Heb je een vette hoofdhuid en droge beschadigde haarpunten? Als je last hebt van dit frustrerende probleem, dan kan het verzorgen van je haar een uitdaging lijken. Het kan echter helpen om te onthouden dat je hier niet alleen in bent, omdat deze aandoening voor velen vrij gebruikelijk is.

Vette hoofdhuid en droge uiteinden treden op wanneer je hoofdhuid een overmatige hoeveelheid talgolie produceert. Terwijl dit aan de ene kant de wortels van je haar vettig en vettig maakt, blijven je haaruiteinden aan de andere kant droog en beschadigd door gebrek aan vocht.

Het begrijpen van de oorzaak van waarom dit gebeurt, kan u helpen de aandoening te behandelen. We verzamelen alles wat u moet weten om dergelijke haarproblemen aan te pakken.

Hoogtepunten:

 • Hoe zou je weten of je een vette hoofdhuid en droge haarpunten hebt?
 • Wat zijn de oorzaken vette hoofdhuid en droge haarpunten?
 • Hoe een vette hoofdhuid te beheersen en droge haarpunten?
 • Hoe zorg je voor je vette hoofdhuid en droge haarpunten?
 • Hoe producten te kiezen voor een vette hoofdhuid en droge haarpunten?

Hoe zou je weten of je een vette hoofdhuid en droge haarpunten hebt?

Om te bepalen of je een combinatie haartype hebt met een vette hoofdhuid en droge haarpunten, doe je het volgende.

 • Was je haar goed met een shampoo en conditioner. Als je haarwortels binnen 1 tot 2 dagen na het wassen vettig aanvoelen en de haarpunten broos en droog aanvoelen dan heb je zeker een combinatie van vette hoofdhuid en droge haarpunten.
 • Je kunt ook combinatiehaar krijgen, als je je haar onlangs hebt gekleurd of geblondeerd.
 • Een vette hoofdhuid wordt gemakkelijk vies en jeukt. U kunt ook gespleten haarpunten op de droge haarpunten ervaren.

Wat zijn de oorzaken vette hoofdhuid en droge haarpunten?

Hoewel olieachtige wortels gebeuren als gevolg van de overproductie van talgolie, kan de reden achter overmatige talgafoliesecretie veel zijn. We hebben een paar belangrijke factoren opgesomd die bijdragen aan een vette hoofdhuid.

1. Seborrheic Dermatitis

Seborrheic dermatitis is een veel voorkomende huidaandoening waarbij u een jeukende en ontstoken hoofdhuid zult ervaren. De hoofdhuid wordt roze en schilferig en aangetaste gebieden produceren overmatige talgolie. Extra talgolie veroorzaakt roos. U kunt witte roosvlekken ervaren als gevolg van deze huidaandoening. Seborrheic dermatitis kan ook optreden als een symptoom van auto-immuunziekten. Als uw aandoening ernstig is, raden we u aan een controle te laten uitvoeren bij een arts. [1]

2. Eczeem/ Psoriasis

Hoewel verschillende huidaandoeningen verantwoordelijk kunnen zijn voor je vette hoofdhuid, zijn twee algemeen bekende huidaandoeningen eczeem en psoriasis. In beide omstandigheden wordt je hoofdhuid schilferig en rood. De wortel van je haar ziet er extreem vettig uit. Je hoofdhuid kan wasachtig aanvoelen en zelfs blaren hebben. [2]

3. Genetica

Je genen bepalen de meeste van je fysieke eigenschappen. U kunt een vette hoofdhuid krijgen als uw familielid een vergelijkbare eigenschap heeft. Je genen kunnen ook van invloed zijn op je haartextuur en -dikte. Mensen met dun en fijn haar zijn meer vatbaar voor een vette hoofdhuid met droog haar.

4. Acne

Velen van jullie hebben misschien acne op je voorhoofd ervaren. Hoewel acne op het voorhoofd niet bepaald een reden is voor een vette hoofdhuid, is het zeker een teken dat je hoofdhuid extra talgolie produceert. Wanneer de talgolie vast komt te zitten in je huidporiën, ontwikkelen zich rode jeukende bultjes.

blonde vrouw met kam borstelt haar zeer lange rommelige haar

5. Te veel wassen

Hoewel de bovenstaande redenen een vette hoofdhuid veroorzaken, kan te veel wassen droge haarpunten veroorzaken. Elke dag shampoo gebruiken is niet goed voor je haar. Terwijl een shampoo de hoofdhuid reinigt en het vuil en stof op de juiste manier verwijdert, kan te veel wassen schadelijk zijn. Het verwijdert de natuurlijke olie van je haarlokken en maakt je haarpunten droog.

6. Blootstelling aan de zon

Een extreem niveau van blootstelling aan UVA- en UVB-stralen kan uw haar beïnvloeden en het extreem droog maken. Zonlicht breekt de nagelriem af, de buitenste laag van je haarschacht. Dit veroorzaakt haarverkleuring en droogheid [3].

7. Verwarmingsgereedschappen

Het gebruik van verwarmingstools om het haar te stylen is tegenwoordig heel gebruikelijk. Maar hoe mooi je er ook uitziet na de styling, de impact van de tools is nooit goed. Het beschadigt het haar, waardoor het meer breukgevoelig en droog wordt. [4]

8. Weersomstandigheden

Extreme weersomstandigheden hebben ook een sterke invloed op je haar. Te veel warmte of kou maakt je haar droog en broos. [5]

Hoe een vette hoofdhuid te beheersen en droge haarpunten?

1. Begin met het kennen van je haar, zodat je de vereisten van je haar kunt begrijpen. Zodra je elkaar leert kennen wat je haar precies nodig heeft, ben je halverwege het oplossen van je haarproblemen.

2. Kies haarproducten die geschikt zijn voor jouw combinatie haartype. Zorg ervoor dat de shampoo en conditioner zowel je vette hoofdhuid als droge haarpunten dienen.

3 Vermijd het gebruik van producten met schadelijke ingrediënten zoals parabenen, siliconen, synthetische geurstoffen, sulfaten, koolteer enz.

4. Probeer producten te krijgen die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en natuurlijke oliën. Ongeacht je haartype, natuurlijke producten helpen altijd om de gezondheid van je haar te behouden.

5. Velen kunnen u voorstellen om dezelfde conditioner te gebruiken die uw shampoomerken aanbieden. Maar het is niet verplicht. Koop een hydraterende haarconditioner die de oliebalans van je haar behoudt en beschermt tegen droge punten.

6. Zorg voor een beter dieet om je algehele gezondheid te behouden. Als je intern gezond bent, zal het op natuurlijke wijze je haargroei stimuleren en de meeste problemen oplossen. Voeg voedsel toe dat verrijkt is met eiwitten. Zorg er ook voor dat je zink, magnesium en biotine in je normale dieet hebt om die zachte haarlokken te krijgen.

7. Laat je haar trimmen wanneer je voelt dat je haarpunten beschadigd zijn en niet met producten kunnen worden behandeld.

8. Gebruik een hoofdhuidscrub om je hoofdhuid te exfoliëren om de dode huidcellen, extra talgolie en vuil kwijt te raken.

Hoe zorg je voor je vette hoofdhuid en droge haarpunten?

1. Velen geloven dat het borstelen van vet haar schade kan veroorzaken, maar dit is niet waar. Als je door je vette hoofdhuid borstelt, kan het zelfs helpen om de natuurlijke olie gelijkmatig over het haar te verdelen.

2. Koop een haarborstel die je haarschachten niet beschadigt tijdens het borstelen. Zwijnenborstels zijn het meest geschikt om de olie gelijkmatig over uw lokken te verdelen. Zorg ervoor dat de borstelharen zacht en flexibel zijn.

3. De gezondheid van je haar hangt ook af van hoe je je haar borstelt. Experts suggereren dat je continue slagen moet nemen wanneer je je haar borstelt. Het zal je helpen de olie van je hoofdhuid naar je lokken te verdelen.

4. Als je je haar dagelijks shampoo geeft vanwege een vette hoofdhuid, dan wil je misschien alleen de hoofdhuid wassen waar het nodig is. Op die manier zouden je droge uiteinden niet droger worden door te veel wassen.

5. Omdat te veel wassen ernstige schade kan veroorzaken, kunt u in plaats daarvan droogshampoo gebruiken. Droogshampoo reinigt je haar en verhoogt het volume van je haar.

6. Masseer je haar met olie om het gehydrateerd te houden. Dit zou vooral effectief zijn voor je droge uiteinden.

7. Vermijd het gebruik van verwarmingshulpmiddelen zoals stijltang, krultangen of een haardroger.

Hoe producten te kiezen voor een vette hoofdhuid en droge haarpunten?

 • Ten eerste, verwijder haarproducten die gevuld zijn met chemische ingrediënten zoals sulfaat, parabenen, gedenatureerde alcoholen, synthetische geurstoffen, formaldehyde, koolteer, siliconen, ftalaten enz.
 • Kies haarproducten die natuurlijke ingrediënten bieden en zijn gemaakt van natuurlijke oliën.
 • Kies een milde shampoo en hydraterende conditioner voor je haar. Zo blijft je haar gehydrateerd en schoon.
 • Koop een haarmasker dat speciaal is gemaakt voor combinatiehaar. Je kunt gaan voor een siliconenvrij kleihaarmasker.
 • Kies een haarscrub die je hoofdhuid reinigt en de opgeslagen dode huidcellen, vuil en verontreinigende stoffen verwijdert.

Inpakken

Een vette hoofdhuid en droge haarpunten zijn een combinatie die moeilijk te behandelen kan lijken. Mensen met dit type combinatiehaar worden vaak geconfronteerd met onzekerheid bij het kennen van hun haartype en het kiezen van producten dienovereenkomstig. Het veranderen van een paar gewoonten en het verstandig kiezen van producten kan u echter helpen de uitdagingen te overwinnen en mooie lokken te behouden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen