Ben je op zoek naar een oplossing om je huid zomerklaar te maken? Citrusschil kan je go-to ingrediënt zijn.

Citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel zijn verrijkt met vitamine C en zijn enorm goed voor je huid. Hoewel de vruchten zelf zeer gunstig zijn voor uw gezondheid, zijn de schillen niet minder!

Laten we meer te weten komen over de voordelen die u kunt behalen uit citrusschil en hoe u ze kunt gebruiken om een gezonde en stralende huid te krijgen!

Hoogtepunten:

 • Is citruspeeling goed voor je huid?
 • Voordelen van het gebruik van citrusschillen voor een gezonde huid
 • Hoe gebruik je citruspeeling voor je huid?
 • Tips &voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van citrusschil

Is citruspeeling goed voor je huid?

Meestal, na het extraheren van het sap uit citroen en sinaasappels, gooien mensen de schillen weg. Die schillen zijn niet minder heilzaam dan de vrucht zelf. Ze zijn de krachtpatser van vitamine C, antioxidanten en mineralen. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze tal van huidverzorgingsdoeleinden dienen.

Peelings van citrusvruchten zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen die u kunnen helpen bij de behandeling van acneproblemen en infecties. Bovendien werken de citrusschillen als huidverlichtende middelen en bestrijden ze pigmentatie en donkere vlekken. Hoge niveaus van antioxidanten ontgiften de huid en maken ze een krachtig middel voor anti-aging.

Wist je dat?

Citroenschillen bevatten ongeveer 5-10 keer meer vitamines dan wat je in citroensap vindt.

Voordelen van het gebruik van citrusschillen voor een gezonde huid

1. Vermindert Acne Breakout

Citrusvruchten bevatten ascorbinezuur en bevatten veel antioxidanten. [1] Ascorbinezuur vermindert de talgolieproductie in uw huid, waardoor de kans op acne-uitbraak wordt verminderd. Ze hebben ook antiseptische eigenschappen die helpen om acne-veroorzakende bacteriën op de huid te doden. Daarnaast ontgiften de antioxidanten in citrusvruchten je huid. Het behandelt de roodheid en ontsteking veroorzaakt door acne. Citrusvruchten hebben ook alfa-hydroxyzuren die acne kunnen behandelen en de acnegevoelige huid kunnen verbeteren.

2. Bestrijdt pigmentatie

Citrusschillen bevatten vitamine C in grote hoeveelheden. Bijna elke huidverlichtende crème of lotion bevat vitamine C als hoofdingrediënt. Het heeft huidverlichtende eigenschappen die langzaam helpen bij het verminderen van de pigmentatie en bruining om een heldere en heldere huidtint te krijgen. [2]

3. Vermindert verouderingsverschijnselen

Vitamine C en antioxidanten in citrusschillen helpen verouderingsverschijnselen te verminderen. Vitamine C stimuleert de collageenproductie die de stevigheid en elasticiteit van de huid verhoogt. [3] Het citroenzuur in de peelings kan de beschadigde laag van de huid verwijderen en helpen bij de nieuwe huidgeneratie.

Hoe gebruik je citruspeeling voor je huid?

1. Sinaasappelschil en yoghurt pack

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel sinaasappelschilpoeder
 • 2 eetlepels yoghurt

Proces: Neem een kom en meng de twee ingrediënten goed.

Toepassing: Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger. Breng de gezichtsverpakking gelijkmatig aan op je gezichtshuid. Zorg ervoor dat u het ooggebied vermijdt. Houd de gezichtsverpakking minstens 20 minuten op je huid. Was het later af met lauw water.

2. Sinaasappelschil, Honing &Turmeric Pack

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel sinaasappelschilpoeder
 • 1 eetlepel honing
 • Een snufje kurkumapoeder

Proces: Meng de drie ingrediënten in een kom. Meng het perfect.

Toepassing: Breng de verpakking aan op je gezicht en laat het 5 tot 10 minuten staan. Was je gezicht daarna met een cleanser. Je kunt ook rozenwater gebruiken voor een beter resultaat.

3. Citroenschil Body Scrub

Ingrediënten:

 • Een handvol citroenschillen
 • Olijfolie
 • Half kopje suiker

Proces: Maal de citroenschillen en vorm een pasta. Giet de pasta in een kom. Voeg suiker toe aan de pasta en meng goed. Voeg vervolgens olijfolie toe op basis van uw huidtype. Als je een droge huid hebt, voeg er dan extra olijfolie aan toe om hydratatie toe te voegen.

Toepassing: Maak eerst je huid nat. Masseer deze scrub in zachte cirkelvormige bewegingen om je huid zachtjes te exfoliëren. Als je klaar bent met scrubben, spoel je het af met water. Breng daarna een moisturizer aan.

Esse Organic Skincare Tip:

Beperk het gebruik van deze scrub tot één keer per week. Het kan leiden tot overmatige droogheid of exfoliatie anders.

4. Citroenschil Gezichtsmasker

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel citroenschilpoeder
 • 2 tablespoons rijstmeel
 • Melk

Proces: Giet het rijstmeel in een kom. Meng het met koude melk en een snufje citroenschilpoeder. Vorm een pasta.

Toepassing: Spat eerst wat water op je gezicht. Breng het mengsel vervolgens gelijkmatig aan op je natte huid. Bewaar het een paar minuten en was het af vlak voordat het te droog wordt.

5. Lemon Peel Spot Behandeling

Ingrediënten:

 • Een handvol verse citroenschillen
 • Water

Proces: Maal de citroenschillen en maak een dikke pasta met water.

Toepassing: Breng de pasta aan waar je donkere vlekken of ouderdomsvlekken hebt. Laat de pasta een uur op je gezicht blijven zitten. Spoel het af met water.

6. Sinaasappelschil, Multani Mitti &Rose Water Pack

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel sinaasappelschilpoeder
 • 2 eetlepels Multani mitti
 • Rozenwater

Proces: Neem een kom. Meng Multani mitti en sinaasappelschilpoeder. Voeg er rozenwater aan toe om een gladde pasta te maken.

Toepassing: Breng het mengsel gelijkmatig aan op je gezicht en hals. Bewaar het tot het halfdroog is. Was het af met vers water.

7. Sinaasappelschil, Sandelhout &Walnut Powder Pack

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel sinaasappelschilpoeder
 • 1 eetlepel sandelhoutpoeder
 • 1 eetlepel walnootpoeder
 • 2 eetlepels rozenwater
 • 2-3 druppels citroensap

Proces: Meng de sinaasappelschil, sandelhout en walnootpoeder goed. Voeg er rozenwater, citroensap en water aan toe. Vorm een gladde pasta.

Toepassing: Breng de pasta aan op je huid en bewaar deze maximaal vijf minuten. Spoel het voorzichtig af met warm water.

Tips &voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van citrusschil

 • De eenvoudigste manier om deze zelfgemaakte gezichtsverpakkingen te maken, is door gedroogde sinaasappelschillen of citroenschilpoeder uit een lokale winkel te halen. Je kunt zelfs verse sinaasappel- of citroenschillen gebruiken die ook uit de vruchten zijn geëxtraheerd.
 • Anders dan het gebruik voor uw huidverzorgingsdoeleinden, kunnen gedroogde citrusschillen ook in uw thee worden gebruikt. Omdat gedroogde schillen een beetje bitter zijn, kun je er een beetje honing aan toevoegen om beter te smaken.
 • Meestal zijn er geen bijwerkingen van sinaasappel- of citroenschillen. Als u allergisch bent voor citrusvruchten, kunt u een allergische reactie krijgen. Allergische reacties op citrusvruchten zijn echter ook zeer zeldzaam.
 • Probeer biologische citrusvruchten te kopen om op je huid te gebruiken. Meestal hebben citrusvruchten een hoge hoeveelheid pesticiden.[4] Zelfs nadat je het hebt gewassen, laat het een residu van de pesticiden achter dat schadelijk is voor je huid.
 • Vaak gebruik van citroen of zijn bijproducten kan soms hardheid in je huid veroorzaken of het droog maken. Dat komt omdat citroenschillen hogere concentraties voedingsstoffen en chemische verbindingen bevatten die mogelijk niet geschikt zijn voor je huid. Doe altijd een pleistertest voordat je het op je huid gebruikt.

Notitie:

Het is altijd raadzaam om citrusschillen met mate op je huid te gebruiken om bijwerkingen te voorkomen.

Inpakken

Citrusschillen kunnen u helpen een gezonde en stralende huid te krijgen. Ze kunnen je huidskleur verhelderen, verouderingsverschijnselen verminderen en acne-puistjes behandelen. Je kunt eenvoudige zelfgemaakte gezichtsverpakkingen en maskers maken met sinaasappel- en citroenschillen en het verschil in je huid zien. Voordat u echter citrusschillen op uw huid gebruikt, moet u voor de zekerheid eerst een patchtest uitvoeren.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen