Wist je dat de meeste huidverzorgingsproducten worden gebombardeerd met schadelijke chemicaliën? Dit gebeurt ondanks het feit dat er verschillende biologische alternatieven beschikbaar zijn. Een van die natuurlijke ingrediënten is natriummethylcocoyl tauraat, een milde oppervlakteactieve stof afgeleid van kokosnoot.

Als u wilt overschakelen naar natuurlijke opties, moet u op zoek gaan naar natriummethylcocoyl tauraat tijdens het kopen van gezichtswassingen, tandpasta’s en shampoos. Scroll naar beneden om meer te weten te komen over dit wonderingrediënt en waarom reinigingsmiddelen met dit ingrediënt de beste keuze zijn.

Hoogtepunten:

 • Wat is natriummethylcocococyraat?
 • Wat doet natriummethylcocococyraat?
 • Hoe wordt natriummethylcocococyl tauraat gemaakt?
 • Wat is natriummethylcocococyl tauraat gebruikt voor?
 • Is natriummethylcocococyraat veilig?

Wat is natriummethylcocococyraat?

Natrium methyl cocoyl tauraat [1] is een zoute witte pasta afgeleid van een vetzuur van kokosnoten. Het is een zacht schuimmiddel dat wordt gebruikt in sulfaatvrije reinigingsmiddelen vanwege zijn hydraterende eigenschappen.

Sulfaten worden meestal gebruikt in algemene shampoos vanwege hun reinigende eigenschappen [2], maar ze zijn extreem hard voor je huid. Zo worden ze door verschillende merken vervangen door sulfaatvrije oppervlakteactieve stoffen zoals natriummethylcocoyl tauraat om ze milder te maken. Het ingrediënt wordt ook gebruikt in babyproducten en reinigingsmiddelen voor de gevoelige huid. Het is biologisch afbreekbaar van aard.

Wat doet natriummethylcocococyraat?

Natriummethylcocoyl tauraat functioneert als een oppervlakteactieve stof in reinigingsmiddelen. Het zorgt ervoor dat water en olie goed kunnen mengen, waardoor het mengsel een goed reinigingsmiddel is. Het reinigt echter onzuiverheden zonder de natuurlijke pH van je huid te strippen, waardoor het glad en zacht blijft, zelfs na een wasbeurt.

Vanwege de zachte schuimende eigenschappen wordt het gebruikt in verschillende segmenten voor persoonlijke hygiëne, zoals gezichtsreinigers, tandpasta’s, shampoos, gezichtsmaskers, lichaamswassingen, handreinigers, scrubs en anti-acne formuleringen.

Hoe wordt natriummethylcocococyl tauraat gemaakt?

Methode 1

 • Natriummethylcocoyl tauraat wordt meestal vervaardigd door taurine (aminozuur van kokosnoot) op te lossen in een mengsel van natriumhydraat, isopropylalcohol en water.
 • Een oplossing gemaakt door laurinezuurchloride en natriumhydraat te mengen, wordt aan het mengsel toegevoegd en geroerd.
 • Dit wordt gevolgd door een oplossing van calciumchloride en zoutzuur die aan het mengsel wordt toegevoegd.
 • Dit mengsel wordt vervolgens gefilterd en gedroogd tot een wit poeder.
 • Soms is het ook verkrijgbaar als een oplossing gemengd met water en natriumchloride.

Methode 2

 • Een andere methode om het te maken is door kokoszuur te verwarmen, met natriummethyl tauraatoplossing en boorzuur op 200 graden Celsius om het water te destilleren.
 • Het wordt geroerd bij lagere warmte- en drukniveaus.
 • Bij afkoeling resulteert dit in een vaste wasachtige substantie die in poedervorm wordt gepoederd.

Wat is natriummethylcocococyl tauraat gebruikt voor?

Natriummethylcocoyl tauraat wordt gebruikt als een natuurlijke vervanger voor agressieve sulfaten en siliconen vanwege de effectieve oppervlakteactieve eigenschappen. Het wordt gebruikt om gezichtswassingen, anti-acneproducten met een lage pH, shampoos, lichaamswassingen, gezichtsmaskers en tandpasta’s te formuleren.

Is natriummethylcocococyraat veilig?

De American Association of Dermatologists beveelt het gebruik van sulfaatvrije shampoos aan [3], die over het algemeen natriummethylcocoyl tauraat bevat, voor mensen met rosacea [4].

Volgens wetenschappelijke studies kan het ingrediënt worden gebruikt in producten die zijn gemaakt voor de gevoelige huid omdat het niet irriterend is. Dit maakt het absoluut veilig om te gebruiken [5] in cosmetische formuleringen.

Inpakken

Natriummethylcocoyl tauraat is een milde oppervlakteactieve stof die veel wordt gebruikt in huid- en haarreinigingsproducten. Het beste deel is dat het ook kan worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid! Zoek het in de ingrediëntenlijst de volgende keer dat je voor jezelf winkelt.

De Syndet Face Cleanser van Esse Organic Skincare is geformuleerd met natriummethylcocoyl tauraat, waardoor het extreem mild en zacht is voor je gezicht. Het verwijdert vuil en reinigt je huid zachtjes zonder het droog of ruw te maken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen