen om de huidbarrière te penetreren, daarom wordt het steeds vaker toegevoegd als ingrediënt in huidverzorgingsproducten.

Resveratrol kan vaak worden gevonden in huidverzorgingsproducten zoals moisturizers, serums, maskers en crèmes.

Voordelen van Resveratrol voor de huid

Resveratrol heeft verschillende voordelen voor de gezondheid van uw huid. De belangrijkste reden waarom mensen proberen resveratrol in hun huidverzorgingsregime op te nemen, is de anti-aging eigenschap. Resveratrol kan gemakkelijk de huidbarrière binnendringen en het verouderingsproces van de huid actief vertragen.

Resveratrol heeft ook ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen, waardoor uw huid gezond en vrij van puistjes en ontstekingen blijft.

Daarnaast stimuleert resveratrol ook de collageenproductie en beschermt het de huid tegen schade veroorzaakt door blootstelling aan schadelijke UV-stralen en verontreinigende stoffen in het milieu.

Resveratrol zal uw huid herstellen, de algehele gezondheid en het uiterlijk verbeteren en is zelfs bekend om u een meer gelijkmatige huidskleur te geven.

Studies hebben aangetoond dat resveratrol ook gunstig is bij het verlichten van de huidskleur en het voorkomen van vroegtijdige veroudering en huidpigmentatiestoornissen of hyperpigmentatie op de huid. [1]

Hoe Resveratrol te gebruiken?

Resveratrol wordt sterk aanbevolen voor mensen die rimpels en fijne lijntjes op hun huid een beetje te vroeg ontwikkelen. Omdat het belangrijkste voordeel anti-aging is, wordt gesuggereerd dat degenen van wie de huid gevoelig is voor vroegtijdige veroudering resveratrol een onderdeel van hun huidverzorgingsroutine maken om de beste resultaten te zien.

Een dosis van maximaal 1000 mg per dag resveratrol oraal ingenomen wordt als veilig beschouwd. In een studie uitgevoerd onder Japanse deelnemers, 1000 gm resveratrol werd toegediend zonder toxische bijwerkingen, en het had voordelen voor de gezondheid. [2]

Vermijd het nemen van doses resveratrol hoger dan 2000 mg als dit kan leiden tot nood. Het aanbrengen van resveratrol op de huid wordt over het algemeen als veilig beschouwd.

Studies hebben echter aangetoond dat resveratrol onder verschillende omstandigheden heel anders werkt en soms effecten induceert aan tegenovergestelde uiteinden van het spectrum. Het bleek bijvoorbeeld zowel pro- als antioxiderende effecten te vertonen in een studie die resveratrol-effecten onder verschillende omstandigheden observeerde.

Resveratrol met ferulazuur, een andere antioxidant, is een van de meest populaire combinaties die worden gebruikt in huidverzorging. Onderzoek heeft aangetoond dat het toedienen van een antioxidant crème met resveratrol en ferulazuur als ingrediënten positieve resultaten liet zien. [3]

Resveratrol extract wordt ook vaak gevonden naast hyaluronzuur in veel huidliftende producten. Als het oraal wordt ingenomen, zijn er kansen dat resveratrol uiteindelijk kan interageren met een paar soorten medicijnen of medicijnen die u gebruikt.

Sommige medicijnen worden bijvoorbeeld gedesintegreerd door uw lever. Resveratrol zal interageren met deze medicijnen.

Resveratrol vertraagt het natuurlijke bloedstollingsproces. Vandaar dat resveratrol ook bekend is om te interageren met medicijnen zoals anticoagulantia en bloedplaatjesaggregatieremmers, die worden voorgeschreven om de bloedstolling te vertragen.

Feiten van Resveratol

De vroegtijdige dood van je huidcellen is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Actuele huidverzorgingsproducten met antioxidanten, waaronder resveratrol als ingrediënten, zijn bewezen effectief in het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, het herstellen van schade en het beschermen van de huid tegen de schadelijke effecten van verontreinigende stoffen en vrije radicalen.

De Japanse duizendknoop, ook bekend als de Aziatische duizendknoop, lang gebruikt in Japan en China als kruidenremedie, heeft een van de hoogste resveratrolgehaltes.

Bijwerkingen van Resveratrol

Hoewel wetenschappelijk is bewezen dat resveratrol wonderen doet voor je huid, heeft het zijn eigen reeks bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerking van het oraal innemen van grote doses resveratrol is maagklachten.

Volgens onderzoek, hoewel resveratrol geen bijwerkingen leek te hebben wanneer doses van 1 gram per dag werden geconsumeerd, meldden mensen met een niet-alcoholische leverziekte braken, misselijkheid en leverdisfunctie na het consumeren van 2,5 gram of meer resveratrol op een dag. [4]

Rode wijn mag niet worden gebruikt als een bron van resveratrol tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Het aanbrengen van resveratrol op de huid wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Mensen met bloedingsstoornissen moeten echter strikt uit de buurt van resveratrol blijven, omdat het het natuurlijke bloedstollingsproces kan vertragen, wat leidt tot meer bloedingen. Dit is de reden waarom u het gebruik van resveratrol moet vermijden als u op het punt staat een operatie te ondergaan.

Resveratrol is ook bekend om een hoge affiniteit voor oestrogeen. Als u wordt gediagnosticeerd met aandoeningen die de aanwezigheid van te veel oestrogeen niet ondersteunen, vermijd dan deze antioxidant.

Andere vormen / bronnen van Resveratol

Waarschijnlijk krijgt je lichaam al zijn deel van resveratrol uit natuurlijke bronnen. Resveratrol wordt aangetroffen in bessen en pistachenoten, naast andere natuurlijke bronnen.

Rode wijn is nog een andere rijke bron van resveratrol. Rode wijn bevat druivenschil, die een hoog resveratrolgehalte heeft. Het wordt aanbevolen dat u één glas rode wijn per dag consumeert om uw resveratrolniveaus te verhogen. Vergeet niet om met mate te drinken. Te veel alcohol is niet goed voor je lichaam.

Sommige mensen nemen ook resveratrol supplementen, maar er kunnen bijwerkingen zijn van langdurige consumptie van resveratrol supplementen. Consumptie van resveratrol supplementen in hoge doses kan ook leiden tot een aantal ongewenste bijwerkingen.

In de meeste huidverzorgingsproducten wordt resveratrol gevonden in veilige doses. Raadpleeg echter uw dermatoloog voordat u een product kiest.

Inpakken

Huidverzorgingsproducten zijn een van de veiligste bronnen voor uw huid om zijn deel van resveratrol te krijgen. Voordelen van resveratrol in huidverzorgingsproducten zijn onder meer vertraagde vroegtijdige huidveroudering en een meer egale huid.

Resveratrol in huidverzorgingsproducten heeft ook antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Praat met uw arts voordat u producten voor uw huid uitkiest.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen