Vraagt u zich af of u moet overwegen om vitamines te nemen voor gezond haar, huid en nagels? Een kleine boost om ze gezond te houden kan helpen. In feite zijn de afgelopen jaren veel mensen begonnen met het nemen van vitamines om een bepaalde schoonheidsstandaard te behouden.

Lees verder om meer te weten te komen over de vitamines die u kunnen helpen uw huid, haar en nagels gezond te houden. Leer ook hoe je ze in je dagelijkse routine kunt opnemen.

Hoogtepunten:

  • Wat doen haar, nagels en huidvitaminen? Hoe werken ze?
  • Hoe vitamines te kiezen voor haar, nagels en huid?
  • Voordelen van het nemen van haar, nagel en huid vitaminen
  • Hebben haar, huid en nagel vitaminen bijwerkingen?
  • Veelgestelde vragen over vitaminen voor haar, huid & nagels

Wat doen haar, nagels en huidvitaminen? Hoe werken ze?

Haar-, nagel- en huidvitaminen werken als supplementen om tekorten te bestrijden en de gezondheid van het lichaam te herstellen. Ook bekend als schoonheidssupplementen, deze zijn populair geworden voor het behoud van haar, huid en nagel gezondheid.

In feite worden vitamines voortdurend onderschreven door beroemdheden en beïnvloeders van sociale media, vanwege hun talloze voordelen.

In de huidige tijd eisen extreme klimaatverandering en steeds toenemende vervuiling een tol van je haar, huid en nagels. Ook een hectische levensstijl en gebrek aan onderhoud dragen bij aan de schade.

U kunt dus last krijgen van dunner wordend haar, een beschadigde huid en broze nagels, als gevolg van vitaminetekorten. In een dergelijk scenario kunnen vitaminesupplementen tekorten overwinnen en uw lichaam in zijn natuurlijke staat herstellen.

Het is echter belangrijk op te merken dat onderzoek en enquêtes over de voordelen van deze supplementen nog steeds beperkt zijn. Als gevolg hiervan is er geen garantie dat deze producten een merkbaar verschil maken in je haar, huid of nagels.

Hoe vitamines te kiezen voor haar, nagels en huid?

1. Kwaliteit & Effectiviteit

Tijdens het kopen van een schoonheidssupplement, wilt u misschien op zoek naar een gepatenteerde mix. Houd er ook rekening mee dat de exacte hoeveelheden van de ingrediënten die in de mengsels worden gebruikt, worden bekendgemaakt. Dit stelt u in staat om producten te vermijden die ingrediënten bevatten waarvoor u allergisch bent.

2. Merkreputatie

Ga voor betrouwbare merken als het gaat om supplementen en vitamines. Zoek naar vitamines die zijn getest door een externe organisatie, zoals NSF, USP en ConsumerLab.

Een goedkeuringszegel van derden zorgt ervoor dat het product de soorten en hoeveelheden ingrediënten bevat die op het etiket worden vermeld.

3. Mogelijke contra-indicaties

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van elke vorm van vitaminesupplementen. Sommige componenten kunnen interageren met medicijnen of gevaarlijk zijn.

Voordat u nieuwe supplementen probeert, raadpleeg dan altijd een zorgverlener om ervoor te zorgen dat het product veilig voor u is om te gebruiken.

4. De samenstelling

Negeer nooit de ingrediëntenlijst bij het kopen van een supplement. Er kunnen enkele onbekende ingrediënten zijn waarvan u zich niet bewust bent. Zoek op internet op om een idee te krijgen of die veilig voor je zijn.

Houd er ook rekening mee dat de meeste supplementen van lage kwaliteit onnodige additieven bevatten. Deze additieven voorkomen dat het actieve ingrediënt door uw lichaam wordt opgenomen.

5. De dosering

Het is belangrijk dat u een geschikte dosis supplementen inneemt, geschikt voor uw lichaam en huidtype. Meestal vinden consumenten het moeilijk om een geschikte dosis te identificeren en uiteindelijk een overdosis te nemen.

Het nemen van te veel van een voedingssupplement kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Overmatige vitamine D-inname kan bijvoorbeeld vitamine D-toxiciteit veroorzaken.

6. Biologische beschikbaarheid

Biologische beschikbaarheid betekent het vermogen om door uw lichaam te worden opgenomen en gebruikt. Oraal biologisch beschikbaar geeft aan dat een geneesmiddel dat oraal wordt geconsumeerd, door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt. Controleer of uw supplement deze kwaliteit heeft of niet.

Voordelen van het nemen van haar, nagel en huid vitaminen

Haar-, huid- en nagelsupplementen bevatten antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Deze hebben ook co-enzym Q10, mangaan, selenium, evenals vetzuren zoals visolie en lijnzaadolie.

Dit laatste wordt vaak aangetroffen in haarsupplementen en helpt bij de groei van haar en nagels. De voordelen van deze supplementen worden hieronder verder uitgewerkt.

1. Vitamine A

Vitamine A is een anti-aging middel dat acne flare-ups vermindert. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen. Een gebrek aan vitamine A kan het risico op het ontwikkelen van acne verhogen[1]. Ook, vitamine A hydrateert je hoofdhuid en helpt je haar sneller te groeien. [2]

2. Vitamine B

Vitamine B is in verband gebracht met een vermindering van het risico op nonmelanoma huidkanker en precancereuze gezwellen. Het is een essentiële vitamine voor haar en nagels. Het stimuleert je haargroei en vermindert haaruitval.

3. Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die helpt in de strijd tegen vrije radicalen en helpt bij het verhelderen van de huid en collageenstimulatie. Vitamine C helpt ook bij het voorkomen van huidpigmentatie. [3]

4. Biotine

Biotine, ook bekend als vitamine B7, is een vitamine B-complex die het lichaam helpt bij de metabolisatie van eiwitten, die nodig zijn voor het produceren van gezonde huid-, haar- en nagelcellen.

Mensen die een ernstig tekort aan biotine hebben, ervaren vaak haaruitval, eczeem en broze nagels. Suppletie kan helpen om deze problemen te corrigeren.[4] [5] [6] [7]

5. Keratine

Keratine is een structureel eiwit dat voorkomt in de buitenste laag van je haar, huid en nagels. Hoewel het menselijk lichaam er zelf veel van produceert, beweren schoonheidsliefhebbers vaak dat suppletie het haar sterker en glanzender kan maken.[8]

6. IJzer

IJzer helpt rode bloedcellen bij het transporteren van zuurstof naar uw cellen. Als gevolg hiervan is het essentieel voor veel lichaamsfuncties, waaronder haargroei. Bloedarmoede, veroorzaakt door ijzertekort, is een belangrijke oorzaak van haaruitval.[9]

7. Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die vecht tegen vrije radicalen en fijne lijntjes voorkomt. Het is ook bekend voor het verminderen van huidaandoeningen zoals eczeem. Omdat het een in water oplosbare voedingsstof is, helpt vitamine E om droge nagelriemen te verjongen en te herstellen door het vocht in het nagelbed en de huid rond de nagels te verhogen. Het tekort kan na verloop van tijd leiden tot ruwe, schilferige plekken op de huid.[10] [11] [12]

Hebben haar, huid en nagel vitaminen bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen van supplementen zijn constipatie, diarree en maagklachten. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard en zullen verdwijnen als uw lichaam zich aanpast aan de supplementen. Als een van deze effecten lang aanhoudt of erger wordt, vertel dit dan onmiddellijk aan uw arts of apotheker.

Veelgestelde vragen over vitaminen voor haar, huid & nagels

1. Hoe lang duurt het voordat haar, huid en nagelvitaminen werken?

Vitaminesupplementen voor haar, huid en nagels beginnen meestal te werken na vier tot zes maanden dagelijks gebruik. U moet ze echter consequent gebruiken om zichtbare resultaten te krijgen. Ook varieert het resultaat van persoon tot persoon.

2. Kun je haar,huid en nagel vitaminen nemen met multivitaminen?

Tenzij uw arts u anders instrueert, vermijd het nemen van meer dan één multivitamineproduct tegelijk. Het nemen van vergelijkbare producten op hetzelfde moment kan leiden tot een overdosis of ernstige bijwerkingen.

3. Zorgen haarhuid en nagelvitaminen ervoor dat je aankomt?

Overmatige hoeveelheden vitamine-inname kunnen leiden tot gewichtstoename. Vitamine B heeft vooral de reputatie grote gewichtsveranderingen te veroorzaken.

Inpakken

Vitaminesupplementen voor haar, nagels en huid kunnen helpen bij het bestrijden van tekorten en het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam.

Ook bevatten de meeste supplementproducten zeer minder vitamines en mineralen, waardoor ze veilig zijn voor consumenten.

De veiligheid van het supplement hangt ook grotendeels af van welk merk u gebruikt.

Het wordt aanbevolen dat u producten koopt van gerenommeerde merken die worden ondersteund door experts uit de industrie.

Het consumeren van een gezond dieet dat rijk is aan vitamines kan ook helpen.

Verwijzingen