Luister naar dit artikel

Als je op zoek bent naar een toverdrank voor je huid, moet je vitamine E overwegen. Een essentiële voedingsstof die van nature voorkomt in sommige voedingsmiddelen, waaronder noten, zaden en groene groenten, het is al jaren een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten.

Vitamine E is een antioxidant en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die effectief zijn in het behoud van de gezondheid van de huid [1]. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, voorzorgsmaatregelen en welke producten u moet gebruiken.

Wat experts zeggen

“Vitamine E is in feite een in olie oplosbare antioxidant. Onder acht verschillende soorten vitamine E worden tocoferylacetaat en tocoferol vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Vitamine E-olie kan vechten tegen vrije radicalen en beschermt je huid tegen schade. Het heeft ook hydraterende en helende eigenschappen die helpen om de barrièrefunctie van uw huid te stimuleren.

Abhisikta Hati (PG, Chemische Technologie), Senior Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Is vitamine E-olie goed voor je gezicht?
 • Voordelen van vitamine E-olie
 • Vitamine E-olie voorzorgsmaatregelen en veiligheid
 • Hoe breng je vitamine E-olie aan op je gezicht?
 • Tips voor vitamine E-olie
 • Veelgestelde vragen over vitamine E-olie voor de huid

Is vitamine E-olie goed voor je gezicht?

Ja, vitamine E-olie voor de huid is zeer gunstig. Het hydrateert en voedt je huid. Het draagt bij aan je gloed en maakt je huid glad en gezond. Het is ook bekend dat de olie hyperpigmentatie en rimpels vermindert, naast het behoud van de gezondheid van de huid.

Volgens onze senior productontwikkelingsmanager, Abhisikta Hati, “is vitamine E in feite een in olie oplosbare antioxidant. Onder acht verschillende soorten vitamine E worden tocoferylacetaat en tocoferol vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Vitamine E-olie kan vechten tegen vrije radicalen en beschermt je huid tegen schade. Het heeft ook hydraterende en helende eigenschappen die helpen om de barrièrefunctie van je huid te stimuleren. “

Voordelen van vitamine E-olie

Infographic met alle voordelen van vitamine e-olie voor de huid

1. Vermindert hyperpigmentatie

Verhoogde melanineproductie in je huid veroorzaakt een donkerdere huidskleur. De hyperpigmentatie van je huid staat bekend als melasma.[2] Volgens huidexperts kan melasma worden behandeld met actuele vitamine E.[3]

Studies suggereren dat het combineren van vitamine E met vitamine C kan werken als een natuurlijke zonnebeschermer en hyperpigmentatie kan verminderen. Als je avontuurlijk bent en graag lange uren in de zon blijft, kan dit je nieuwe beste vriend zijn!

2. Voorkomt huidveroudering

Een droge huid is een van de belangrijkste redenen voor vroegtijdige huidveroudering. Vaak ervaren mensen met een droge huid meer rimpels en fijne lijntjes. Vitamine E is rijk aan antioxidanten en de antioxidanten in vitamine E-olie kunnen uw bloedcirculatie verbeteren.

Met hydraterende eigenschappen kan het ervoor zorgen dat olie je huid er stevig en jeugdig uit laat zien! Direct gebruik van vitamine E-olie en andere actuele vormen van vitamine E vertraagt uw huidverouderingsproces [4].

3. Verbetert de droge huidcondities

Vitamine E-olie werkt als een vochtinbrengende crème om een droge huid te verminderen en te voorkomen. Het vermindert de schilferigheid en de ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine E-olie kalmeren geïrriteerde huid. Deze olie wordt vaak geassocieerd met de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Een gerandomiseerde gecontroleerde studie werd gedaan om het resultaat te zien van het gebruik van orale vitamine E-supplementen bij patiënten met atopische dermatitis. Het resultaat toonde een significante verbetering van de huidconditie bij de deelnemers. [5] Een studie over de werkzaamheid van een nieuwe topische behandeling voor psoriasis suggereert dat vitamine E-olie psoriasis kan helpen behandelen[6].

4. Verwijdert vuil

Vitamine E-olie is een zwaar verzachtend middel. Het verwijdert vuil uit je poriën om je een verfrist en glad uiterlijk te geven. Een paar druppels vitamine E-olie zouden de truc moeten doen. Vitamine E-capsules kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw huidverzorgingsregime voor het reinigen van uw huidporiën.

Ook helpt de combinatie van vitamine A en vitamine E bij het verwijderen van de acne-veroorzakende bacteriën.[7]

5. Verminder donkere vlekken

Topisch gebruik van vitamine E-olie wordt vaak gebruikt om donkere vlekken zoals acnelittekens en wondvlekken te behandelen. De meeste spotcorrigerende producten zoals crèmes en gel bevatten vitamine E-olie als een belangrijk ingrediënt. Maar er is niet genoeg bewijs om de werkzaamheid van vitamine te ondersteunen E olie voor gezicht acne.

In feite toont een oud onderzoek het gebrek aan effectiviteit van vitamine E-olie bij het elimineren van het cosmetische uiterlijk van littekens. Een derde van de deelnemers aan die studie ervoer geen studieverbetering van littekens en ontwikkelde in plaats daarvan contactdermatitis. Hoewel de studie vitamine E-olie voor littekens niet afkeurt, raadt het het gebruik ervan op chirurgische wonden ten zeerste af.

6. Voorkom zonnebrand

Een paar studies hebben aangetoond dat het gebruik van vitamine E-olie u kan beschermen tegen zonnebrand. Het aanbrengen van vitamine E-olie op een door de zon verbrand gebied zal de huid kalmeren en de roodheid verminderen. Een studie spreekt over de vermindering van schade door de zon na de toepassing van actuele vitamine E.

7. Vecht tegen vrije radicalen

Vrije radicalen kunnen optreden als gevolg van extreme blootstelling aan de zon, milieuverontreinigende stoffen, straling en tabaksrook. Het breekt je collageenlaag af, wat resulteert in vroege verouderingsverschijnselen, vlekken en ongewenste acne-puistjes.

Vitamine E is een krachtige antioxidant die oxidatieve schade aan uw huidcellen veroorzaakt door vrije radicalen voorkomt. [8] Het absorbeert de energie van ultraviolette stralen en beschermt je huidcellen. [9]

Vitamine E-olie voorzorgsmaatregelen en veiligheid

Vitamine E-olie is niet voor elk huidtype haalbaar. Het wordt vaak geassocieerd met allergische reacties. Als u allergisch bent voor vitamine E-olie, kan dit uw huidige huidproblemen verergeren. Mensen met een voorgeschiedenis van allergieën kunnen kleine bijwerkingen ervaren als ze vitamine E-olie voor de huid gebruiken. U kunt milde huidirritatie en roodheid opmerken. Als u een vette huid heeft, is dit misschien niet de beste optie voor u om te gebruiken. Het heeft echter geen ernstige bijwerkingen.

De Amerikaanse Food &Drugs Administration reguleert het gebruik van vitamine E-supplementen in schoonheidsproducten niet. Dit komt omdat verschillende vitamine E-olieproducten verschillende concentraties van de specifieke olie kunnen bevatten.

Ook hebben vrij verkrijgbare producten meestal extra ingrediënten met vitamine E-olie. Lees het etiket zorgvuldig door voordat u het product koopt en raadpleeg uw arts in geval van vragen.

Woord van waarschuwing:

We raden aan om 24 uur voor het daadwerkelijk aanbrengen van de olie een kleine patchtest uit te voeren. Als u geen enkele vorm van huidirritatie of allergische reactie ziet, kunt u het product gebruiken.

Hoe breng je vitamine E-olie aan op je gezicht?

Hoe vitamine E-olie op je gezicht aan te brengen

Als u pure vitamine E-olie gebruikt, volgt u deze stappen terwijl u het op uw gezicht aanbrengt:

Stap 1: Was je gezicht en dep zachtjes droog. Reiniging is altijd de eerste en meest vitale stap van je huidverzorgingsregime.

Stap 2: Neem een warme/warme handdoek en wikkel deze 2-3 minuten om je gezicht. Hierdoor kunnen je poriën zich openen en beter in de olie weken.

Stap 3: In het geval van een gevoelige huid, probeer de vitamine E-olie te mengen met een dragerolie zoals kokosolie, olijfolie of amandelolie.

Stap 4: Neem een hoeveelheid olie ter grootte van een erwt. Wrijf de olie zachtjes in je huid met je vingertoppen. Wees niet te hard voor je huid.

Stap 5: Als je een droge huid hebt, kun je de olie een nacht laten zitten. Als je gevoelig bent voor puistjes of een gevoelige huid hebt, was het dan na 15 minuten af.

Wist je dat?

Vitamine E-olie wordt sterk aanbevolen voor gebarsten nagels. Het versterkt en hydrateert je nagels en voorkomt het veroorzaken van het gele nagelsyndroom. [10]

Tips voor vitamine E-olie

 • Vitamine E-olie is plakkerig. Het kan vlekken maken op je kussens en lakens. Als je ervoor kiest om het een nacht te laten zitten, wikkel dan een zachte handdoek om je kussen om vlekken te voorkomen.
 • Bedtijd is ideaal voor toepassing, omdat de olie niet toestaat dat make-up lange uren blijft. Ook kan het ervoor zorgen dat je huid er vettig uitziet.
 • Zorg ervoor dat u uw handen grondig wast na het aanbrengen om te voorkomen dat ze vettig en glad aanvoelen.
 • Als je huid jeukt of extreem geïrriteerd aanvoelt, breng dan onmiddellijk ijsblokjes aan op je huid. Het zal je geïrriteerde huid kalmeren.
 • Meestal wordt het aanbrengen van vitamine E-olie ’s nachts bewaard. Was je gezicht ’s ochtends met een milde reiniger om de vitamine E-olie uit je gezicht te verwijderen.
 • Als je ervoor kiest om de olie op de rest van je lichaam aan te brengen, zorg er dan voor dat het je kleding niet raakt. Je wilt dat je huid de vruchten plukt van de olie, niet van vlekken op je kleding!

Veelgestelde vragen over vitamine E-olie voor de huid

1. Hoe lang kan ik vitamine E-olie op mijn gezicht laten zitten?

Voordat u olie gebruikt, wordt aanbevolen om eerst uw huidtype te bepalen. Vitamine E-olie kan je huid op vele manieren ten goede komen. Het is echter niet geschikt voor alle huidtypes. De olie kan verstoppen poriën en verergeren puistjes.

Als je een vette huid hebt, was de olie dan na 15 minuten af. Na verloop van tijd, als u geen puistjes ervaart, kunt u de tijdslimiet verlengen.

Orale vitamine E-supplementen zijn een betere optie als je een vette huid hebt. Het gebruik ervan gedurende meer dan een jaar kan echter leiden tot dunner worden van het bloed en het aantal bloedplaatjes verminderen. Raadpleeg uw dermatoloog voordat u vitamine E-supplementen consumeert.

2.Kun je vitamine E-olie ’s nachts op je gezicht laten zitten?

Vitamine E bevordert een gladde huid. Als u een droge huid heeft, wordt aanbevolen om deze de hele nacht te laten zitten, omdat dit in de meeste gevallen niet resulteert in bijwerkingen.

Als een nachtelijke behandeling, meng vitamine E-olie met een dragerolie zoals jojoba-olie of kokosolie. Een dragerolie verdunt de vitamine E-olie en zorgt ervoor dat deze op de huid blijft. Essentiële oliën zoals vitamine E-olie verdampen gemakkelijk en blijven niet lang op de huid als ze alleen worden aangebracht.

Als u een vette of gevoelige huid heeft, wordt het niet aanbevolen om vitamine E-olie de hele nacht aan te laten. Was de olie 15 minuten na het aanbrengen af.

3. Wat is het beste vitamine E-product voor u?

Als u een droge huid of eczeem heeft, kan het aanbrengen van pure vitamine E-olie gunstig zijn. Als u echter een vette huid heeft, wordt het aanbevolen om een vochtinbrengende crème met vitamine E te kopen om te voorkomen dat uw poriën verstopt raken.

Als u allergische reacties of uitbraken ervaart na gebruik, bezoek dan een dermatoloog. Uw arts zal u helpen bepalen welke vorm van vitamine E het beste bij uw huid past.

4. Hoe vitamine E-capsules voor het gezicht te gebruiken?

U kunt vitamine E-capsules kopen in elke medische winkel. Snijd de capsule en neem de olie eruit. Masseer de olie zachtjes in de huid met je vingertoppen. Zorg ervoor dat je ’s nachts vitamine E-olie voor het gezicht gebruikt. Als u het ’s nachts houdt, behoudt u het maximale bedrag aan voordeel. Je kunt de capsule-olie ook mengen in gezichtsmaskers en crèmes.

5. Kan vitamine E-olie je gezicht verbranden?

Vitamine E-olie zal je gezicht niet verbranden. Het kan kleine allergische reacties veroorzaken, maar er is nooit ernstige schade gemeld vanwege vitamine E-olie.

6. Hoeveel vitamine E-olie voor het gezicht wordt aanbevolen?

National Institutes of Health beveelt orale consumptie van 15 mg vitamine E elke dag aan, zowel voor tieners als volwassenen.[11]. Er zijn geen gegevens beschikbaar voor de gezichtstoepassing van vitamine E-olie. De meeste anti-aging crème met vitamine E-olie gebruikt echter slechts een concentratie van 0,05 tot 1% van de olie.

Inpakken

Vitamine E-olie kan de nieuwe bestie voor je huid zijn. Het heeft een breed scala aan voordelen te bieden als het wordt opgenomen in uw reguliere huidverzorgingsregime. Als u nieuw bent met vitamine E-olie, zijn de bovengenoemde stappen voor het aanbrengen van olie en tips zeer nuttig voor u. Ga ook langzaam met uw vitamine E-olie-experiment en vergeet de patchtest niet voor de daadwerkelijke toepassing. Vergeet niet dat voorzorg altijd beter is dan genezen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen