De nacht is de beste tijd voor zowel je lichaam als je huid om te ontspannen en te verjongen. Met de juiste voeding en maximale rust ’s nachts, kunnen je huidcellen veel beter regenereren als je slaapt.

Het kiezen van een geschikte nachtcrème is noodzakelijk om ’s nachts goed voor je huid te zorgen. Gedurende deze tijd kan je huid actieve ingrediënten beter opnemen. Dus in plaats van een willekeurige nachtcrème te kiezen, moet je je huidtype en de behoeften ervan begrijpen om een perfecte keuze te maken.

Hier zijn enkele essentiële feiten over nachtcrèmes, hun voordelen en hoe u ze moet toepassen voor maximale voordelen.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn nachtcrèmes?
 • Wat doen nachtcrèmes?
 • Waarom zijn nachtcrèmes belangrijk?
 • Wat zijn de beste nachtcrèmes voor vrouwen?
 • Hoe kies je nachtcrèmes voor je huidtype?
 • Welke ingrediënten te zoeken of te vermijden in nachtcrèmes?
 • Wanneer moet je beginnen met het gebruik van nachtcrèmes?
 • Hoe nachtcrèmes te gebruiken voor de beste resultaten?

Wat zijn nachtcrèmes?

Nachtcrèmes[1] zijn huidverzorgingsproducten die ’s nachts moeten worden aangebracht. Ze helpen je huid te hydrateren, schade te herstellen en de cellen te regenereren. Een perfecte nachtcrème kan wonderen doen voor je huid en deze gezond en fris houden.

Wist je dat?

Wanneer je slaapt, ondergaat je huid veel schadeherstel en verzachtende processen. Het aanbrengen van een geschikte nachtcrème kan uw huid helpen de schade die overdag is opgetreden om te keren.

Wat doen nachtcrèmes?

Volgens Priya Chavan, Product Development Executive bij Esse Organic Skincare, “Het werkingsmechanisme van nachtcrème is om de epidermale celvernieuwing te verbeteren en de huidbarrière opnieuw in evenwicht te brengen door hydratatie te bevorderen.”

Een nachtcrème kan daarbij op de volgende manieren helpen.

1. Hydratatie van de huid

Overdag kan uw huid worden blootgesteld aan verschillende factoren die het kunnen opdrogen, zoals hete lucht, UV-stralen, verontreinigende stoffen, enz. Een nachtcrème kan je huid ’s nachts hydrateren en het natuurlijke vocht herstellen, zodat je wakker wordt met een gehydrateerde en frisse huid.

2. Vervaagt donkere kringen

Wist je dat uitdroging een van de redenen is voor donkere kringen rond je ogen? Je nachtcrème kan je helpen om deze aan te pakken en te vervagen.

3. Kalmeer je huid

Nachtcrèmes helpen je huid te ontspannen. Het kalmeert uw huid ’s nachts, zodat eventuele irritatie of roodheid indien aanwezig, kan worden behandeld terwijl u slaapt. Op deze manier kunt u ’s ochtends een gladde en gelijkmatige huidskleur hebben.

4. Vertraagt tekenen van veroudering

Hoewel huidveroudering onvermijdelijk is, kunt u de tekenen van rimpels en fijne lijntjes vertragen. Uitgeput collageen is de belangrijkste reden achter de verouderingsverschijnselen. Het gebruik van een geschikte nachtcrème kan de collageenproductie stimuleren en de elasticiteit van uw huid verbeteren. Dit zal je huid helpen om er jonger uit te zien en steviger aan te voelen. Samen met fijne lijntjes en rimpels vermindert het ook verslapping.

5. Verbetert de algehele gezondheid van de huid

Regelmatige toepassing van een nachtcrème helpt de bloedcirculatie te stimuleren en gifstoffen te elimineren. Het helpt ook om het natuurlijke genezings- en reinigingsproces van uw huid te bevorderen.

6. Pakt droogte aan

Een rijke nachtcrème met essentiële oliën kan helpen om de droge huid te hydrateren en te voeden. Een romige, voedende dikke samenstelling zorgt ervoor dat je huid vocht kan absorberen en herstellen en de dorst van je huid kan lessen.

Waarom zijn nachtcrèmes belangrijk?

De nacht is de enige keer dat je huid zichzelf kan herstellen als je slaapt. Nachtcrèmes helpen je huid bij dit herstelproces. Het is dus essentieel om je huid schoon te maken en een geschikte nachtcrème aan te brengen voordat je gaat slapen. Deze helpen om je huid te hydrateren en vechten tegen de schadeveroorzakende vrije radicalen. Ze helpen ook bij het herstellen van de natuurlijke gloed van je huid.

Je huid is gelaagd. Naarmate je ouder wordt, wordt elke laag van je huid dunner en verliest zijn structuur als gevolg van collageenuitputting. Collageen is het eiwit dat je huid stevig, strakker en jonger houdt. Een nachtcrème kan de productie van collageen stimuleren om je huid te verjongen en de elasticiteit te herstellen. Het beschermt je huid ook tegen vroege tekenen van veroudering.

Wat zijn de beste nachtcrèmes voor vrouwen?

Elke huid is anders, en dat geldt ook voor de behoeften. De beste nachtcrème voor je huid hangt af van je huidtype, leeftijd en andere factoren zoals je leefomgeving, seizoen, etc. U moet dus de behoeften van uw huid begrijpen en vervolgens de juiste optie voor u vinden.

Esse Organic Skincare Tip:

Wanneer u op zoek bent naar een nachtcrème, zorg ervoor dat er geen SPF-component in je crème zit. Aan de andere kant, zoek naar antioxidanten &vitamines[2] erin. Pak dus een product dat rijk is aan vitamine A, C en E, omdat ze helpen om vrije radicalen te bestrijden en je huid te verjongen. De meeste vrouwen geven ook de voorkeur aan nachtcrèmes met anti-aging ingrediënten zoals retinol, peptiden, ceramiden, AHA en andere complexe formules.

Hoe kies je nachtcrèmes voor je huidtype?

Het kiezen van een nachtcrème op basis van je huidtype is altijd verstandig. Hier is hoe je het kunt aanpakken.

1. Vette huid

Zoek naar lichte, niet-vette producten zoals vloeistoffen of gel, zodat ze je poriën niet verstoppen en de olieproductie kunnen beheersen.

2. Acne-gevoelige huid

Acne-gevoelige huid heeft een zuiverende crème nodig om te helpen bij het bestrijden van acne, puistjes en zits.

3. Droge huid

Zoek naar een nachtcrème met een rijke, romige textuur om extra vocht te bieden, ontstekingen en roodheid te kalmeren en je huid te helpen genezen en zichzelf ’s nachts opnieuw op te bouwen.

4. Gevoelige huid

Zoek naar een crème die licht van textuur is en ook hypoallergeen. Zorg ervoor dat je nachtcrème vrij is van synthetische geurstoffen, minerale olie, parabenen[3], sulfaat detergentia, ftalaten, ureum, enz. Deze ingrediënten kunnen je huid irriteren.

5. Rijpere huid

Zoek naar crèmes die pro-vitamine B5, vitamine E en glycerine bevatten, omdat deze componenten het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Ingrediënten zoals collageen, retinol, ceramiden, peptiden, lipiden, panthenol, soja-extracten, enz., Zijn ook geschikt voor de rijpere huid.

Welke ingrediënten te zoeken of te vermijden in nachtcrèmes?

Bij het kiezen van een nachtcrème moet u letten op de ingrediëntenlijst op de container om voor het juiste product te kiezen. Hier zijn enkele essentiële ingrediënten die goed zijn voor je huid.

1. Retinolen[4]

Dit is een anti-aging component die afkomstig is van vitamine A. Het is gunstig om de tekenen van veroudering te verminderen, zoals rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken. Retinols helpen ook om je huid te verhelderen en je teint te verbeteren.

2. Alfa-hydroxyzuren (AHA’s) & Beta-hydroxyzuren

Deze twee ingrediënten zijn zuur van aard en zorgen voor een zachte exfoliatie. Het helpt je nachtcrème door de diepere lagen van je huid heen te dringen.

3. Hyaluronzuur

Het helpt om het natuurlijke vocht van uw huid vast te houden en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te vertragen.

4. Vitamine E

Antioxiderende eigenschappen van vitamine E helpen je huid om je teint te verjongen en te verbeteren.

5. Resveratrol [5]

Dit is een antioxidant die helpt om de tekenen van veroudering te verminderen.

6. Ceramiden

Dit eiwit helpt de buitenste laag van je huid te beschermen tegen milieutoxines. Het houdt ook vocht vast.

7. Glycerine

Dit is een vochtinbrengende crème die helpt om de beschadigde huid te herstellen.

8. Melkzuur

Dit is een exfoliant die helpt om de buitenste laag dode huidcellen te verwijderen. Het zorgt ervoor dat andere ingrediënten tot in de diepere lagen van de huid kunnen reiken.

Het is ook belangrijk om op uw hoede te zijn voor giftige chemicaliën die schade aan uw huid kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele componenten die u moet vermijden in uw nachtcrèmes.

 • Componenten zoals formaldehyde, paraformaldehyde, methyleenglycol en Quaternium 15 zijn al gemarkeerd als kankerverwekkende componenten[6].
 • Kwik is een ander ingrediënt dat je nieren en zenuwstelsel kan beschadigen.
 • Dibutyl en diethylhexyl ftalaten en Isobutyl en isopropyl parabenen kunnen interfereren met uw natuurlijke hormoonproductie.

Wanneer moet je beginnen met het gebruik van nachtcrèmes?

Het kiezen van een geschikte nachtcrème op basis van uw leeftijd en huidtype kan u helpen zich te ontdoen van enkele veel voorkomende huidproblemen.

 • Voor 20s: Je kunt voor je twintiger jaren beginnen met het gebruik van een rijke nachtcrème als je een vochtarme huid hebt. Wanneer uw huid een probleem of schade ontwikkelt, moet u dit onmiddellijk verhelpen zonder het erger te maken.
 • Uw 20s: Dit is een goede leeftijd om te beginnen met het gebruik van een nachtcrème. Een vochtinbrengende nachtcrème kan echter een goede keuze zijn op deze leeftijd. Hierdoor kan je huid schade door de zon en slaapgebrek herstellen.
 • Uw 30s: Als dertiger is het verstandig om te kiezen voor een anti-rimpel nachtcrème. Het zal helpen de huidveroudering te vertragen, de textuur te verfijnen en de uitstraling van uw teint te herstellen.
 • Na 40: Zoek na veertig jaar naar een anti-aging crème die je huid gehydrateerd kan houden, je huidcellen kan verjongen en de collageenproductie kan stimuleren.

Hoe nachtcrèmes te gebruiken voor de beste resultaten?

Hier zijn de eenvoudige stappen van het gebruik van een nachtcrème voor het beste resultaat.

 • Reinig je gezicht grondig met een zachte reiniger en droog het zachtjes af.
 • Breng de nachtcrème aan in zachte opwaartse bewegingen en cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen. Vermijd het gebied rond je ogen. Maar mis je nek niet bij het aanbrengen van de crème.
 • Het is goed om de crème ongeveer 30 minuten voor het slapengaan aan te brengen.

Inpakken

Nachtcrèmes zijn perfecte huidverzorgingsproducten die de hele nacht doorwerken om je huid te hydrateren, schade te herstellen en te verjongen.

Een zachte massage op het gezicht met een nachtcrème voor het slapengaan is een perfecte manier om je huid ’s nachts te verwennen en je huid voor te bereiden op de volgende dag. Dit schoonheidsregime aan het einde van de dag is zeer gunstig voor uw huid. Het is echter noodzakelijk om een product te kiezen dat de juiste ingrediënten heeft en bij uw huidtype past.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen